دنیای اقتصاد
⭐«دوپینگ ناکام با املاک شهر» عنوان تیتر یک این روزنامه است که ضمن بررسی بودجه اداره تهران، به نفع و ضرر از تورم مسکن و رکود ساختمانی اشاره می کند.
⭐رکود ساختوساز باعث کسری ۳۰درصدی بودجه شهر تهران در سالجاری شده اما تورم مسکن، رشد ۱۰۰درصدی «سود حاصل از فروش املاک شهرداری» را به همراه داشته است.
⭐از سوی دیگر، وابستگی ۵۰ درصدی بودجه شهر به «ملک و ساختمان» بر «ورودی پول به خزانه شهر طی ۷ ماهه اول امسال» اثر منفی گذاشت و ۱۴درصد از هدف مالی محقق نشد.
⭐عکس یک این روزنامه هم با عنوان «معمای پرندههای ناشناس از نگاه نیویورکتایمز» به معمایی برای ساکنان ایالت های نیوجرسی و نیویورک اشاره می کند و پنهان کاری دولت بایدن را هم مورد واکاوی قرار می دهد.
اعتماد
⭐«نسخه نجات بخش پزشكيان» عنوان تیتر یک این روزنامه است که گفتوگویی است با تقي آزاد ارمكي با موضوع تحولات دروني و بيروني جامعه ايران.
⭐او معتقد است، «يا با آمريكا بايد به يك توافق برسيم يا وارد رويارويي جدي شويم. معلق ماندن براي مردم بدل به مرگ تدريجي شده است.»
⭐به اعتقاد اين استاد دانشگاه وضعيت مهمترين لايه از لايههاي اجتماعي كه طبقات كمبرخوردار و متوسط جامعه ايراني است به اندازهاي بحراني شده كه ديگر براي انجام كارهاي روتين و عادي زندگي خود هم با چالش مواجه شدهاند.
⭐عکس یک این روزنامه هم با عنوان «خروج ايران و آمريكا از منطقه خاكستري؟» گفتوگویی است با كارشناسان.
⭐در این گفت و گو ضمن بررسي گمانهزنيهاي متعدد از كنش و واكنشهاي ميان ايران و غربيها طي ماههاي آينده و بعد از ورود رسمي ترامپ به كاخ سفيد، پيشبينيهاي هرچند با درصد خطا و احتمالهاي متفاوت را در باب آينده روابط ايران با امريكا و تروئيكاي اروپايي را بررسي كرده است.
⭐سه تحليلگر- حسن بهشتی پور، مرتضی مکی، امیرعلی ابوالفتح- در گفتوگو با «اعتماد» ضمن ارايه سناريوهاي متفاوت، در باب يك گزاره اتفاقنظر دارند و آن اين است كه احتمال تشديد تنشها ميان ايران و طرفهاي غربي طي ماههاي آينده گزينه محتملتري به نظر ميرسد.
⭐مکی معتقد است ادامه استراتژي فعلی نتيجهبخش نيست؛ زمان براي اتخاذ تصميمهاي سخت فرا رسيده است.
⭐«ما عزراييل را به چشم ديديم» روايت يكي از دوستان دو پناهجوي ايراني است كه بعد از ظهر شنبه با گلولههاي يك مهاجم فرانسوي در كمپ پناهجويان «دانكرك» به قتل رسيدند.
⭐در گزارش «بانك مركزي: تلاش ميكنيم قيمتها بالا نرود» آمده است که هزار روز پس از حذف ارز جهانگيري (4200 تومانی) توسط اقتصادخواندههاي دانشگاه امام صادق، حالا يك «جراحي» ديگر در اقتصاد ايران در راه است.
⭐ارز با نرخ ترجيحي كه 28500 تومان بود؛ در بودجه سال آينده به 38500 تومان رشد كرده، سامانه نيما بهطور كامل «حذف» شده و صادركنندهها حالا ميتوانند در يك بازار با عنوان «توافقي» با نرخ دلخواه خود دست به فروش دلارهاي صادراتي بزنند.
⭐گزارش «نسخه 2025 جولاني براي شام» این مسئله را بررسی می کند که آيا اين شورشيان كه اكنون در تلاش براي تشكيل يك دولت ملي هستند، ميتوانند الگويي كه در ادلب، يك منطقه فقير و كشاورزي با جمعيت نسبتا كم، پياده كردند را در سراسر سوريه گسترش دهند؟
شرق
⭐این روزنامه عکس یک خود را به تصویری از پزشکیان اختصاص داده و تیتر یک خود را هم «احیای قدرت منطقه ای» انتخاب کرده است.
⭐ماجرا چیست؟ پزشکیان قرار است برای اجلاس «D8» به قاهره سفر کند. در این بین، رئیس جمهور ترکیه هم قرار است در این اجلاس حضور یابد.
⭐در این اجلاس مسئله سوریه در دستور کار رهبران قرار دارد به ویژه اینکه مصری ها هم برای رفع نگرانی در مورد سوریه به آنکارا روی آورده اند.
⭐«اردوغان به دنبال یکه تازی در معادلات سوریه جدید است» به واکاوی سفر پیش روی رئیس جمهور ترکیه به دمشق پرداخته است.
⭐او چندی پیش خط و نشان کشیده بود و ادعاهایی در مورد سوریه مطرح کرده بود و قرار است برای اولین بار پس از سقوط اسد به سوریه برود.
⭐دیدار مقام های این کشور با الجولانی نشان از ریل گذاری اردوغان برای سوریه پسااسد دارد.
⭐«خروج از سوریه با دستور روسیه» اشاره دارد به بیانیه بشار اسد که دیروز منتشر شد و در آن از دلایل خروج خود از سوریه سخن گفته بود.
سازندگی
⭐این روزنامه عکس صفحه یک خود را به تصویری از علی شمخانی اختصاص داده و تیتر «متهم یا مدعی؟» را برای آن انتخاب کرده است.
⭐دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی در گفت و گو با چهار دانشجو اتهاماتی را به روسای جمهور پیشین نسبت داد و از نقشش در حوادث سال های اخیر سخن گفت که در این گزارش سخنان او بررسی شده است.
⭐در گزارش «حرف های بی خریدار» به حملات دیگر باره جلیلی به برجام، ظریف و تکرار سخنان دوران انتخابات پرداخته است.
⭐در «توقف قانون حجاب و عفاف» هم آمده که شورای عالی امنیت ملی پس از ورود به این ماجرا، اجرای آن را مدتی به تاخیر انداخت.
⭐«چرا رفتم؟» گزارشی است که در آن بشار اسد در بیانیه ای از مسکو دلایل خروج خود را از سوریه اعلام می کند.
⭐«خیزش و ریزش» هم گزارشی است درباره فراز و فرود جنبش های کشورهای عربی.
هم میهن
⭐برخی گزارش های این روزنامه هم از این قرار است:
⭐تیتر یک با عنوان «عذرخواهی پزشکیان» به بررسی اظهارات رئیس جمهور درباره کمبود انرژی در این روزهای سرد اشاره دارد.
⭐«لشکرکشی مجازی و تجمع خیابانی علیه رئیس جمهور» گزارش دیگری است که در آن برخی تندروها با تجمعات کم رونق به تخریب رئیس جمهور می پردازند.
⭐«باید توافق کنیم» گفت و گویی است با جهانبخش ایزدی، استاد دانشگاه، در مورد فعال شدن مکانیسم ماشه و ضرورت گفت و گو با غرب.
⭐«ایران، اختلافات داخلی مشکلات بینالمللی» گفتاری است از احمد زیدآبادی درباره وضعیت ایران در منطقه و چشمانداز پیش رو.
⭐او می نویسد: وقتی مردمی به هر دلیلی ناراضی باشند، بعد هم رسانههای آنطرف و دولتها بگویند مردمتان را بهخاطر حضور در آنجا فقیر کردید، این نارضایتی باعث میشود دولتها پشتوانه داخلی خود را از دست بدهند و با این کار دست دولت در حوزه خارجی بسته میشود.
⭐در گزارش «فساد ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در ماجرای واردات دولتی» اشاره دارد به ۶۰ هزار تن برنج بیکیفیت هندی که با اسم کالای مرغوب در آستانه ورود به کشور است.
⭐«چشمانداز تیره از آینده فرسایش سرمایه اجتماعی» اشاره دارد به اینکه براساس یافتههای پژوهشی مردم روزبهروز بیشتر از نهادهای حکومتی فاصله میگیرند.
⭐بهنحویکه این باور در میان آنها غالب شده است که حکومت به خواسته و نظرات آنها توجهی ندارد.
⭐از دید مردم، کشور در مسیری از زوال قرار گرفته و آیندهای مأیوسکننده در پیش دارد. این تصویر ذهنی از پیمایشهای متعددی که در کشور انجام شده به دست میآید.
همشهری
⭐این روزنامه عکس و تیتر یک خود را «بودجه 1404 به نفع خانواده» انتخاب کرده است. جنبه هایی از این بودجه از این قرار است: افزایش یارانهها و تسهیلات ازدواج تا زمین رایگان برای 4 فرزندیها و مالیات بیشتر برای پولدارها.
⭐«بشار اسد: به مقاومت و سوریه خیانت نکردم» عنوان گزارش دیگر این روزنامه است.
⭐او در شرح روایت خود از خروج از سوریه می گوید: من در دمشق ماندم و وظایف خود را انجام دادم. با نفوذ نیروهای تروریستی به دمشق، با هماهنگی با متحدان روسی، به لاذقیه (پایگاه حمیمیم) منتقل شدم تا بر عملیات رزمی نظارت کنم.
⭐با رسیدن به حمیمیم مشخص شد که نیروهای ما بهطور کامل از تمامی خطوط نبرد عقبنشینی کردهاند.
⭐در هیچ مرحلهای از این وقایع به استعفا یا پناه بردن فکر نکردم و چنین پیشنهادی نیز از سوی هیچ فرد یا گروهی ارائه نشد.
⭐در گزارش «موتور پیکها برقی میشود» آمده است: تفاهمنامه تأمین 300هزار دستگاه موتور برقی با تولیدکنندگان انجام شده و سال آینده جایگزین موتورهای کاربراتوری کار میشوند.
⭐«نقشه نهایی اسرائیل برای غزه» هم می گوید: اسرائیل قصد دارد با احداث چند کریدور در نوار غزه این باریکه را به شکل آکواریومی اداره کند.
کیهان
⭐تیتر یک این روزنامه چنین است: «مکانیسم ماشه و خشاب خالی اروپا تهدیدهای پوچ را معتبر نکنید».
⭐مذاکره یا تحریم، بازدارندگی هستهای یا توسعه، رابطه با غرب یا عقب افتادگی، دیپلماتها یا نظامیان این کلیدواژهها و دوگانهسازیها اساس منطق غربگرایان داخلی را در توجیه هر مذاکرهای و هر عقبنشینی در هر شرایطی تشکیل میدهد.
⭐این بیمنطقی که بانیان برجام و غربگرایان از بیان صریح آن طفره میروند، در غرفه یکی از شبه رسانههای زرد در نمایشگاه مطبوعات سال 1402، با صندوق رأی شیشهای به یکی از این دوگانهها به نمایش گذاشته شده بود.
⭐عنوان عکس یک این روزنامه هم چنین است: «تصاویر آخرالزمانی در شمال غزه»
⭐حملات جنونآمیز رژیم صهیونیستی به ساکنان بیدفاع غزه صحنههای بسیار فجیع و آخرالزمانی را خلق کرده است که قلم از توصیف آن عاجز است.
⭐وزیر خارجه ایرلند در این باره گفت: «اگر درهای ورود به غزه باز شود، جهان از سطح ویرانیها در این منطقه شوکه میشود.»
⭐«میچ مککانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا که بهزودی از این سمت کنار میرود در نشریه «فارن افرز» به بررسی دلایل افول قدرت آمریکا در سراسر جهان پرداخته است.
⭐این سیاستمدار کهنهکار آمریکایی با اشاره به «افول قدرت آمریکا» در جهان اعلام کرد چالش اصلی ما چین، روسیه و ایران است و آنها به دنبال به چالش کشیدن نظم جهانی هستند.
⭐در گزارش « ۴ پیشنهاد برای حمایت از اقشار آسیبپذیر پس از حذف بدون برنامه ارز نیمایی» آمده است که حذف شتابزده ارز نیمایی، معیشت دهکهای پایین را با چالش مواجه میکند و نیازمند حمایتهای جدی دولت است.
⭐آن 4 پیشنهاد از این قرار است: افزایش یارانه نقدی یا کالابرگ الکترونیکی؛ تسهیل تأمین مالی برای تولیدکنندگان داخلی؛ نظارت بر بازار و جلوگیری از سوداگری؛ حمایتهای معیشتی هدفمند.
منبع:دنیای اقتصاد
ویدیو:
دیوید هرست، سردبیر میدل ایست آی توصیح میدهد
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