يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ 07 September 2025
چهارشنبه ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
کد خبر: ۷۷۸۶۵

دانشگاه‌های این کشور در پی اعتراضات دانشجویی تعطیل شد

دانشگاه‌های این کشور در پی اعتراضات دانشجویی تعطیل شد
پس از کشته شدن ۶ نفر در اعتراضات اخیر در بنگلادش، مدارس و دانشگاه‌های این کشور تعطیل شدند.

 به نقل از الجزیره، طی هفته‌های گذشته دانشجویان بنگلادشی تظاهرات اعتراضی علیه سیستم سهمیه‌بندی دانشگاه‌ها برگزار کردند. دانشجویان معترض معتقدند این سیستم تبعیض‌آمیز است و مانع از انتصابات مبتنی بر شایستگی در مشاغل دولتی می‌شود.

این دانشجویان معترض که علیه سهمیه بندی مشاغل بخش دولتی تجمع کردند، با حامیان دولت و پلیس درگیر شدند. این درگیری‌ها که به اوج خود رسید، منجر به کشته شدن ۶ نفر و زخمی شدن ده‌ها تن شد.

پس از کشته شدن این ۶ نفر، به دانشگاه‌های بنگلادش در سراسر این کشور دستور تعطیلی تا اطلاع ثانوی داده شده است.

روز سه‌شنبه بنگلادش شاهد تشدید خشونت‌ها بود زیرا تظاهرکنندگان و گروه‌های دانشجویی طرفدار دولت با آجر و میله‌های بامبو به یکدیگر حمله کردند و پلیس با گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی این تجمعات را متفرق کرد.

مسئولان بنگلادشی گفته‌اند که هدف از تعطیلی دانشگاه‌ها حفظ امنیت دانشجویان است. 

دانشجویان خواستار پایان دادن به سیستم سهمیه‌بندی شده‌اند که بیش از نیمی از پست‌های خدمات دولتی را برای گروه‌های خاص، از جمله فرزندان جانبازان جنگ استقلال این کشور در سال ۱۹۷۱ میلادی علیه پاکستان اختصاص می‌دهد.

تحت سیستم استخدام دولتی موجود در بنگلادش، ۵۶ درصد از مناصب دولتی در سطوح ابتدایی برای طبقات خاص در نظر گرفته شده است که عبارتند از: ۳۰ درصد برای فرزندان یا نوادگان جنبش «جنگجویان آزادی» در سال ۱۹۷۱، ۱۰ درصد برای زنان، ۱۰ درصد برای مناطق بر اساس جمعیت، ۵ درصد برای اقلیت‌های قومی و ۱ درصد برای افراد دارای معلولیت. در نتیجه، تنها ۴۴ درصد از دانشجویانی جویای کار می‌توانند بر اساس شایستگی موقعیت‌های شغلی به دست آورند که همین مساله باعث نارضایتی بخش بزرگی از دانشجویان شد.  

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

گزارش جنجالی وزیر بهداشت آمریکا درباره ارتباط یک بیماری با مصرف استامینوفن

درخواست نماینده قم از رئیس‌جمهور درباره سفر کیش وزیر راه: یک بار دیگر اثبات کنید که هیچ خط قرمزی جز رعایت صداقت، سلامت و حریت خودتان ندارید

ماه خونین از اتفاقات شوم خبر می‌دهد؟

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

دریاچه ارومیه در تصویر جدید ناسا به طور کامل محو شد

ربیعی: اگر امید را از هر جامعه‌ای بگیریم، آن جامعه دچار فروپاشی خواهد شد

قیمت طلا و سکه در بازار؛ یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

اولیانوف: آمریکا و تروئیکای اروپا برنامه هسته‌ای ایران را سیاسی کرده‌اند

واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های مختلف اعلام شد

سرنوشت NPT امروز در مجلس بررسی می‌شود

مصوبه مجلس: حق پخش تلویزیونی مسابقات به باشگاه‌ها تعلق گرفت

دروزاه‌بان سوئدی وارد تبریز شد

آیا مردم هنوز شمش و سکه طلای کوچک می‌خرند؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی