سه‌شنبه ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ 26 August 2025
يکشنبه ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۷۸۰۲۳

ماجرای پول‌های پارک شده‌ای که بورس را ترجیح نمی‌دهند/ ۶۵ هزار میلیارد تومان برای ۴ روز بلوکه شد

ماجرای پول‌های پارک شده‌ای که بورس را ترجیح نمی‌دهند/ ۶۵ هزار میلیارد تومان برای ۴ روز بلوکه شد
ثبت‌نام خرید خودروهای وارداتی بار دیگر به همگان ثابت کرد که سیاست‌های غلط تا چه اندازه می‌تواند به بازارهای مولد کشور ضربه بزند. ۶۵ همتی که در این ثبت‌نام برای خرید خودرو پارک شد، هم نشان داد که مردم تفاوت لندکروز و ۲۰۶ را به خوبی می‌فهمند و هم ثابت کرد سفته‌بازی و دلالی بیش از سرمایه‌گذاری در تولید جذاب است.

،حدود ۱۳۰ هزار نفر برای ثبت‌نام خرید خودروهای وارداتی اقدام کرده و متقاضیان موظف به بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان در حساب‌های خود شدند. عددی که با «درآمد تسهیلات اعطایی» یک ساله بانک‌های بزرگ کشور در رقابت بوده؛ به طوری که «درآمد تسهیلات اعطایی» یک ساله بانک‌ صادرات ۶۸ همت و مجموع پول بلوکه شده متقاضیان، ۶۵ همت است.

بزرگی این عدد مادامی خودنمایی می‌کند که آن را با ارزش معاملات بازار سرمایه مقایسه کنیم؛ این مبلغ به میزان ارزش معاملات سهام و صندوق‌های سهامی طی ۱ ماهه گذشته است.

این مقایسه به خوبی نشان می‌دهد که سیاست‌های کلان جامعه تا چه اندازه بر هدایت نقدینگی موثر است؛ ۶۵ همتی که توانست در عرض کمتر از ۱ هفته برای خرید خودرو هدایت شود اما به هیچ وجه حاضر برای ورود به بورس نبود؛ اتفاقی که می‌توانست ارزش معاملات را دو برابر کند که به دنبال آن پویایی در بازار سرمایه نیز بیش از پیش احساس می‌شد.

چرا مسیر این پول به بورس ختم نشد؟

اولا باید یادآور شد که «پول هوشمند مسیر خود را پیدا می‌کند» پس قاعدتا این پول در بازاری که پر از قوانین ضد سهامداری است ورود نخواهد کرد. یکی از آن قوانینی که بازار سرمایه را از جذابیت خود خارج کرده، نرخ ارز مرکز مبادله است. عددی که در ابتدای سال ۴۰ هزار تومان بوده و رسیدن آن به ۴۸ هزار تومان در پایان تیر، ۱۲۴ همت از سود غصب‌شده صنایع بورسی را به آن‌ها برخواهد گرداند و اگر به ۵۲ هزار تومان برسد، بازگشت سود صنایع به آنان، ۲۲۵ همت رشد خواهد یافت.

پر واضح است که پول هوشمند از دست درازی شخص دیگری (دولت) در جیب شرکت‌ها فراری بوده و علی‌رغم رشد ۳ برابری بازار خودرو نسبت به بورس و مسکن، آن بازار را ترجیح می‌دهد.

از سوی دیگر پول هوشمند حتی بازار طلا با این همه رشد را به بورس ترجیح می‌دهد و همچنان انتظار رشد بیشتر این بازار نسبت به بورس تهران را دارد. چرایی آن را می‌توان در حراج‌های مرکز مبادله ارز و طلا کشور دنبال کرد؛ مرکزی که سکه را با دلار ۶۷ هزار تومان و ربع سکه را با دلار ۹۵ هزار تومان به فروش می‌رساند؛ اما با این حال تمام حراج‌های آن مرکز با استقبال متقاضیان همراه می‌شود.

پولی که حاضر است وارد بازاری با حباب ۶۴ درصدی (ربع سکه) شود و یا ثبت نام خودرویی را انتخاب کند که معلوم نیست برای آن تا چه زمانی بلوکه خواهد بود؛ اما به هیچ وجه بورسی را انتخاب نمی‌کند که در پایین‌ترین ارزش دلاری خود قرار دارد. افزایش سود فعالیت‌های سفته‌بازانه نسبت به سود فعالیت‌های تولیدی، این ناامیدی را ایجاد می‌کند که سفته بازان و دلالان فربه‌تر و تولیدکنندگان ضعیف‌تر خواهند شد.

منبع:اقتصادآنلاین

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

خبرنگار وال استریت ژورنال: احتمالاً سه کشور اروپایی و ایالات متحده پیش‌نویس روسیه برای تمدید اسنپ‌بک را رد خواهند کرد

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ سه‌شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۴

ویدیو؛ در نشست خبری وزیر ارشاد برق رفت؛ واکنش جالب سیدعباس صالحی

تلاش‌های گسترده‌ای صورت گرفته تا مانع از وقوع اسنپ‌بک شویم | در حال بررسی متن پیش‌نویس پیشنهادی روسیه برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ هستیم

توضیحات رئیس سازمان وظیفه عمومی درباره مشمولان غیرغایب پذیرفته شده در آزمون‌های سراسری

بانک مرکزی: بدهی یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون یورویی بابک زنجانی هنوز پرداخت نشده

قیمت طلا و سکه در بازار؛ سه‌شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۴

دالان زنگزور می‌تواند برای ایران و روسیه مفید باشد؟

۷ معیار حذف یارانه‌ها اعلام شد

قاتل ۲۰ ساله به عراق رفت؛ بخشش توسط خانواده مقتول در ایران

نماینده حزب‌الله: موضع ما کاملا روشن است | خلع سلاح مقاومت غیرقابل اجراست

هشدار پلیس فتا درباره شگردهای جدید کلاهبرداران مجازی

اسرائیل: از جنوب غربی سوریه خارج نمی‌شویم

پیشنهاد سردبیر
زندگی