دکتر مینو محرز، عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی از ثبت ۲۴ هزار مبتلا به ایدز در ایران خبر داد و اظهار کرد که از این تعداد، حدود ۱۹ هزار نفر تحت درمان قرار گرفتهاند که ۹۳ درصد آنها پاسخ مثبت به درمان نشان دادهاند. به گفته وی، ایران یکی از موفقترین کشورها در ارائه برنامههای درمانی ایدز است و ابتلا به این بیماری دیگر به مرگ بیماران منتهی نمیشود.
دکتر محرز با هشدار نسبت به کاهش سن ابتلا به ایدز در ایران، تأکید کرد که این بیماری به دلیل افزایش تماس جنسی نامطمئن و رفتارهای جنسی پرخطر در میان جوانان و نوجوانان، به طور چشمگیری در حال گسترش است. وی افزود: «مصرف مواد روانگردان، بهویژه در میان نوجوانان و جوانان، یکی از عوامل اصلی افزایش ابتلا به ویروس اچ آی وی است.»
وی همچنین از اجرای پویش ملی «من هم آزمایش اچ آی وی میدهم» بهعنوان اقدامی مهم در جهت شناسایی و درمان سریع مبتلایان یاد کرد. طبق گفته دکتر محرز، این پویش بهویژه برای افرادی که از انجام آزمایشها هراس دارند و اطلاعات کافی در خصوص بیماری ایدز ندارند، اهمیت ویژهای دارد. این پویش با هدف آگاهسازی عمومی، میتواند موجب تسهیل در تشخیص و درمان بیماری ایدز شود.
این متخصص بیماریهای عفونی همچنین بر خدمات درمانی رایگان و محرمانه برای مبتلایان به ایدز تأکید کرد و گفت: «در ایران، آزمایش و درمان مبتلایان به اچ آی وی به صورت رایگان و در مراکز مشاوره و درمان بیماریهای رفتاری انجام میشود.» وی افزود که آزمایشهای اچ آی وی در این مراکز کاملاً محرمانه است و بیماران هیچ نگرانی از بابت افشای اطلاعات خود نخواهند داشت.
دکتر محرز همچنین خواستار توجه بیشتر وزارت آموزش و پرورش به آگاهیبخشی در مدارس شد و افزود: «آموزش دانشآموزان در مورد راههای انتقال اچ آی وی و روشهای پیشگیری از آن میتواند کمک بزرگی به پیشگیری از ابتلای نسل آینده به ایدز باشد.»
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به تخمین مبتلایان به ایدز در ایران، اظهار داشت که تعداد واقعی مبتلایان به این ویروس در کشور ممکن است حدود ۴۴ هزار نفر باشد که بسیاری از آنها هنوز شناسایی نشدهاند. از این رو، اجرای پویشهای بیماریابی و آزمایش گسترده میتواند در شناسایی و درمان سریعتر مبتلایان مؤثر باشد.
محرز همچنین اعلام کرد که آدرس تمامی مراکز مشاوره و درمان اچ آی وی در کشور از طریق سایت وزارت بهداشت در دسترس عموم قرار دارد و افراد میتوانند با مراجعه به این مراکز، آزمایش خود را به صورت محرمانه و رایگان انجام دهند.
وی همچنین بر همکاری بیشتر نهادها مانند وزارت بهداشت، رسانهها، سازمانهای مردمنهاد و نیروی انتظامی در مبارزه با ایدز و پیشگیری از آن تأکید کرد و گفت: «برای کاهش شیوع این بیماری و جلوگیری از عوارض آن، نیاز به همافزایی میان نهادها و همکاری بیشتر داریم.»
پویش «من هم آزمایش اچ آی وی میدهم»، که از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳ برگزار میشود، در قالب فعالیتهای آموزشی و فراخوانهای عمومی اجرا میشود. این پویش با هدف آگاهسازی افراد از وضعیت سلامت خود و تشویق آنها به انجام آزمایشهای اچ آی وی در مراکز مختلف طراحی شده است.
منبع:ایرنا
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