دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ 15 December 2025
شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
کد خبر: ۷۸۳۱۶
انتقاد روزنامه اصولگرا از تجمع حجاب در ورزشگاه آزادی:

این همایش‌ها هیچ کمکی به مساله حجاب نمی‌کند/ مردم نیامدند و نمی‌شد صندلی‌های خالی را پنهان کرد

این همایش‌ها هیچ کمکی به مساله حجاب نمی‌کند/ مردم نیامدند و نمی‌شد صندلی‌های خالی را پنهان کرد
روز پنجشنبه جمعیتی در حمایت از حجاب در ورزشگاه آزادی جمع شدند که البته تصاویر آن در میان اخبار و رویدادهای مهم کشور و جهان چندان مورد توجه قرار نگرفت.

 سوال اصلی این است که با توجه به رویدادهای مهم داخل کشور، برگزاری چنین اجتماعی به چه منظور و با چه هدفی برگزار شده است؟

حجاب و مساله پوشش بیش از اینکه یک قانون باشد، ابعاد فرهنگی وسیعی دارد. سوار شدن روی این موضوع و تلاش برای کشاندن جامعه به یک دوقطبی در مساله حجاب، کارویژه رسانه‌های فارسی‌زبان در سال‌های اخیر بود که نقطه اوج آن در ماجرای ناآرامی پاییز 1401 خود را نشان داد. نکته مهم این است که در تمام این مدت فقدان یک کار فرهنگی عمیق و موثر در موضوع حجاب در فضای جامعه احساس می‌شد و برخورد قهری و قانونی با این موضوع بیش از ابعاد فرهنگی آن خود را نشان می‌داد.

این برخورد قهری همچنان به رویه فرهنگی ماجرای حجاب می‌چربد، با این حال در چندسال اخیر برگزاری تجمع‌ها و اجتماعات به بهانه حمایت از حجاب و ترویج آن در مناسبت‌های مختلف برگزار شده است.

اجتماع روز پنجشنبه در ورزشگاه آزادی را می‌شود به نوعی در چهارچوب یک کار فرهنگی قرار داد که البته برگزاری آن در برهه‌ای از زمان، مورد استقبال بدنه حزب‌اللهی قرار می‌گرفت. در برگزاری این اجتماع، تاثیرات رسانه‌ای آن بیش از تاثیرات فرهنگی آن مورد توجه بود. حضور جمعیت زیادی از بدنه ایدئولوژیک از ادعای اقلیت‌نمایی این طیف جلوگیری می‌کرد و به شکلی مواجهه با اقدامات رسانه‌های فارسی‌زبان هم تلقی می‌شد اما برگزاری همین تجمع در روز پنجشنبه سوالاتی را به وجود می‌آورد.

نکته اول اینکه برگزاری این اجتماع در روزهای ابتدایی مرداد ماه و آن‌هم درحالی‌که حتی ادارات به خاطر گرما به حالت نیمه‌تعطیل درآمده‌ و بالارفتن دمای هوا به حد نگران‌کننده‌ای رسیده که حتی بازی‌های فوتبال هم لغو شدند، ایده برگزاری این اجتماع در فضای آزاد ورزشگاه، با چه منظوری صورت گرفته است؟ بهتر بود با در نظر گرفتن شرایط، اجتماع در فضای سرپوشیده‌ با تهویه مناسبت‌ برگزار می‌شد که خطری متوجه افراد حاضر در تجمع نباشد.

