۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۶:۰۶
يکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
کد خبر: ۸۶۹۰۳

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 شاید نتوان برای امروز یکشنبه 2 دی ماه خبرهای مشترکی یافت؛ اما همچنان خبرهای سوریه، سفر پزشکیان به مصر و ترور ژنرال روس از خبرهای مهمی هستند که رسانه ها آنها را بازتاب داده اند.

 

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 دنیای اقتصاد

⭐«سناریوهای بورس تهران» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن ۷۰ کارشناس بازار سرمایه در نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» پتانسیل رشد «شاخص» را بررسی کردند.

⭐شاخص کل بورس در اولین روز زمستان با رشد بیش از ۲درصد به سطح ۲میلیون و ۷۴۰هزار واحد رسید.

⭐«متهمان اصلی و فرعی خاموشی‌ها»، در یک گزارش تحقیقی به ریشه‌‏‌یابی ناترازی انرژی پرداخت؛ استخراج رمزارز و تاثیر آن بر بی‌‏‌برقی.

⭐در بازه زمانی یک‌ساله بهای شش ارز مهم و مشهور دیجیتال بین ۵۰ تا ۲۶۱‌درصد رشد کرده که انگیزه بسیار زیادی برای استخراج‌‌‌کنندگان ایجاد کرده است.

⭐اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، کاهش میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌ها و تامین ناکافی سوخت مایع برای آنها دلایل اصلی کمبود برق و استخراج رمزارز دلیل فرعی است.

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

اعتماد

⭐«ميز تازه براي مذاكره» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن 3 فعال سياسي (علي باقري، اسماعيل گرامي مقدم و حسين كنعاني مقدم) اعلام آمادگي عراقچي براي آغاز مذاكرات با غرب را بررسي مي‌كنند.

⭐مذاكره شرافتمندانه‌اي كه عراقچي از آن ياد مي‌كند شامل چه ويژگي‌هايي است كه و چه شاخص‌هايي بايد داشته باشد؟

⭐سه فعال سياسي اصلاح‌طلب، ميانه‌رو و اصولگرا دیدگاه های خود را در این زمینه مطرح کرده اند.

⭐عکس یک این روزنامه هم زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان رييس‌جمهور است که در «قانون حجاب با روح انقلاب اسلامي در تضاد است» می گوید: «اين قانون به اين وضعي كه منتشر شده، اجرا نخواهد شد.»

⭐او بر این باور است که «تمام افرادي كه دغدغه‌مند ايران هستند، در سطوح مختلف خدمتگزارند يا عنوان متنفذين و رابطان بين مردم و دولت به شمار مي‌روند... نگران همين دوقطبي‌سازي و آثار و پيامدهاي آن در امنيت ملي كشور هستند. در شرايط فعلي كه داريم، قطعا اين دوقطبي‌سازي به ضرر كل كشور خواهد شد.»

⭐«مانور ديپلماتيك روي گسل‌هاي شام» عنوان گزارش دیگر این روزنامه است سفر پزشکیان به قاهره را بررسی می کند.

⭐حسن بهشتي‌پور، كارشناس مسائل سياست خارجي در رابطه با اينكه شرايط اخير سوريه مي‌تواند پيش‌درآمدي براي احياي روابط تهران و قاهره در شرايط كنوني باشد، گفت: تهديد مشترك مرتبط با قدرت‌‌گيري گروه‌هاي راديكال در سوريه مي‌تواند منجر به تقويت مراودات ميان ايران و مصر در بازه زماني كنوني شود.

⭐در گزارش «سايه ترامپ بر زنگزور؛ تركش‌هاي شام قفقاز را لرزاند» این روایت را مطرح می کند که به باور گروهي از ناظران تركيه به عنوان بازيگري كليدي تلاش داشته با استفاده از ابزارهاي نظامي، اقتصادي و ديپلماتيك، خود را به عنوان يكي از بازيگران تاثيرگذار بر معادلات منطقه‌‌اي معرفي كند.

⭐همزمان به ادعاي گروهي ديگر از تحليلگران، ايران نيز با توسل به الگويي متفاوت، تلاش داشته تا نفوذ و قدرت خود را در خاورميانه و منطقه قفقاز افزايش داده و تثبيت كند.

⭐در شرايط كنوني و بعد از بروز تحولات برق آساي سوريه رقابت ميان مسكو و آنكارا در اين مناطق، به ويژه در سوريه و ليبي، وارد فصل تازه‌اي خواهد شد و همين گزاره رويكرد و استراتژي اين دو كشور و ايران در قفقاز را نيز به اشكال مختلف تحت تاثير قرار بدهد.

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 شرق

⭐این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «آلودگی قرمز اینترنت» طی گفت و گویی با کارشناسان به ارزیابی دوباره تاثیر فیلترشکن ها بر محیط اینترنت کشور به بهانه وعده رفع پلکانی فیلترینگ پرداخته است.

⭐«صفرهای نافرجام» عنوان تیتر دوم این روزنامه است که در آن آمده که دولت لایحه قدیمی و بی سرانجام حذف صفرهای مازاد پول و تغییر واحد پول ملی را دوباره روی میز آورد.

⭐محمدعلی سبحانی، سفیر سابق ایران در لبنان، هم به واکاوی مسیر طی شده در سیاست خارجی دولت چهاردهم پرداخته و می گوید: «نمی توان ایران را از معادلات منطقه ای حذف کرد».

⭐«دیپلماسی ضعیف آبی ایران و افغانستان» هم مسئله تالاب هامون و رودخانه هیرمند و حقابه ایران را بررسی کرده که دولت طالبان آن را دریغ کرده است.

⭐«اولتیماتوم نفتی ترامپ به اروپا» هم گزارشی است که در آن اشاره شده که پس از چین و مکزیک و کانادا، هشدارها به آن سوی اقیانوس اطلس رسید.

⭐ترامپ کشورهای اروپایی را تهدید کرده که اگر نفت و گاز بیشتری از امریکا نخرند، تعرفه واردات محصولاتی مانند خودرو و ماشین آلات آنها را افزایش خواهد داد.

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 سازندگی

⭐عکس یک این روزنامه اسحاق جهانگیری است که با تیتر «بی برقی نتیجه تحریم است» همراه شده است.

⭐او معتقد است ناترازی ها یکی از تبعات تحریم است و باید از تمام توان خود برای رفع تحریم ها استفاده کنیم.

⭐«چراغ سبز واشنگتن به دمشق» هم سفر اولین هیئت امریکایی به سوریه را پس از 12 سال بررسی کرده که ضمن آن جایزه 10 میلیون دلاری برای دستگیری جولانی هم لغو شد.

⭐در دیدار هیئت امریکایی با رهبر تحریرالشام، واشنگتن خواهان عدم ایفای نقش از سوی ایران شد.

⭐در گزارش «اختلافات اروپایی» این مسئله بررسی شده که چرا رهبران اروپایی نتوانستند بر سر ارائه تضمین های امنیتی به اوکراین با هم توافق کنند.

⭐در گزارش «زیر پتک» هم این مسئله بررسی شده که چرا کاهش سرمایه گذاری مهم ترین مسئله امروز نظام حکمرانی است.

⭐«جنجال TRT» هم راه اندازی شبکه فارسی زیان ترکیه همزمان با فروپاشی اسد و تاثیر آن بر ایران را بررسی کرده است.

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

هم میهن

⭐این روزنامه عکس یک خود را به تصویری از روسای قوا اختصاص داده و دارای سه تیتر برای هر یک از قوا است:

⭐«ائتلاف علیه رئیس جمهور آشکار شد» طرح همزمان شایعه استعفای پزشکیان از سوی تندروهای داخل و خارج را بررسی کرده است.

