مروری بر روزنامههای صبح امروز؛ چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳
امروز چهارشنبه 7 آذرماه طیف متنوعی از خبرها در رسانه ها پوشش داده شده است اما آنچه «مشترک» به نظر می رسد مسئله آتش بس بین حزب الله لبنان و اسرائیل است که گمانه زنی های زیادی در مورد آن انجام شده و از امروز صبح وارد مرحله اجرایی شده است.
دنیای اقتصاد
«باد به داد تهران رسید» عنوان تیتر یک این روزنامه است که به رمزگشایی از کاهش آلودگی پایتخت پرداخته است.
«میز چهار ضلعی ژنو» تیتر دوم این روزنامه است که معتقد است ژنو روز جمعه میزان هیئت های ایرانی و اروپایی است که به بررسی چهار موضوع می پردازند: روابط دو جانبه، مذاکرات هسته ای، جنگ اوکراین و جنگ غزه.
عکس یک هم با تصویری از ترامپ همراه است که اعلام کرده با سلاح «تعرفه» به جنگ چین و کانادا و مکزیک می رود.
اعتماد
این روزنامه در گوشواره خود «گام آخر تا صلح سرد؟» را برجسته کرده که مسئله گمانه زنی ها در مورد آتش بس بین حزب الله و اسرائیل را بررسی کرده است.
اما تیتر یک این روزنامه با عنوان «تاوان شعارهای پرهزینه» گفت وگویی است با محسن میردامادی که از حرفهایی میگوید که هزینه آن را مردم میدهند.
او معتقد است بسیاری از هزینههایی که در بخش سیاست خارجی پرداخت میشود هزینههای کارهای نکرده و شعارهای داده شده است.
عکس یک هم تصویری است از محمد جواد ظریف با عنوان «پاسخهای حقوقی به اتهامات سیاسی» که از جنجال تابعیت فرزندان ظریف گزارش میدهد.
در این گزارش اشاره شده که «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» منجر به طرح شبهات و اتهاماتی درباره تابعیت قهری فرزندان محمدجواد ظریف شده است.
موضوعاتی که در بهترین حالت میتوان آنها را متکی بر سوءبرداشت یا تفسیر نادرست از قوانین امریکا دانست.
همین مسئله شبهات و اتهاماتی درباره تابعیت قهری فرزندان ظریف را به وجود آورده است.
گروهی که از اساس با شخص ظریف مشکل دارند، این قانون را دستاویزی برای حمله به دولت و تهدید پزشکیان برای کنار رفتن ظریف از دولت کردهاند.
در گزارش «نقاط بحرانی در بودجه سال آینده» هم به نقل از دو اقتصاددان آمده است که 96 درصد بودجه، هزینه جاری دولت است و 4 درصد صرف توسعه میشود.
شرق
«دیپلماسی در مسیر بلوغ» عنوان تیتر یک این روزنامه است که به دنبال پاسخ به این پرسش است که چرا باید از تداوم مذاکره دفاع کرد.
این گزارش بر این باور است که سیاست خارجی ایران در مسیری قرار گرفته که از خوش بینی یا بدبینی مفرط به مذاکره عبور کرده است.
عکس یک هم با عنوان «برای سربند در می گذارند!» روایت رئیس انجمن صنعت ساختمان است از ساختن سازه ای زشت و بدقواره در ابتدای میدان سربند.
از دیگر گزارش های این روزنامه می توان به «وفاق علمی» اشاره کرد که در آن سخنگوی دولت از بازگشت 60 دانشجوی محروم از تحصیل به دانشگاه ها سخن گفته است.
«یک گام تا توافق» هم ماجرای رأی گیری در کابینه اسرائیل و آخرین رایزنی ها برای توقف جنگ در لبنان را بررسی کرده است.
«بی مهری بهشت با مترو» عنوان گزارش دیگری است که جزئیات گزارش نظارتی شورای شهر از عملکرد 6 ماهه اول بودجه شهرداری را روایت می کند.
هم میهن
این روزنامه تیتر یک خود را با عنوان «شرط اصلاحات اقتصادی» به ارزیابی کارشناسان از تاکید رئیس جمهور بر همراه سازی جامعه اختصاص داده است.
عکس یک تصویری از «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان را دارد که با تیتر «مرد آتش بس» همراه است.
بری کسی است که لبنانی ها برای نجات کشورشان از جنگ چشم به او دوخته اند. این گزارش در صفحات لائی البته با عنوان «استاد میدان دیپلماسی امانتدار لبنان» آمده است.
نقش نبیه بری که معتمد و مورد وثوق جریانهای سیاسی لبنان است، به مذاکرات و تلاشهای امروز او برای بازگشت آرامش به لبنان خلاصه نمیشود.
او بهصورت مشخص در سالهای اخیر نقش مهمی را در مذاکرات تعیین مرزهای دریایی لبنان و اسرائیل ایفا کرده و این مذاکرات را رهبری کرد.
هرجا نیاز به کسب نظر حزبالله بود، به عنوان ریاست پارلمان و معتمد این حزب، وظیفه خود را به بهترین نحو پیش برد.
«صلح یـا تنش؟» به رویکرد دولت آینده ترامپ در برابر۵ چالش مهم آمریکا در صحنه بینالملل پرداخته است: روسیه و اوکراین؛ کشتارهای اسرائیل؛ کره شمالی و تنفس گاه اقتصادی این کشور؛ مسئله چین و تعرفه و در نهایت ایران.
«سهگانه دکترین دفاعی ایران» ارزیابی سخنان رئیس ستادکل نیروهای مسلح درباره پاسخ به اسرائیل است.
در بخشی از این گزارش آمده است که ایران در طول چند سده گذشته هیچگاه آغازگر جنگ نبوده است.
اگر در دوران هایی بخش هایی از خاک کشور واگذار می شد اما در طول 45سال گذشته و بهرغم یکی از طولانیترین جنگهای کلاسیک تاریخ جهان، ذرهای از خاک خود را به بیگانگان وانگذاشته است.
بق سخنان رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران هویدا میگردد که ایران بیکار نبوده و قصد غافلگیری بزرگی دارد که پایانبخش منازعه پینگپنگی نیز باشد.
همشهری
این روزنامه عکس یک خود را به تصویری از رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران با پس زمینه ای از موشک های ایرانی اختصاص داده و تیتر «فراتر از تصورتان پاسخ میدهیم» برای آن انتخاب شده است.
«پاسخی پشیمانکننده و ورای تصور سران رژیمصهیونیستی»؛ این تازهترین موضعگیری درباره ویژگیهای واکنش ایران به حمله تجاوزکارانه رژیمصهیونیستی است.
این سخن از زبان ارشدترین مقام نظامی کشور یک پیام روشن برای تلآویو دارد؛ آنها باید در انتظار پاسخی سنگین ازسوی ایران باشند.
«برق با مازوت آمد» تیتر دیگر صفحه یک این روزنامه است که در آن اشاره شده که سرانجام دولت از تصمیم خود در مصرفنکردن مازوت برگشت تا برق خانهها قطع نشود.
کیهان
این روزنامه تیتر یک خود را به «زمزمه آتشبس 60 روزه» اختصاص داده و بر این باور است که «موشکهای حزبالله کار خود را کرد».
«زمزمه» آتشبس 60 روزهای بین حزبالله لبنان و رژیم آپارتاید اسرائیل به گوش میرسد؛ آن هم درست دو روز پس از یکی از سنگینترین و پر خسارتترین حملات حزبالله لبنان به سرزمینهای اشغالی!
عکس یک این روزنامه هم با تصویری از قالیباف همراه است که می گوید با اطلاع میگویم قاچاق سوخت سازماندهی شده است و روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق میشود.
شبکه «آی 24» رژیم صهیونیستی، گزارشی از مهاجرت معکوس صهیونیستها پس از عملیات طوفانالاقصی منتشر و اعلام کرده است، شمار زیادی از این صهیونیستها احتمالا هرگز به سرزمینهای اشغالی باز نخواهند گشت و شماری نیز ممکن است خیلی دیر بازگردند.
پس از نزدیک به ۱۶ روز اعمال خاموشیهای برنامهریزی شده به دلیل کمبود سوخت نیروگاهها، وزارت نیرو اعلام کرد که این محدودیتها به پایان رسیده و از این پس نیازی به اعمال خاموشی نخواهد بود.
این تصمیم پس از افزایش تأمین سوخت نیروگاهها اتخاذ شده است.
خاموشیهای برنامهریزی شده از ۲۰ آبان و به دنبال اطلاعیه شورای اطلاعرسانی دولت آغاز شد.