علاوه‌براین، زمان برگزاری این اجتماع نیز محل سوال است. در شرایطی که فضای سیاسی کشور هنوز از انتخابات و رویدادهای رقابتی آن فاصله نگرفته و انتقادات درون جبهه انقلابی به کنش آنها در فضای انتخابات که منجر به حذف‌شان شد ادامه دارد، برگزاری این تجمع قرار است چه کارکرد فرهنگی و رسانه‌ای داشته باشد؟ اساسا موضوعیت آن در شرایط فعلی کشور چیست؟

 به‌جز کارکرد رسانه‌ای آن هم صرفا در مقطعی، آیا اثر مثبت یا منفی در فضای جامعه به همراه داشته است؟ جدای از اینکه اساسا می‌شود نام این اقدامات را کار فرهنگی گذاشت یا صرفا رسانه‌ای، اما برگزاری این تجمعات با هر محوریتی که صورت گیرد می‌بایست اثرگذار باشد و بازخوردی در جامعه به همراه داشته باشد، در غیر این صورت اصلا برگزاری یا عدم برگزاری آن موضوعیت چندانی نخواهد داشت.

 به نظر می‌رسد بی‌توجهی به عوامل و مولفه‌های اولیه لازم برای برگزاری یک اجتماع، باعث شد تجمع در ورزشگاه آزادی بازخورد چندان مثبتی حتی در بدنه ایدئولوژیک نداشته باشد و انتقاداتی را متوجه برگزارکنندگان این اجتماع کند.  به همین خاطر بود که جمعیت قابل توجهی نیز در ورزشگاه حاضر نشدند. نمی‌شد خالی بودن بخش‌هایی از ورزشگاه را از دید دوربین‌ها پنهان کرد. امری که می‌تواند باعث شود این اجتماع به ضدخودش تبدیل شود و فضایی را در اختیار رسانه‌های فارسی‌زبان قرار دهد که با تکیه بر جمعیت حاضر در ورزشگاه این تصویر را به کل جامعه تعمیم دهند و همچنان روی اقلیت‌نمایی بدنه ایدئولوژیک جامعه تاکید کنند.

منبع:فرهیختگان

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

واکنش ایتالیا به راهبرد امنیتی ترامپ | ملونی: زنگ خطر جدی برای اروپا

ولایتی: ایران با قاطعیت از حزب‌الله به‌عنوان ستون اصلی جبهه مقاومت حمایت می‌کند

ایران حمله خشونت‌آمیز در سیدنی را محکوم کرد

حماس: ترور فرمانده ارشد توسط اسرائیل آتش‌بس غزه را تهدید می‌کند

زلنسکی پیش از مذاکرات صلح از عضویت در ناتو عقب نشینی کرد

نتانیاهو: حمله خونین به مراسم حنوکا در استرالیا «وحشتناک» است

آمادگی وزارت نفت برای عبور از فصل سرما | نگرانی برای سوخت زمستانی وجود ندارد

سود سهام عدالت یلدایی ۱۴۰۳ مشروط شد

اعتراض کارگران «کشت و صنعت میان‌آب» به روز دهم کشیده شد

درگیری مرزی تایلند و کامبوج وارد هفته دوم شد | ده‌ها کشته و صدها هزار آواره

راه آهن رشت-آستارا چند کیلومتر؟! | حق با پوتین است یا پزشکیان؟

روایت گاردین از هرج‌ومرج در سیدنی | شاهد عینی: «تیراندازی در جریان جشن یهودی بسیار پیوسته بود و همه‌چیز غیرواقعی به نظر می‌رسید»

مرگ مشکوک «گولو» خواننده مشهور ترک | دخترش و چند مظنون دیگر در ارتباط با قتل عمد بازداشت شدند

تایید رسمی شهادت «رائد سعد« مرد شماره دو کتائب القسام

پیشنهاد سردبیر

از مدافع حرم تا مدافع موسیقی زیر زمینی

گنگ علی ضیاء، رپ فارسی و حاشیه‌های شایع!

مازیار خسروی و احسان هوشمند در یک فنجان تاریخ

۲۱ آذر، روز نجات آذربایجان؛ همسنگ با آزادسازی خرمشهر

مقصود فراستخواه استاد جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با فراز

حجاب بیش از آنکه مساله دینی باشد، مساله قدرت است l هنوز فرصت آشتی وجود دارد

گفتگوی فراز با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس

ماراتن کیش: حکومت با مساله حجاب چه کند؟!

زندگی