۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۲۷
پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
کد خبر: ۷۱۱۷۳

کاهش قدرت خرید سوری‌ها به پایین‌ترین سطح ۵۰ سال گذشته

اقتصاددانان تاکید می‌کنند که بازارهای سوریه به دلیل گرانی‌های کمرشکن و کاهش درآمد سوری‌ها در نتیجه سقوط لیره وارد مرحله رکود شدید شده است.

اقتصاددانان تاکید می‌کنند که بازارهای سوریه به دلیل گرانی‌های کمرشکن و کاهش درآمد سوری‌ها در نتیجه سقوط لیره وارد مرحله رکود شدید شده است.

به گزارش العربی الجدید، «عبدالناصر الجاسم، اقتصاددان سوری پیش‌بینی کرد: «آثار این موج کساد پس از گذر از مراحل رکود و وخامت وضعیت بخش‌های تولید کشاورزی و صنعتی برای سال‌های متمادی ادامه خواهد داشت.»

الجاسم افزود: «کاهش درآمد به حدود ۲۷۰ هزار لیره در حالی که هزینه‌ها از ۱۲ میلیون لیره فراتر رفته است، رکود بازارها و فلج شدن عملیات تجاری را افزایش داده و دلیل اصلی آن، افزایش قیمت سوخت و هزینه‌های تولید است که دولت فارغ از تاثیرات اقتصادی آن بر تولیدکنندگان، از این امر به عنوان یکی از روش‌های اصلی تامین مالی خود استفاده می‌کند.»

این اقتصاددان سوری پیش‌بینی کرد:«همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان، قیمت‌ها در روزهای آینده افزایش خواهد یافت زیرا تجار به ویژه با توجه به نبود نظارت و کاهش نقش نهادهای مداخله‌گر دولتی، ماه رمضان را فرصتی برای افزایش مجدد قیمت‌ها می‌دانند.»

علیرغم کاهش قابل توجه خرید و فروش‌ها، بازارهای سوریه شاهد افزایش سریع قیمت‌ها هستند به طوری که طی یک ماه بیش از ۴۰ درصد افزایش قیمت‌ها برای شکر، برنج، گوشت و سبزیجات و بیش از ۲۰۰ درصد برای برخی کالاها و محصولات مانند سیر و سیب زمینی رقم خورده است در حالی که افزایش سالانه قیمت اکثر کالاها و محصولات در بازارهای سوریه به بیش از ۱۵۰ درصد رسیده است.

بر اساس داده‌هایی که روز گذشته مرکز قاسیون از دمشق منتشر کرد، مقایسه قیمت‌ها در ماه رمضان سال گذشته با قیمت امروز از افزایش چشمگیر قیمت کالاها حکایت دارد به طور مثال، قیمت هر کیلو سیب زمینی از ۲۵۰۰ لیره سوریه در سال ۲۰۲۳ به ۹۰۰۰ در سال ۲۰۲۴ و گوجه فرنگی از ۲۵۰۰ به ۸۰۰۰ و کدو سبز از ۴۵۰۰ به ۱۴ هزار، بلغور از ۸ هزار به ۱۰ هزار، برنج مصری از ۸۵۰۰ به ۱۷ هزار، پیاز از ۶ هزار به ۸۵۰۰، خرما (نوع متوسط) از ۲۲ هزار به ۴۵ هزار و مرغ زنده به ۱۸ هزار تا ۴۰ هزار، یک شانه تخم مرغ از ۲۳۰۰۰ به ۵۰۰۰۰، گوشت گوساله از ۵۹۰۰۰ به ۱۷۰۰۰۰ و گوشت بره از ۸۰۰۰۰ به ۲۵۰۰۰۰ افزایش یافته است.

داده‌های قاسیون حاکی از آن است که حداقل دستمزد رسمی در سوریه که بالغ بر ۲۷۸ هزار و ۹۱۰ لیره سوری است، تنها ۶.۱ درصد از هزینه افطار یک خانواده ۵ نفره در ماه رمضان را پوشش می‌دهد.

حداقل دستمزد رسمی برای تامین صبحانه دو روزه خانواده کافی نیست (۱.۸%)، اما با وجود دو نفر شاغل در خانواده، برای تامین صبحانه خانواده برای چهار روز (۳.۷%) کفایت نمی‌کند و ۲۶ روز دیگر، خانواده باید به دنبال منابع درآمد دیگری باشند.

«عابد فضلیه»، کارشناس اقتصادی سوری هم می‌گوید: «جنبش و جوش بازار امسال در روزهای قبل از ماه مبارک رمضان نسبت به سال گذشته کندتر و محدودتر و در سطح و تنوعی کمتر و کیفیتی پایین‌تر است.»

فضلیه در یادداشتی در روزنامه حزب حاکم «البعث» در دمشق نوشت: «حجم تقاضای عمومی برای انواع کالاها کمتر از حجم تقاضا در سال یا سال‌های گذشته خواهد بود حتی طی ۵۰ سال پیش کمتر است و امر ناگزیر برای تقاضای فردی و خانواده‌ای برای ۹۰٪ از جمعیت صدق می‌کند.»

وی تصریح کرد: حجم تقاضای عمومی و خصوصی برای انواع کالاهای مورد نیاز سفره‌های ماه مبارک کاهش می‌یابد و حجم تقاضای خانوارهای مندرج در این ۹۰ درصد با نرخی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش می‌یابد.»

نظرسنجی‌های متعددی که توسط العربی الجدید از طریق ارتباط با مصرف‌کنندگان در دمشق انجام شد، نشان می‌دهد همه آنها  موافقند که با توجه به افزایش قابل توجه قیمت‌ها، علیرغم بهبود وضعیت نرخ لیره که امروز از هر دلار ۱۴۵۰۰ لیره به ۱۴۲۰۰ لیره رسید ولی باز هم، درآمد ماهانه تنها برای یک وعده افطاری کافی است.

اقتصاددانان تاکید می‌کنند که حواله‌های مالی خارجی تنها راه مقابله با گرانی‌ها و «گذراندن ماه رمضان» است که به نظر آنها برای کابوس مردم و فرصتی برای بازرگانان تبدیل شده است، در حالی که برخی از آنها متکی به کمک بازارچه‌های حمایتی اتاق‌های بازرگانی و صنایع و بازارچه‌های خیریه در ماه مبارک رمضان هستند که طی روزهای آینده آغاز شده و قیمت کالاهای ضروری را نسبت به بازارها مناسبت‌تر اعلام می‌کنند.

در نتیجه گرانی و تورم افسارگسیخته، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد پیشتر هشدار داده که نرخ گرسنگی در سوریه با فروپاشی مزمن اقتصادی و مالی به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است.

این نهاد جهانی در بیانیه خود گفته است: «تقریباً ۱۲ سال پس از شروع درگیری‌ها، ۱۲ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی خود را از کجا تامین خواهند کرد در حالی که ۲.۹ میلیون نفر در معرض خطر گرسنگی هستند، این بدین معنی است که ۷۰ درصد از مردم سوریه ممکن است به زودی نتوانند برای خانواده‌های خود غذا تامین کنند.»

منبع: شفقنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی