۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۳۳
شنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۸۰۸۳۵

نماینده رشت: در گیلان ۲ روز بنزین وجود نداشت و جایگاه‌داران اساسا تعطیل بودند

نماینده رشت: در گیلان ۲ روز بنزین وجود نداشت و جایگاه‌داران اساسا تعطیل بودند
نماینده رشت در مجلس درباره بحران بنزین در استان گیلان طی روزهای اخیر می گوید: در گیلان ۲روز بنزین وجود نداشت و جایگاه‌داران اساسا تعطیل بودند.

اعتماد در گفت‌وگو با نماینده رشت ریشه‌های بروز بحران بنزین، ترافیک و کمبود کالا در شهرهای شمالی را بررسی کرده است.

در این گزارش آمده است؛

هر چند بحران ترافیک در هر پیک گردشگری در شهرهای شمالی و سایر مقاصد گردشگری کشورمان وجود دارد، اما امسال در هفته‌های پایانی تعطیلات تابستانی، بحران‌های دیگری مانند بحران کمبود بنزین و کمبود اقلام اساسی هم به معضل ترافیک افزوده شدند تا گردشگران عملا نتوانند بهره لازم را از سفر تابستانی خود داشته باشند.

انتشار تصاویر صف‌های طویل در مقابل جایگاه‌های سوخت، همچنین تصاویر ترافیک و تلاش مردم برای خرید اقلامی چون روغن، نان، مرغ و...بازخوردهای بسیاری در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پیدا کرد. مسوولان اجرایی در بخش‌هایی چون شرکت پخش و پالایش و سایر حوزه‌های مرتبط در واکنش به چرایی بروز این بحران اعلام کردند، به دلیل ترافیک فزاینده در مسیر مقاصد گردشگری و شهرهای شمالی، روند تامین بنزین مورد نیاز شهرها با تاخیر مواجه شد.

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مردم رشت اما  به این نکته اشاره می‌کند که متولیان امر ‌باید از قبل پیش‌بینی چنین تراکمی را می‌کردند و از راه‌های جایگزین استفاده می‌کردند یا در ساعاتی روند نقل و انتقال سوخت را انجام می‌دادند که ترافیک کمتری در جاده‌ها وجود داشت. به اعتقاد این نماینده بخشی از بروز بحران اخیر ناشی از تحولاتی است که در ساختارهای اجرایی به وقوع پیوسته است. او از دولت می‌خواهد هر چه سریع‌تر روند تغییرات مدیریتی وزارتخانه‌ها را پایان دهد تا رکود حاکم بر ساختار اجرایی جای خود را به پویایی و تحرک بدهد.

نماینده مردم رشت با اشاره به بروز مشکلات اخیر در استان گیلان و سایر مناطق شمالی و گردشگرپذیر کشور می‌گوید: «با توجه به اینکه در هفته‌ای که پشت سر گذاشته شد از یک طرف، چند روز تعطیلی وجود داشت و از سوی دیگر به روزهای پایانی تعطیلات تابستانی و آغاز مدارس نزدیک می‌شدیم، قابل پیش‌بینی بود که دامنه وسیعی از گردشگران تابستانی راهی شهرهای شمالی و سایر مناطق کشور شوند. همواره در زمان پیک سفرهای تابستانی، یکی از مشکلات جدی بحث ترافیک، موضوع تامین سوخت و مساله تامین اقلام اساسی مورد نیاز مردم است. در بحث ترافیک و مشکلات جاده‌ای هر اندازه توسعه راه‌ها صورت می‌گیرد به همان نسبت شاهد افزایش توزیع خودرو در کشور هستیم. بنابراین لازم است دولت به استان‌های شمالی کشور که مقصد گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود توجه ویژه‌ای داشته باشد.»

کوچکی‌نژاد با اشاره به دامنه وسیعی از گردشگران عراقی‌که راهی استان گیلان می‌شوند، گفت: «غیر از گردشگران داخلی، بسیاری از گردشگران از عراق و سایر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس راهی استان گیلان می‌شوند. هر روز چندین و چند پرواز از عراق به گیلان و بالعکس انجام می‌شود. امسال جدا از بحث ترافیک راه‌ها، مشکل کمبود بنزین هم مصائب بسیاری را برای شهروندان ایرانی ایجاد کرد. نباید فراموش کرد بسیاری از خانواده‌ها با خودروهای شخصی راهی شهرهای شمالی می‌شوند، به راحتی می‌شد این حجم از مسافران را پیش‌بینی کرد و برای آن تدارکات لازم را دید.»

او ادامه داد: «بهانه مسوولان این بود که ترافیک تهران به سمت شمال کشور شدید بود و این ترافیک در انتقال تانکرها و کامیون‌های سوخت مشکل ایجاد کرد. این در حالی است که به راحتی می‌شد، تدابیر دیگری اندیشیده شود، جاده‌های قدیمی جایگزینی وجود دارند که می‌شد این جاده‌ها را برای کامیون‌های حامل بنزین در نظر گرفت. همچنین می‌شد از ساعت ۱۲ شب به بعد که ترافیک کاهش بسیاری پیدا می‌کرد این کامیون‌ها را به سمت این مناطق گسیل کرد. حتی اگر با کمبود کامیون مواجه بودند، می‌شد از سایر استان‌ها برای این منظور کمک گرفت. وقتی مصرف بنزین در استان گیلان از ۴میلیون لیتر به ۷ الی  ۸میلیون لیتر رسید، بدون تردید مصرف سوخت در تهران کاهش پیدا کرده است. به راحتی می‌شد با جابه‌جایی توزیع سوخت این نقیصه را جبران کرد. باید از مسوولان شرکت پالایش و پخش پیگیری شود که چرا این کمبودها شکل گرفته است.»

کوچکی‌نژاد در خصوص استدلال متولیان این بخش در این خصوص که ترافیک بالا دلیل اصلی این کمبود است، گفت: «این نوع استدلال‌ها به هیچ‌وجه قانع‌کننده نیستند. در گیلان ۲روز بنزین وجود نداشت و جایگاهداران اساسا تعطیل بودند. شرکت پالایش و پخش می‌توانستند از ظرفیت سایر استان‌ها در این پیک گردشگری استفاده کنند. در هر سال در هفته‌های پایانی سال، این حجم ترافیک و کمبود مشاهده می‌شود و لازم بود این موارد پیش‌بینی شود.»

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی