به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، حسین فرشیدی با تاکید بر اینکه نظام مراقبت بیماریهای واگیردار کشور به صورت شبانهروزی در حال پایش است، از مردم خواست به شایعات توجه نکنند.
وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت وضعیت اضطراری سلامت عمومی را به دلیل شیوع آبله میمونی در برخی کشورهای آفریقایی و اروپایی اعلام کرده است، گفت: به منظور پیشگیری و کنترل احتمالی این بیماری، اقدامات مراقبتی و کنترلی در مرزهای ورودی کشور تشدید شدهاست.
معاون وزارت بهداشت تاکید کرد: تشخیص قطعی بیماری آبله میمونی تنها پس از تایید آزمایشگاهی امکانپذیر است و انتشار هرگونه خبر یا تصویر بدون تایید آزمایشگاهی، میتواند موجب ایجاد نگرانیهای بیمورد در جامعه شود. وی افزود: تاکنون هیچ مورد مثبتی از بیماری آبله میمونی در کشور شناسایی نشده است و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، مراتب از طریق کانالهای رسمی وزارت بهداشت به اطلاع عموم خواهد رسید.
فرشیدی از مردم خواست به شایعات توجه نکنند و در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک، به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای نسبت به وضعیت اضطراری شیوع ویروس آبله میمونی تاکید کرد و گفت که برنامه ویژهای برای مقابله با این ویروس آماده کرده است.
سازمان جهانی بهداشت هزینه اجرای این طرح را ۱۳۵ میلیون دلار برآورد کرده و میگوید هدف از این برنامه افزایش دسترسی کشورهای فقیر آفریقایی به واکسنهای مورد نیاز است.
آبله میمونی، یک عفونت ویروسی است که باعث ضایعات پر از چرک و علائمی شبیه آنفولانزا شده و قابلیت کشتن انسان را دارد. شیوع گونه clade۱b این بیماری در سطح جهانی موجب نگرانی شده است که به نظر میرسد با تماس بدنی منتقل میشود.
منبع:ایرنا
این خبر تکمیل میشود
بررسی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۳ چه میگوید
گفتوگوی فراز با مهدی ملکمحمد روانشناس:
بازار سیاه خرید و فروش اعضای بدن؛ روایت یک واسطه از پشت پرده خرید کلیه
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک