۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۵:۲۲
چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۲
کد خبر: ۸۷۱۵۳

توضیح محیط زیست فارس درباره تلف شدن میلیون‌ها بچه ماهی در رودخانه کر

 معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به تلف شدن میلیون‌ها بچه ماهی در بند فیض‌آباد رودخانه کر استان، به بیان توضیحاتی در این رابطه پرداخت و تأکید کرد: هیچ‌گونه مسامحه و مماشاتی با مسببین این قضیه نخواهیم داشت.

توضیح محیط زیست فارس درباره تلف شدن میلیون‌ها بچه ماهی در رودخانه کر

 

قاسم نهاوندی  با اعلام این مطلب گفت: در تاریخ ۲۲ آذرماه از طریق فضای مجازی متوجه شدیم که اتلاف ماهی در بند فیض‌آباد زرقان رخ داده است که فردای آن روز همراه با مسئولان محیط زیست به بازدید از این منطقه رفتیم.

وی افزود: در بازدید میدانی مشاهده کردیم که رودخانه کر در محل پل فیض‌آباد جریانی ندارد یعنی از بالادست و سددرودزن آبی رها نشده است لذا جریان آبی در این منطقه مشاهده نکردیم.

نهاوندی اظهار کرد: شرایط بند فیض‌آبدا به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد تعدادی گودال در آن قرار دارد که آب بیشتری در آن‌ها قرار می‌گیرند و طبق گفته اهالی آن منطقه، بعضاً در این منطقه ماهی‌های زیادی هم مشاهده می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس بیان کرد: روال کار ما این‌گونه است که نمونه‌برداری از آب و لاشه‌ ماهی گرفتیم؛ لاشه ماهی را در اختیار دامپزشکی قرار دادیم که البته خودشان هم نمونه‌برداری را انجام دادند تا علت مرگ و میر ماهی‌ها مشخص شود.

وی با بیان اینکه اقدام بعدی مشخص کردن منشأ تلف شدن ماهی‌هاست که در این زمینه دو قضیه می‌توانست باشد، یکی مسبب طبیعی که احتمال کمتری دارد و دیگری عامل انسانی، گفت: هر دو قضیه را دنبال کردیم و پیگیری‌های قضایی را هم انجام دادیم.

نهاوندی اظهار کرد: شاخصی به نام شاخص آلاینده‌های متداول داریم که این شاخص، یکسری پارامترهای زیست محیطی دارد که برای مشخص شدن این شاخص، از آب رودخانه نمونه‌برداری کردیم تا شاخص آلاینده‌ها و شرایط کیفی رودخانه‌ها مشخص شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: از چندین نقاط رودخانه حتی از پایین‎دست آن هم نمونه‌برداری کرده و مشاهده کردیم که در طول مسیر، شرایط رودخانه به دلیل اینکه جریان نداشته است، از وضعیت متوسط به وضعیت خیلی بد تغییر پیدا کرده است یعنی در طول مسیر رودخانه یک نقطه یا آلودگی به رودخانه اضافه می‌شود.

وی تصریح کرد: شاخص آلاینده‌های متداول را در نمونه‌برداری‌ها چک کردیم شد و یکسری از پارامترها به عنوان پارامترهای شاخص معین کردیم تا متوجه شویم آیا مثلاً از بالادست رودخانه تا پایین‌دست آن، این پارامتر مشابهت دارد یا خیر که نتایجی را از تحلیل‌های انجام شده به دست آوردیم.

نهاوندی با یادآوری از اینکه از شیلات هم بازدیدی از این منطقه به عمل آمد، از اداره‌کل شیلات، دامپزشکی و شرکت آب منطقه‌ای به عنوان متولی آب‌های سطحی و سایر دستگاه‌های مرتبط درخواست کرد تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس بیان کرد: یکی از الزامات برای پیگیری قضایی این اتفاق، تأمین دلیل بود که یکسری مستندات را در اختیار دادگاه قرار دادیم و این کار توسط اداره محیط زیست مرودشت از طریق دستور دادستانی این شهرستان اتفاق افتاد و کارشناس رسمی دادگستری را به منطقه اعزام کردند و ما اکنون منتظر اعلام کارشناسی رسمی دادگستری هستیم.

وی بیان کرد: در موضوع محیط زیست دو موضوع بسیار مهم است؛ یکی اینکه رودخانه به هر دلیلی که آلوده شده است، پیگیری قضایی را در دستور کار قرار دادیم و تا زمانی که مستندات ما کاملاً تکمیل شود، این پیگیری‌ها ادامه داشته و اطلاعات را در اختیار مراجع قضایی قرار می‌دهیم. موضوع بعدی تلف شدن تعدادی از آبزیان هستند که بخشی این‌ها بخشی از اکوسیستم هستند و محیط زیست این قضیه را هم پیگیری می‌کند.

نهاوندی گفت: بحث بعدی احتمال انتقال آلودگی به تالاب بختگان است زیرا انتهای رودخانه کر به این تالاب می‌رسد و چون تالاب بختگان نیز در حوزه کار ماست لذا پیگیری رفع آلودگی این رودخانه را باید انجام دهیم.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین یادآور شد: یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که باید در این قضیه رخ می‌داد، جمع‌آوری هرچه سریع‌تر لاشه بچه‌ماهی‌های تلف شده بود که بحمد الهی با حمایت بخشداری مرکزی زرقان، اهالی فیض‌آباد و محیط زیست این اقدام انجام شد و بخشی از نگرانی ما در این موضوع حل شد زیرا نگران این بودیم که پرندگان مهاجر یا حیوانات منطقه از این ماهی‌ها تغذیه کنند و احتمال بیمار شدن آن‌ها می‌رفت.

وی گفت: از طرف دیگر با توجه به اینکه بند فیض آباد در حوزه شهرستان زرقان است، جای تشکر دارد که رئیس دادگستری زرقان در محل پاکسازی رودخانه حضور پیدا کرده و دستورات لازم را برای پیگیری این قضیه صادر کرد و ایشان هم منتظر ارسال اطلاعات لازم از دستگاه‌های مختلف از جمله محیط زیست است که بتواند پیگیری‌های قضایی لازم را انجام دهد.

نهاوندی ادامه داد: نتیجه نهایی این قضه با توجه به اینکه یک موضوع کارشناسی و مستلزم بررسی‌های دقیق است، بعد از اظهار نظر کارشناس رسمی دادگستری، اداره‌کل شیلات، دامپزشکی، آب منطقه‌ای و محیط زیست جمع‌بندی می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه زمانی که مستندات تکمیل شدی، پیگیری قضایی و قانونی محکم‌تری را در دستور کار قرار می‌دهیم، گفت: سازمان محیط زیست به هیچ عنوان در این موضوع مسامحه یا مماشات نمی‌کند و حتما پیگیری‌های لازم را انجام داده تا با مسببین این موضوع برخورد قانونی صورت گیرد. امیدواریم نظر مراجع قضایی به ما کمک کند که در آینده شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی