۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۵۳
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴
کد خبر: ۸۰۷۰۳

رئیس قوه قضاییه: کسی که به زندان می‌رود مشکلش مضاعف می‌شود

رئیس قوه قضاییه: کسی که به زندان می‌رود مشکلش مضاعف می‌شود
رئیس قوه قضاییه گفت: توجه به خانواده زندانیان از جمله تاکیدات همیشگی ما خطاب به مسئولان قضایی و مسئولان سازمان زندانها است. در این میان، خانواده زندانیان باید بسیار مراقبت کنند و هوشیار باشند که وقتی عضو زندانی خانواده آنها بواسطه کمک خیّرین یا ارفاقات قانونی از زندان آزاد می‌شود، دیگر خدای‌ناکرده مرتکب جرمی نشود، چرا که درآنصورت دیگر امکان اِعمال مجدد ارفاقات قانونی و کمک مجدد خیّرین سخت و دشوار می‌شود

 
به گزارش فراز؛  در جریان سفر غیررسمی رئیس دستگاه قضا به استان بوشهر و همزمان با ایام رحلت جانگداز پیامبر رحمت و شهادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی(ع)، آئین آزادی ۷۰ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد این استان، برگزار شد. همچنین در این مراسم، ۵ نفر از محکومان به قصاص با جلب رضایت اولیای دم و تلاش‌های مسئولان قضایی و خیّرین مورد عفو قرار گرفتند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در این مراسم ضمن تسلیت ایام رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) اظهار کرد: توجه به خانواده زندانیان از جمله تاکیدات همیشگی ما خطاب به مسئولان قضایی و مسئولان سازمان زندانها است. در این میان، خانواده زندانیان باید بسیار مراقبت کنند و هوشیار باشند که وقتی عضو زندانی خانواده آنها بواسطه کمک خیّرین یا ارفاقات قانونی از زندان آزاد می‌شود، دیگر خدای‌ناکرده مرتکب جرمی نشود، چرا که درآنصورت دیگر امکان اِعمال مجدد ارفاقات قانونی و کمک مجدد خیّرین سخت و دشوار می‌شود.
 
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: تاکیدات مؤکد و مستمر ما خطاب به مقامات و مسئولان قضایی ذیصلاح آن است که تا آنجا که مقدور و ممکن است، وفق موازین قانونی، از به زندان انداختن متهمانی که به زندان رفتن آنها ضرورتی ندارد، اجتناب و احتراز کنند. کسی که به زندان‌ می‌رود‌ مشکلش مضاعف می‌شود
 
گاهی یک متهم را می‌توان با قرار کفالت و تا قبل از نهایی شدن حکمش، آزاد کرد؛ در اینجا باید مقام قضایی به گونه‌ای تدبیر و تمهید کند که متهمِ مورد اشاره بتواند در اسرع وقت، کفیل خود را معرفی کند و نیازی به هدایت او به زندان نباشد. همچنین در مواردی که ضرورت ندارد نباید میزان قرار وثیقه به حدی تعیین شود که متهم از تودیع آن عاجز باشد و ناگزیر به زندان معرفی شود.از سویی دیگر، چنانچه متهمی به ضرورت و وفق قانون بازداشت شد، به محض اتمام ضرورت بازداشت، قرار صادره برای او از بازداشت به قرار قانونی دیگری تبدیل شود.
 
رئیس دستگاه قضا گفت: درخصوص بهره‌مندی زندانیان و محکومان از تأسیسات ارفاقی و آزادی مشروط و قرار گرفتن در فهرست عفو و مرخصی نیز تاکید مؤکد ما آن است که زندانیان و محکومان واجد شرایط که به معنای واقعی کلمه متنبّه و اصلاح شده‌اند، از این ارفاقات قانونی بهره‌مند شوند؛ در مقابل، تاکید مؤکد نیز داریم که زندانیان و محکومانی که آزادی‌شان مترادف با تهدید و تحدید امنیت و مال و جان و عرض و حیثیت مردم و جامعه و نظام است، به هیچ وجه مورد ارفاق قرار نگیرند، چرا که ارفاق به آنها، سبب لطمه دیدن مردم و جامعه است.
 
