۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۳:۰۴
يکشنبه ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
کد خبر: ۷۷۶۴۶

کرباسچی: جلیلی چه‌کاره است که دولت سایه تشکیل دهد؟

کرباسچی: جلیلی چه‌کاره است که دولت سایه تشکیل دهد؟
غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید: در کشور ما یک آدمی آمده و می‌گوید من دولت سایه تشکیل می‌دهم، چه کاره است که دولت سایه تشکیل دهد؟ خودش هم که می‌گوید من گروه، حزب و دسته ندارم. این که فردی براساس سلایق، عقیده و وابستگی‌های خودش بخواهد عده‌ای را نقد کند یا خیر، یک مقدار به معنی لوث کردن مفاهیم سیاسی است.

 «دولت سایه» جلیلی این روزها منتقدان زیادی را به خود دیده است، غلامحسین کرباسچی چهره شاخص حزب کارگزاران از جمله این افراد است که فلسفه تشکیل دولت سایه با لیدری سعید جلیلی در فضای سیاسی ایران را توجیه‌پذیر نمی‌داند.

او می‌گوید: «یک آدمی آمده و می‌گوید من دولت سایه تشکیل می‌دهم، چه کاره است که دولت سایه تشکیل دهد؟»

این چهره شاخص اصلاح طلب درباره آینده سیاسی جلیلی تاکید دارد؛ «بعید می‌دانم اگر نظام جمهوری اسلامی با همین سبک و سیاق باشد، فرصتی برای او باشد که موقعیتی پیدا کند و در همین حدی که هست و حاشیه‌ها ادامه می‌دهد.»

در ادامه گفتگوی غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب را می‌خوانید:

آقای کرباسچی! جمله‌ای اخیرا از آقای سعید جلیلی رسانه‌ای شد مبنی براینکه دولت سایه تحت مدیریت او هرجا نکته‌ای ببیند ورود می‌کند، اساسا دولت سایه چقدر در ساختار سیاسی ایران قابل تعریف است؟

من نمی‌دانم کلمه «دولت سایه» در اینجا چه مفهومی دارد، دولت سایه مربوط به کشوری است که احزاب فعال هستند، دولت تشکیل می‌دهند و هر حزبی که در انتخابات موفق نمی‌شود، دولت سایه تشکیل می‌دهد به این معنی که پابه‎ پای هر وزارتخانه‌ای شخصیتی که در آن کار، و موضوع وزارتخانه، کار کرده و تجربه و سابقه دارد، را جمع‌آوری می‌کنند.


جلیلی که دسته و حزب ندارد، چه کاره است که دولت سایه تشکیل داده

اینها برای خودشان برنامه‌هایی دارند که اگر روزی به قدرت رسیدند، بتوانند آن برنامه‌ها را اجرا کنند. اما در حال حاضر در کشور ما یک آدمی آمده و می‌گوید من دولت سایه تشکیل می‌دهم، چه کاره است که دولت سایه تشکیل دهد؟ خودش هم که می‌گوید من گروه، حزب و دسته ندارم. این که فردی براساس سلایق، عقیده و وابستگی‌های خودش بخواهد عده‌ای را نقد کند یا خیر، یک مقدار به معنی لوث کردن مفاهیم سیاسی است، آن را جدی نگیرید، البته کاری هم نشده، ۲۰ سال است هی می‌گویند دولت سایه، دولت سایه.


آن ۱۴ میلیون نفر به دولت سایه رأی ندادند بلکه…

این بار با اعتماد به نفس بیشتری نسبت به سال‌های قبل می‌گوید با پشتوانه آن ۱۴ میلیون رأی که دارم، وارد می‌شوم…

اینها حرف است، آن‌هایی که رأی دادند به دولت سایه رأی ندادند بلکه آن‌ها طی مکانیزمی در این کشمکش‌های سیاسی و جنجال‌های که درست شده و تبلیغات منفی که علیه پزشکیان شده و شعارهایی که دادند، رأی دادند وگرنه به دولت سایه که رأی ندادند بلکه جنجال انتخاباتی بوده یک نفر به این طرف رأی می‌دهد، یکی به آن طرف، به مفاهیم خیلی دقت نمی‌کنند که حالا بگوییم همه آن‌ها آمدند به دولت سایه رأی دادند، دولت سایه چی هست؟ چه کار می‌خواهد کند؟ تعریفش چیست؟ در نظام حزبی معنا پیدا می‌کند، آن در شرایطی که مسئولی یک حزب و تشکیلات آن چنین ادعایی را کنند نه اینکه فردی بگوید که هیچ تشکیلاتی ندارم.

جلیلی مدعی است که چندین سال است دولت سایه را تشکیل داده است، چنین تشکیلاتی حتماً به پشتوانه مالی نیاز دارد، اما او مدعی است که هزینه‌ای نمی‌کند، از نظر شما شائبه‌انگیز نیست؟

بنده نمی‌توانم در این مورد اطلاعاتی بدهم بلکه دستگاه‌های نظارتی باید بررسی کنند. البته امکان دارد خیرین و یا کسانی که خیلی دنبال کار خیر هستند به دولت سایه کمک کنند. من اطلاع ندارم از کجا می‌آورند اما همه برای رضای خدا و امر خیر نمی‌آیند چنین کاری کنند.
اصولگرایان دست به یقه هستند

آقای جلیلی در جایگاهی قرار دارد که بتواند همان ۱۴ میلیون رأی را راهبری و لیدری کند یا این آراء مربوط به کل جریان اصولگرایی است و به صرفا تجمیع نظر بر روی جلیلی در یک مقطع خاص قرار نیست او در جایگاه لیدری قرار گیرد؟

در هر صورت اختلافاتی که در آن جناح وجود دارد و به قول معروف تیشه و اره می‌کشند، شرایطی نیست که جلیلی بتواند رهبری کند، اختلافاتشان بسیار جدی است و الان هم در فضای مجازی و حقیقی کاملاً دست به یقه هستند، لذا به آن صورت سازمانی ندارد که بگوییم فردی در آنجا می‌تواند ۱۳.۱۴ میلیون رأی را رهبری کند. آن تشکیلات منسجم نیستند و آن رأی هم یک رأی ناشی از جوسازی و تبلیغات انتخابات است، رأی بین نفر نیست.
بعید است جلیلی موقعیتی بیشتر از آن چیزی که الان هست پیدا کند

چه پیش بینی از آینده سیاسی جلیلی بعد از این شکست دارید؟

بنده آینده‌ای مشاهده نمی‌کنم چراکه او تاکنون ۳.۴ بار کاندیدا شده و از فضایی که ایجاد شده، تعدادی رأی جمع کرده اما بعید می‌دانم اگر نظام جمهوری اسلامی با همین سبک و سیاق باشد، فرصتی برای او باشد که موقعیتی پیدا کند و در همین حدی که هست و حاشیه‌ها ادامه می‌دهد.

منبع:خبرآنلاین

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی