۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۲۹
چهارشنبه ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳
کد خبر: ۷۷۸۱۸

مین مغناطیسی و بمب کنار جاده‌ای به جای اشیاء باستانی در «موزه انتحاری» طالبان

مین مغناطیسی و بمب کنار جاده‌ای به جای اشیاء باستانی در «موزه انتحاری» طالبان
 مقامات طالبان در ولایت بلخ افغانستان موزه‌ای را راه‌اندازی کرده‌اند که در انواع و اقسام آلات و ابزار مرتبط با حملات انتحاری در معرض دید عموم گذاشته شده است.  

این موزه که «فتح» نام دارد، توسط حاجی یوسف وفا والی طالبان در بلخ و یکی از نزدیک‌ترین افراد به ملا هبت‌الله آخوندزاده رهبر این گروه راه‌اندازی شده است.
 
به گزارش روزنامه اطلاعاتِ روز افغانستان، در این موزه که در داخل موزه «روضه» تعبیه شده است اشیایی همچون بشکه‌های زردرنگ پر از مواد منفجره، بمب‌های کنار جاده‌ای، موتور سیکلت، راکت‌انداز، مین مغناطیسی، قبضه‌های کلاشنیکف و فعال‌کننده‌های از راه دور بمب نگهداری می‌شوند.
 
در یادداشتی که از سوی حاجی یوسف وفا در مورد موزه «فتح» نوشته شده، آمده است: «از طرف قهرمان فتوحات امارت اسلامی و فاتح قندهار، سرپرست ولایت بلخ، وسایلی که تحت قیادت امیرالمؤمنین شیخ هبت‌الله در مقابله با اشغال امریکا و غلامان آن نقش مهم داشته به موزیم [موزه] روضه مبارک تسلیم داده شده است.»
 
حاجی یوسف وفا گفته است که این وسایل جنگی «اسباب فتح» افغانستان بوده‌اند و باید به نسل‌های بعدی منتقل شوند.
 
در طول دو دهه نظام جمهوری در افغانستان، نیروهای طالبان با انجام صدها حمله انتحاری بسیاری از اماکن دولتی، عمومی و اجتماعات مختلف را هدف قرار دادند و شمار زیادی از شهروندان غیرنظامی این کشور را کشته و مجروح کردند.
 
با این وجود مقام‌های ارشد طالبان همواره به انجام این دست حمله‌ها افتخار کرده‌اند. چند ماه پیش، تاجمیر جواد، معاون استخبارات طالبان در قندهار، بخشی از نیروهای انتحاری را فراخوانده و به آنان دستور داده بود که آماده‌ انجام بعضی حمله‌های انتحاری باشند.
 
حاجی یوسف وفا، والی طالبان در بلخ، در چند مورد هیأت‌های خارجی را نیز به بازدید موزه برده است و بر اساس اطلاعیه‌های دفتر طالبان در بلخ این هیأت‌ها از قسمتی که در آن مواد منفجره و انتحاری به نمایش گذاشته شده‌، بازدید کرده‌اند.
 
از جمله این هیات‌ها می‌توان به هیات ازبکستانی به ریاست والی ولایت سرخان‌دریا اشاره کرد که برای بازدید به این موزه آمده بودند. در تصاویر منتشره، آقای حاجی وفا در حال صحبت با هیأت ازبکستانی در موزه مواد انفجاری و تجهیزات انتحاری دیده می‌شود.
 
یک منبع در سازمان اطلاعات و فرهنگ بلخ گفت که طالبان از گردشگران خارجی می‌خواهند که در بازدید از «روضه مبارک»، از موزه «فتح» آنان هم بازدید کنند.
 
پیش از به قدرت رسیدن دوباره طالبان، بلخ عمدتا برای جشن‌های نوروز و گل سرخ آن شهرت داشت. با این حال در سه سال اخیر طالبان محدودیت‌های شدیدی بر این جشن‌ها وضع کرده است.
 
روزنامه اطلاعات روز می‌نویسد که از زمان افتتاح موزه انتحاری، شهروندان عادی علاقه‌ی چندانی به بازدید از آن نشان نداده‌اند و اکثریت بازدیدکنندگان موزه را جنگ‌جویان طالبان و هواداران آن‌ها تشکیل می‌دهند.
 
یک شاهد عینی به این نشریه گفته است: «جنگ‌جویان طالبان با بازدید از آثار انفجار و انتحار در موزه فتح با شور و شوق از جنگ و کارنامه‌ی خونین انتحاری‌های این گروه یاد می‌کردند.»
 
وی با نقل خاطره خود از یکی از بازدیدکنندگان گفت: «او به بشکه‌ی‌ زردرنگ، نماد بمب‌های کنار جاده‌ای طالبان، اشاره کرد و گفت با همین بشکه راه‌های رفت‌وآمد کافران را می‌بستیم و آنان را به آسمان روان ‌می‌کردیم. با همین مواد حمله‌های خود را بالای امریکا اشغال‌گر و غلامان آنان انجام می‌دادیم.»
 
یکی از مسئولان در اداره اطلاعات و فرهنگ بلخ، که نخواست نامش فاش شود، گفته است پس از افتتاح بخش انتحاری در موزه رضوان تعداد بازدیدکنندگان به شدت کاهش یافته و از ۵۰۰ نفر به طور متوسط در سال‌های قبل به حدود ۱۰۰ نفر رسیده است.
 
همزمان مولوی عتیق‌الله عزیزی، معاون فرهنگ وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرده است که کار ساخت «موزه جهادی» این گروه در شهر کابل آغاز می‌شود و کمیته‌هایی برای انتخاب و ارسال آثار «جهادی» این گروه ایجاد شده‌اند.

منبع:یورونیوز

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
پیشنهاد سردبیر
زندگی