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ارزش والای گذشت و بخشش و اثرات معنوی و اجتماعی و فردی بیشمار این مقوله گفت : در قتل عمد، قصاص حق اولیای دم است اما همان خدایی که این حق را برای اولیای دم قائل شده تاکید دارد که گذشت و بخشش، پر خیرتر و مطلوب‌تر و بهتر است. باید توجه داشت که اگر چه قصاص حق اولیای‌دم است اما با قصاص یک فرد، تبعاتی متوجه خانواده او و آینده فرزندان و نزدیکانش می‌شود.
 
طی سالهای اخیر شاهد هستیم که برخی اولیای‌دم از خون فرزندشان و یا عضو خانواده‌شان می‌گذرند و می‌گویند به عشق حضرت زهرا (س) و امام حسین (ع) بخشیدیم؛ بدون‌تردید چنین خانواده‌ای مشمول عنایات حضرات معصومین علیهم‌السلام قرار می‌گیرند.
 
قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به اهمیت نقش خیّرین در آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی از قصاص محکومین با جلب رضایت اولیای دم، گفت: نقش خیّرین در آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی از قصاص محکومین با جلب رضایت اولیای دم، بسیار نقش برجسته و اثرگذاری است؛ البته حتما لازم نیست که خیّرین با پول و مال خود سبب آزادی و رهایی یک زندانی و محکوم شوند؛ گاهی برخی با نفوذ کلام و اعتبار اجتماعی و محلی و خانوادگی خود می‌توانند رضایت یک محکوم به قصاص یا زندانی را از اولیای‌دم و شکات آنها بگیرند.
 
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: خیّرین کشور ما که در کار آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی محکومین به قصاص هستند، قطعا اجر خود را از خداوند می‌گیرند و نزد پروردگار مأجور هستند و به هیچ وجه اینگونه نیست و نباید باشد که در ازای کمک‌های‌شان، انتظار مساعدت‌هایی را از مقامات و مسئولان قضایی داشته باشند. 
 
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مسئولان قضایی ذیصلاح نیز در نقش واسطه هستند و فرآیند کمک خیرین به رهایی محکومین به قصاص و آزادی زندانیان جرائم غیر عمد را تسهیل می‌کنند.
 
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «مهرانگیز» رئیس کل دادگستری استان بوشهر طی سخنانی به تبیین و تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد و کمک‌رسانی به خانواده‌های زندانیان نیازمند پرداخت.
 
وی افزود: ما بر مبنای تاکیدات مؤکد رئیس قوه قضاییه، اهتمام داریم که لحظه‌ای از حال خانواده‌های زندانیان نیازمند غافل نشویم و دائماً مراقب وضعیت معیشتی و زندگی آنها باشیم.
 
رئیس کل دادگستری استان بوشهر تصریح کرد: طی دو سال اخیر که مسئولیت ریاست کل دادگستری استان بوشهر بر عهده بنده گذاشته شده است، ۴۵۸ سرکشی و ملاقات را با خانواده‌های زندانیان نیازمند استان انجام داده‌ام و در جریان جزئیات زندگی و نیازمندی‌های آنها قرار گرفته‌ام و تا حد امکان برای رفع مشکلات‌شان تلاش خود را کرده‌ام؛ به توفیق الهی این روند همچنان باقدرت ادامه خواهد داشت.
 
مهرانگیز خاطرنشان کرد: زندانیان جرایم غیرعمدی که امروز با حضور رئیس قوه قضاییه از زندان آزاد می‌شوند، به واسطه کمک‌های خیرین و ارفاقات قانونی به دامن خانواده و جامعه بازمی‌گردند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی