۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۱۶
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۸۴۸۷۹

محمد هاشمی: شرایط کشور برای اجرای قانون عفاف و حجاب مناسب نیست

محمد هاشمی: شرایط کشور برای اجرای قانون عفاف و حجاب مناسب نیست
محمد هاشمی رفسنجانی معتقد است: امروز شرایطی فراهم نیست که بخواهیم مانع آزادی مردم در انتخاب پوشش خود شویم. جامعه این کار را نمی پذیرد، لج می کند، اعتراض می کند و ... این به نفع کشور نیست. این تحلیل، یعنی اینکه شرایط امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد و وقتی هم که شرایط محیا نباشد وظیفه از مجری قانون سلب می شود.

«قانون عفاف و حجاب جزو اولویت‌های دولت نیست بلکه با اقدامات فرهنگی و ایجابی آن را در دولت پی خواهیم گرفت». بیان این جمله از سوی معاون پارلمانی رییس جمهور، آیا به این معناست که مسعود پزشکیان از ابلاغ آنچه که طبق قانون برعهده دارد، خودداری خواهد کرد؟

بحث حجاب و تغییر در نحوه برخورد با بی حجابی، از آن دست مواردی بود که بیش از همه در زمان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم خودی نشان داد. گشت های ارشاد که تا اردیبهشت همین امسال، در قسمت های مختلف شهر مستقر بودند تا به قول خود مردم را ارشاد کنند، پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور ایران، چند ماهی است که حضورشان کمرنگ شده و منتظر اجرای قانون عفاف و حجاب هستند، قانونی که حالا با وعده رییس جمهور معلوم نیست به چه سرنوشتی دچار می شود. آیا ابلاغ آن به دست محمدباقر قالیباف انجام خواهد شد یا قالیباف هم از ابلاغ آن شانه خالی خواهد کرد؟

مطابق اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «رئیس جمهور موظف است مصوبات مجلس شورای اسلامی یا نتیجه همه پرسی را پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ به وی امضا کند و برای اجرا در اختیار مسئولان بگذارد». همچنین مطابق ماده (۱) قانون مدنی اصلاحی ۱۴/‏۸/‏۱۳۷۰، مصوبات مجلس شورای اسلامی و نتیجه همه پرسی پس از طی مراحل قانونی به رئیس جمهور ابلاغ می‌شود. رئیس جمهور باید ظرف مدت پنج روز آن را امضا و به مجریان ابلاغ و دستور انتشار آن را صادر کند و روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت پس از ابلاغ منتشر نماید. بر اساس تبصره ماده مذکور هم، در صورت استنکاف رئیس جمهور از امضا یا ابلاغ قانون در مهلت ۵ روزه مذکور، به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت متن قانون را چاپ و منتشر کند.

محمد هاشمی: پزشکیان احساس وجوب نمی کند که قانون حجاب و عفاف را ابلاغ کند

محمد هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این سوال که پیش بینی می کنید مسعود پزشکیان از ابلاغ قانون حجاب و عفاف صرف نظر کند؟، گفت: طرح عفاف و حجاب، یک مساله شرعی است و هم برای زن و هم برای مرد جزو فروع دین به شمار می آید.

وی گفت: فروع دین هم اگرچه جزو واجبات است اما انجام آن شرایطی را می طلبد. یک سری از فروعات هستند که مربوط به خود شخص است. مثلا نماز برای جمع نیست، بلکه موضوعی شخصی است. اصل روزه هم به این گونه است. حج و ... هم این ویژگی را دارند. اما یکسری عبادات مانند امر به معروف و نهی از منکر، جمعی هستند. مفهومی که می گوید اگر من منکری را در جامعه می بینم وظیفه دارم که کاری را انجام دهم تا آن منکر ادامه دار نشود. منتهی برای همین عبادات اجتماعی هم شرایطی گذاشتند.

وی در ادامه افزود: من که می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم، اولا خودم نباید مرتب آن مکروه شوم، دوما اینکه امر به معروف و نهی از منکر مرتبه هایی دارد و زمانی بر شخص واجب می شود که شرایط لازم برای نهی از منکر وجود دارد، حاضر باشد. اینکه گفته اند لایحه عفاف و حجاب جزو اولویت های ما نیست، باید در کنارش این هم گفته شود که ایشان شرایط لازم را نمی بینند و احساس وجوب نمی کنند.


نمی توانیم مانع آزادی مردم در انتخاب پوشش شان شویم

هاشمی رفسنجانی با بررسی شرایط امروز جامعه ایران گفت: امروز شرایطی فراهم نیست که بخواهیم مانع آزادی مردم در انتخاب پوشش خود شویم. جامعه این کار را نمی پذیرد، لج می کند، اعتراض می کند و ... این به نفع کشور نیست. این تحلیل، یعنی اینکه شرایط امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد و وقتی هم که شرایط محیا نباشد وظیفه از مجری قانون سلب می شود. 
پزشکیان شرایط کشور را برای اجرای قانون عفاف و حجاب مناسب نمی بیند

وی در پاسخ به این سوال که مسعود پزشکیان می تواند از ابلاغ این قانون اجتناب کند؟، گفت: دکتر پزشکیان در حال حاضر شرایط اجرای قانون حجاب و عفاف را مناسب نمی بیند. او به خوبی می داند که وضعیت کشور به نوعی نیست که بتوان این لایحه را اجرا کرد. بنابراین وظیفه از ایشان ساقط می شود. این همان چیزی است که شرع می گوید و قانون برگرفته شده از شرع هم همین حکم را می دهد. 

هاشمی در ادامه با اشاره به مواد قانونی در مورد ابلاغ قوانین مبنی بر اینکه در صورت خودداری رییس جمهور از ابلاغ قانون، رییس مجلس آن را ابلاغ می کند، گفت: توضیحاتی که داده ام تنها شامل آقای پزشکیان نمی شود. این امر شامل همه ما می شود. حتی آقای قالیباف هم در امر به معروف و نهی از منکر، با شرایطی که بر کشور حاکم است و با سابقه ای که در مورد گشت ارشاد و هشدار به بی حجاب ها داشته ایم، وظیفه ای ندارد.

وی گفت: مخالفان هم بدانند که مطابق همان شرعی که از آن برای مبارزه با بی حجابی صحبت می کنند، تشخیص را باید به عهده خود شخص گذاشت. من که نباید به کسی بگویم که حجاب خود را درست کند. 

منبع:خبرآنلاین

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی