۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۳۰
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳
کد خبر: ۸۲۷۶۶

نماینده قم و حامی سعید جلیلی:باید از NPT خارج شویم/ حکم حرمت ساخت سلاح هسته‌ای، با توجه به پویایی فقه شیعه، می‌تواند تغییر کند

در حالی که مقامات در ایران همواره هرگونه تلاش برای دست یابی به سلاح هسته‌ای را رد و تکذیب می‌کنند، در جدیدترین اظهارات، نماینده قم در مجلس و رئیس ستاد سعید جلیلی در این استان در جریان انتخابات اخیر، گفته که در کمتر از ۶ ماه می‌توانیم به بمب هسته‌ای دست پیدا کنیم و باید این امر هرچه سریعتر اتفاق بیفتد.

نماینده قم و حامی سعید جلیلی:باید از NPT خارج شویم/ حکم حرمت ساخت سلاح هسته‌ای، با توجه به پویایی فقه شیعه، می‌تواند تغییر کند

 در روزهای اخیر ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تغییر دکترین هسته‌ای نظام شده‌اند و همچنین از رهبر انقلاب خواسته‌اند که فتوای خود را درباره حرمت ساخت سلاح هسته‌ای تغییر دهند. این در حالی است که تندروها در غرب با اتکا به ادعاهایی این چنین، مدعی تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای هستند و از این طریق درصدد اجماعی جهانی و تحریم‌های گسترده‌تر علیه ایران هستند.

در جدیدترین مورد، محمد منان رئیسی، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی درباره جزییات نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی گفت: باید دکترین هسته‌ای جمهوری اسلامی تغییر کند. پای نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی را امضا کردم و با این کار، تعداد امضاهای نامه پارلمان به شورای عالی امنیت ملی درباره لزوم برنامه‌ریزی برای ساخت سلاح هسته‌ای به ۴۰ امضا رسیده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید دارد با توجه به این که فقه شیعی، یک فقه پویا است و با توجه به شرایط زمانی و مکانی، امکان بازنگری در احکام ثانویه وجود دارد، حکم فقهی آیت‌الله خامنه‌ای درباره حرمت ساخت سلاح هسته‌ای نیز می‌تواند در شرایط امروز تغییر کند.

حکم حرمت ساخت سلاح هسته‌ای، با توجه به پویایی فقه شیعه، می‌تواند تغییر کند

منان رئیسی درباره تغییر حکم ثانوی ساخت سلاح هسته ای گفت: با توجه به پویا بودن فقه شیعی، از مقام معظم رهبری تقاضا کرده‌ایم که موضوع را بررسی کنند که اگر فتوای حرمت ساخت سلاح هسته‌ای مشمول بازنگری در احکام ثانویه محسوب شود و منعی نداشته باشد، این فتوا را تغییر دهند تا برای این که توان بازدارندگی کشورمان یک سطح ارتقا پیدا کند، بتوانیم در مسائل نظامی نیز بتوانیم از توامندی هسته‌ای بهره‌مند شویم، همان‌طور که در حال حاضر برخی قدرت‌های جهان از این مساله بهره‌مند هستند.

نماینده قم در مجلس ادامه داد: ما در برابر یک گرگ خون‌خواری مثل رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌ایم و در این شرایط، عقل حکم می‌کند که به هر نوع ابزاری که می‌تواند بازدارندگی ما را بالا ببرد، دسترسی داشته باشیم. تصور من این است که شرع هم این ظرفیت را دارد و با توجه به این که فقه ما یک فقه پویا است، می‌توان در حکم فقهی این مساله نیز با توجه به شرایط جدید زمان و مکان، بازنگری کرد.
برای رسیدن به بازدارندگی حداکثری، گریزی از تغییر دکترین هسته‌ای نظام نداریم

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: فارغ از این که ما تصمیم بگیریم که در دکترین هسته‌ای خود تغییر ایجاد کنیم یا خیر، قدرت اصلی جمهوری اسلامی، قدرت نرم و نیروی اعتقادی آن است که به صورت یک گفتمان در بدنه جبهه مقاومت جاری است و نمود آن را در انصارالله یمن، حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه می‌بینیم. اما در کنار این گروه‌ها، به نظر می‌رسد که برای رسیدن به بازدارندگی حداکثری، گریزی از تغییر دکترین هسته‌ای نظام نداریم.

وی ضمن ابراز امیدواری از بررسی دقیق نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی، اظهار داشت: اگر حضرت آقا صلاح بدانند و موضوع در شورای عالی امنیت ملی نیز به تصویب برسد، می‌توانیم سریع‌تر برای دست پیدا کردن به سلاح هسته‌ای تلاش کنیم، زیرا در حال حاضر فاصله چندانی نیز با این مساله نداریم و خوشبختانه در یک سال گذشته، پیشرفت محسوسی در عرصه هسته‌ای داشته‌ایم و به امید خدا طی کمتر از ۶ ماه می‌توانیم به این توانایی دست پیدا کنیم.

پیمان‌های بین‌المللی که اسرائیل اجرا نمی‌کند را نباید اجرا کنیم

منان رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا ایران برای حرکت به سمت ساخت سلاح هسته‌ای، الزاما باید از پیمان NPT خارج شود یا خیر، گفت: در شرایطی که ما با یک دشمن متوحش به تمام معنا مواجه هستیم، یعنی دشمنی که هیچ‌گونه پایبندی به هیچ‌کدام از پیمان‌های بین‌المللی ندارد و بسیاری از این معاهده‌ها از جمله NPT (پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) را نپذیرفته و به پیمان‌هایی هم که پذیرفته است، پایبند نیست. در چنین شرایطی ما نباید در جاده یک طرفه حرکت کنیم، یعنی خودمان را به پیمان‌های جهانی متعهد بدانیم، اما رژیم غاصب صهیونیستی تمام چارچوب‌های بین‌المللی را نقض کند. بنابراین باید از NPT خارج شویم.

نماینده قم در مجلس ادامه داد: اگر قرار باشد که فقط ایران به معاهدات بین‌المللی پایبند باشد و اسرائیل آن‌ها را زیر پا بگذارد، یک شرایط بُرد – باخت به وجود می‌آید که برد آن برای رژیم صهیونیستی و باخت آن برای ملت شریف ایران است. اما برای این که توازن در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی برقرار شود، از این به بعد باید هر پیمانی را که رژیم صهیونیستی پذیرفت و در عمل آن را اجرا کرد، ما هم بپذیریم و اجرا کنیم و اگر یک پیمان یا معاهده را نپذیرفت یا اجرا نکرد، ما هم آن را نپذیریم یا اجرا نکنیم. حکم قرآن و حکم عقل هم همین است.

وی در پایان تصریح کرد: پیشنهاد من این است با توجه به این که رژیم صهیونیستی هیچ محدودیتی برای خودش قائل نیست و مکررا در حال افزایش است، هرچقدر زودتر بتوانیم به توان هسته‌ای در عرصه نظامی دست پیدا کنیم، بیشتر به نفع ملت شریف ایران خواهد بود.

منبع:دیده بان ایران

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی