۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۴۵
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
کد خبر: ۸۶۳۳۴

مرگ ۴ کودک زیر تیغ جراحی پزشک متخصص

مرگ ۴ کودک زیر تیغ جراحی پزشک متخصص
در حالی که زحمات و فداکاری‌های پزشکان در نجات جان انسان‌ها و بهبود سلامت جامعه قابل انکار نیست، گاهی اشتباهات پزشکی یا همان "قصور پزشکی" در انجام وظایف حرفه‌ای می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای بیماران به همراه داشته باشد و البته عدم صدور احکام بازدارنده در پرونده‌های قصور پزشکی، می‌توانند به تکرار اشتباهات و خطاهای مرگبار و سلب اطمینان از جامعه پزشکی منتهی شود.

قصور پزشکی به چهار شکل بی‌مبالاتی، بی‌احتیاطی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی ممکن است اتفاق بیفتد؛ بی‌مبالاتی یعنی کارهایی که یک پزشک یا درمانگر باید برای بیمار انجام دهد اما انجام نداده است.

بی‌احتیاطی یعنی کارهایی که یک درمانگر نباید برای مریض انجام دهد اما انجام داده است؛ عدم مهارت یعنی اتفاقی که به دلیل عدم مهارت درمانگر در هنگام انجام جراحی یا اقدام درمانی و تشخیصی، رخ می‌دهد و عدم رعایت نظامات دولتی نیز عدم رعایت بخشنامه یا پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت است که به دلیل عدم رعایت، منجر به قصور و خسارتی به بیمار می‌شود.

قصور پزشکی ممکن است باعث بروز درجات مختلفی از آسیب به بیماران شود اما در مواردی که منجر به "مرگ" افراد می‌شود، تبعات سنگین روحی و روانی برای خانواده و بازماندگان فرد به جا می‌گذارد.

به لحاظ قانونی، سازمان پزشکی قانونی مسئولیت رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی را دارد اما سازمان نظام پزشکی کشور نیز می‌تواند با بررسی شکایات بیماران، به تعیین تنبیهات انتظامی مانند اخطار، تعلیق پروانه پزشکی، یا لغو آن اقدام کند.

اخیراً مستندات پرونده‌ بیماری در اختیار تسنیم قرار گرفته که نشان می‌دهد یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی (س.ع) در شهر قم به دلیل عدم رعایت نظامات دولتی (قصور پزشکی)‌ منجر به "قتل غیرعمد" یک کودک شده و این پزشک متخصص در رای بدوی، محکوم به پرداخت دیه و تحمل حبس تعزیری شده و اما در رای تجدیدنظر، صرفا محکوم به پرداخت دیه کامل شده و حکم مربوط به منبع طبابت وی، ابطال شده و بر این اساس این پزشک متخصص در حال حاضر همچنان مشغول به طبابت است!

خانواده کودک فوت شده درباره جزئیات مرگ فرزندشان پس از جراحی لوزه توسط این پزشک متخصص به تسنیم می‌گوید: «این پزشک متخصص گوش و حلق و بینی در شهر قم شهرت زیادی دارد و ما نیز برای عمل جراحی لوزه فرزندمان، کودکمان را نزد این پزشک بردیم. در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ فرزندمان تحت عمل جراحی لوزه توسط این پزشک قرار گرفت و چند روز پس از عمل جراحی دچار خونریزی شدید شد و به دلیل عدم ضایعات و عوارض پس از جراحی، جان خود را از دست داد.»

رأی صادر شده از سوی پزشکی قانونی، گفته‌های این مادر داغدار را تأیید می‌کند.

براساس نظر پزشکی قانونی، این پزشک متهم، به علت عدم تصمیم‌گیری مناسب برای پیشگیری از خونریزی شریانی که قابل پیش‌بینی و پیشگیری بوده و عدم درخواست پاراکلینیک مانند سی‌تی آنژیو و عدم ارجاع به مراکز دانشگاهی و عدم مشاوره با همکار دیگر در ایجاد صدمه نقش داشته است.

پزشکی قانونی در رأی اولیه، این پزشک متخصص را به "پرداخت ۹۰ درصد از یک فقره دیه کامل انسان، تحمل یک‌ سال حبس تعزیری و باتوجه به سوابق یاد شده، به مجازات‌های تکمیلی منع اشتغال به شغل پزشکی و انفصال از خدمات دولتی و عمومی به مدت ۲ سال و انتشار حکم محکومیت قطعی متهم در یکی از روزنامه‌های محلی شهرستان قم" محکوم کرده است.

اما نکته فاجعه‌بار این پرونده اینجاست که در همین رای بدوی به صراحت ذکر شده که پزشک متخصص مذکور در سابقه درمانی خود "سوابق متعدد قصور پزشکی منجر به مرگ بیماران خود" را داشته است!

با وجود چنین سابقه‌ای در پرونده این پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، در رای دادگاه تجدیدنظر به دلیل آنچه آن را "اعلام آمادگی متهم برای پرداخت دیه کامل بیمار فوت شده" ذکر کرده‌اند، این پزشک مستحق تخفیف دانسته شده و مجازات حبس او از یک سال به ۱۰۰ روز حبس تعزیری کاهش یافته و همچنین مجازات‌های تکمیلی شامل منع اشتغال پزشک حذف شده است!!

بله! باور این مسئله سخت است که چنین رایی در دادگاه تجدیدنظر صادر شده در حالیکه در رای بدوی صادره برای این پزشک متخصص و به عنوان سوابق کیفری وی در نتیجه تکرار قصورهای پزشکی مشابه منجربه مرگ بیمار به صراحت ذکر شده که: تاکنون قصور پزشک مذکور در ۷ مورد جراحی لوزه که دچار خون‌ریزی شدید پس از عمل جراحی شده‌اند محرز شده و پیش از این ۴ بیمار دیگری که توسط این پزشک، جراحی شده‌اند، بر اثر قصور پزشکی همین پزشک، فوت شده‌اند!

مادر این کودک فوت شده با اشاره به سابقه قصور پزشکی منجر به مرگ ۴ بیمار دیگر این پزشک جراح می‌گوید: قاعدتاً به دلیل اینکه مشکل مشابهی (خونریزی پس از جراحی) برای چند کودک دیگر نیز پس از جراحی لوزه توسط این پزشک اتفاق افتاده است، رأی "منع اشتغال" او به طبابت در رای تجدیدنظر نباید لغو می‌شد چرا که این تعداد قصور، نمی‌تواند اتفاقی باشد و "نشانگر عدم صلاحیت حرفه‌ای پزشک" است و در صورت ادامه طبابت و اشتغال وی به جراحی، ممکن است تعداد کودکان بیشتری به دلیل عدم صلاحیت این پزشک،‌ جان خود را بر اثر این جراحی ساده، از دست بدهند.

در پایان باید به این نکته حیاتی و کلیدی اشاره کرد که چطور می‌توان در یک نظام درمانی که مستقیماً مسؤل حفظ جان بیماران است، به پزشکی که در سابقه کاری خود حداقل مرگ ۴ بیمار بر اثر قصور پزشکی ثبت شده است، اجازه ادامه طبابت و جراحی دارد؟!

باید از مسولان مربوطه در وزارت بهداشت و پزشکی قانونی کشور سؤال کرد که دقیقاً چند بیمار دیگر باید توسط چنین پزشک جراحی به کام مرگ بروند تا این حضرات مسؤل در پرونده‌های قصور پزشکی، مجاب به صدور رای ممانعت کامل از طبابت و جراحی چنین پزشکی شوند؟! 

منبع:تسنیم

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی