سه‌شنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۴ 09 September 2025
دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۷۵۰۸۵
گروسی:

ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا ۶۰ درصد در حال افزایش است/ بیش از ۳ سال است که آژانس قادر به دسترسی تکمیلی در ایران نبوده

ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا ۶۰ درصد در حال افزایش است/ بیش از ۳ سال است که آژانس قادر به دسترسی تکمیلی در ایران نبوده
بیانیه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت هسته‌ای ایران در جلسه شورای حکام قرائت شد.

«رافائل گروسی» امروز (دوشنبه) در بیانیه آغازین خود در نشست شورای حکام آژانس در وین در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران با اشاره به آخرین گزارش خود در رابطه با راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل گفت: ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، از جمله اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد در حال افزایش است.

وی مدعی شد که آژانس انرژی اتمی تداوم دانش خود را در رابطه با تولید و موجودی سانتریفیوژها، روتورها، آب سنگین و کنسانتره سنگ اورانیوم را از دست داده است.

گروسی افزود: بیش از سه سال از توقف موقت اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران می‌گذرد و بنابراین بیش از سه سال از زمانی که آژانس قادر به دسترسی تکمیلی در ایران بوده، گذشته است.

وی به گزارش خود درباره توافق‌نامه پادمانی NPT (معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و مدعی شد هیچ پیشرفتی در حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده حاصل نشده است.

گروسی در ادامه ادعاهای خود گفت: ایران توضیحات فنی معتبری در رابطه با وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در ورامین و تورقوزآباد به آژانس ارائه نکرده یا آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته‌ای و یا تجهیزات آلوده مطلع نکرده است.

مدیر کل آژانس تصریح کرد: ایران همچنان کد  اصلاحی ۳.۱ را اجرا نمی‌کند، زیرا اعلام کرده که اجرای آن را به حالت تعلیق درآورده است. این مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافق‌نامه جامع پادمانی است و برای اینکه آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران صرفا صلح‌آمیز است، باید حل و فصل شوند.

وی ادامه داد: بیانیه‌های علنی و بیشتر در ایران درباره توانایی‌های فنی این کشور برای تولید تسلیحات هسته‌ای و تغییرات احتمالی در دکترین هسته‌ای تهران، تنها موجب افزایش نگرانی‌های من درخصوص صحت و کامل بودن اعلامیه‌های پادمانی ایران می‌شود.

گروسی به سفر اخیر خود به تهران در ماه مه و دیدار با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه شهید و همچنین محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اشاره کرد و گفت: من چند پیشنهاد ملموس را برای تقویت مجدد اجرای بیانیه مشترک چهار مارس ۲۰۲۳ با آنها در میان گذاشتم.

مدیرکل دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل با اشاره به تصمیم چندی پیش ایران برای اخراج چند بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل رفتارهای حساس و غیرقانونی گفت از اینکه تهران هنوز این تصمیم خود را لغو نکرده، عمیقا متاسف است.

وی خاطر نشان کرد: با این وجود، من از موافقت ایران مبنی بر اینکه بیانیه مشترک همچنان چارچوبی را برای همکاری با آژانس و رسیدگی به مسائل باقیمانده فراهم می‌کند، استقبال می‌کنم و از ایران می‌خواهم که بیانیه مشترک را از طریق تعامل جدی با پیشنهادات مشخص شده آژانس اجرا کند.

رافائل گروسی علاوه‌براین خطاب به دولت ایران گفت: من مجددا بر درخواست و تمایل خود به ادامه گفت‌وگوهای سطح بالا و تبادلات فنی متعاقب آن که در نتیجه دیدار با وزیر امور خارجه فقید و جناب آقای علی باقری کنی، سرپرست فعلی وزارت امورخارجه ایران در روزهای ۶ و ۷ ماه مه در تهران و اصفهان آغاز شد، تاکید می‌کنم.

وی در پایان تصریح کرد: طی ارتباطی که بعدا با آقای کنی داشتم، توافق کردیم که تلاش‌های بیشتری را همان‌طور که در اوایل ماه مه در تهران مطرح شد، دنبال کنیم.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

ترامپ: شهروندان برای آمریکا دعا کنند

قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم | دیپلماسی مخفیانه گاهی به مسیرهای غیرمنتظره‌ای در جهت تنش‌زدایی منجر می‌شود

رایزن ربوده شده در مصر، پیدا شد!

علم درباره سقف طول عمر انسان چه می‌گوید؟

دانشمندان راز بزرگ مریخ را فاش کردند!

سایتهایی برای ازدواج یا بازاری هوشمند برای فروش‌ امید؟

گفت گوی تلفنی وزاری خارجه ایران و مصر درباره‌ی برنامه‌ی هسته‌ای

پزشکیان در اجلاس مجازی بریکس: افزایش اقدامات یکجانبه و استفاده ابزاری از تحریم‌ها، عدالت و ثبات جهانی را تهدید می‌کند.

نادره رضایی برکنار شد

راز ۸۰ ساله نازی‌ها پشت یک دیوار فاش شد!

اولین واکنش حزب الله لبنان به عملیات ضد اسرائیلی در قدس

میلیونرها در جست‌وجوی بی‌مرگی و زندگی ابدی!

از پنجمین نهاد زیان‌ده کشور شروع کنید؛‌ نشانی: جام جم!

پیشنهاد سردبیر
زندگی