⭐«چرخش قالیباف» کمتر از یک ماه پس از تاکید بر ابلاغ قانون حجاب از نوشتن قوانین غیرقابل اجرا انتقاد کرد.

⭐«لازم الاجرا؟» بررسی بخشنامه اخیر رئیس قوه قضائیه در دفاع از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و منع محاکم از ابطال آنهاست.

⭐در گزارش «گر بر سر خاشاک یکی پشه بجنبد» روایتی است از دیدارها و برخی کنش های مسعود پزشکیان.

⭐به طور مثال، پرتاب هدیه از سوی رئیس جمهور یا دیدار او با اردوغان با دستی بر سینه باعث شده برخی به انتقاد از او بپیردازند.

⭐این گزارش می گوید: اما حقیقت این است که بهتر است به جای این میزان از زوم شدن روی یک شخصیت اجازه بدهیم خودش باشد.

⭐در «خشونت پنــهان در نظـام آموزشی» به بررسی جامعه‌شناختی و روان‌شناختی مصادیق خشونت در ساختار مدارس پرداخته شده است.

⭐بهانه این گزارش خبر خودکشی دو دختر جوان در یک بازه کوتاه است که دوباره پای نظام آموزشی در ایران را به این مسئله باز کرد.

⭐«ترور راهبرد اوکـراین برای فرار از شکست» یا «ترور هسته ای» ماجرای ترور ایگور کریلوف، ژنرال ارشد و فرمانده نیروهای دفاع هسته‌ای روسیه در روز سه‌شنبه را بررسی کرده که در پی یک انفجار در مقابل ساختمان محل زندگی خود ترور شد.

⭐این گزارش تبعات و تاثیر ترور او بر وضعیت میدان جنگ را بررسی می کند.

⭐«کودکی‌های دهه شصت‌ واقـعی‌تر بـود» گفت و گویی است با گیتی خامنه مجری قدیمی تلویزیون.

مروری بر روزنامه‌های صبح امروز؛ يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

کیهان

⭐این روزنامه تیتر یک خود را چنین انتخاب کرده است: «اشغال سوریه از 3 جهت: آمریکا از شرق، اسرائیل از غرب، ترکیه از شمال».

⭐«دور افتخار مدعیان اصلاحات با میراث شهید رئیسی» گزارشی است که در آن کیهان می نویسد: روزنامه‌های زنجیره‌ای مدعی اصلاحات با تمرکز ویژه بر سفر مسعود پزشکیان به مصر و با تیترهای پرطمطراق، سعی در این دارند که روند بهبود روابط با کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا که در دوران شهید رئیسی آغاز گشت را مصادره به مطلوب کرده و آن را به عنوان دستاورد پزشکیان و دولت وی جا بیندازند.

⭐در «سانحه سقوط اتوبوس مسافربری» به دره در محور اندیمشک-پلدختر 10 نفر کشته و 17 نفر مصدوم شدند.

⭐«یک شلیک دقیق دیگر از یمن به قلب تل‌آویو» می نویسد: مقاومت یمن در ادامه حملات خود به اراضی اشغالی باز هم قلب تل‌آویو را با نهایت دقت، هدف موشک بالستیک خود قرار داد، حمله‌ای که صهیونیست‌ها به مجروحیت حداقل 30 نفر از خود، اعتراف کرده‌اند.

ستون «خبر ویژه» هم شامل خبرهای زیر است:

⭐روزنامه حامی دولت (جمهوری اسلامی) می‌گوید: تصمیم دولت مبنی بر حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز «تجاری» یا «توافقی» خطر افزایش تورم و در پی آن فشار اقتصادی بیشتر بر معیشت مردم را به همراه خواهد داشت.

⭐معاون اول رئیس‌جمهور در دولت روحانی، در ادبیاتی کنایه‌آمیز گفت خدا را شکر کسانی در انتخابات کاندیدا شدند که اطلاعات کمتری از اوضاع کشور داشتند.

منبع:دنیای اقتصاد

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی