۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۷:۰۴
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۸۷۷۴۵

بایدن: آمریکایی‌ها نباید هرگز شورش علیه کنگره را از یاد ببرند

بایدن: آمریکایی‌ها نباید هرگز شورش علیه کنگره را از یاد ببرند
رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در سخنانی بار دیگر گفت اقدامات «دونالد ترامپ» در جریان شورش به کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، «تهدیدی علیه دموکراسی» بود و آمریکایی‌ها نباید این واقعه را فراموش کنند.

 این اظهارات «جو بایدن» رئیس‌جمهور فعلی آمریکا درباره رویدادهای مربوط به شورش در کنگره تحت رهبری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا ابتدا در حضور خبرنگاران در کاخ سفید عنوان شد و سپس شامگاه یکشنبه توضیحات تکمیلی آن در قالب مقاله‌ای در روزنامه «واشنگتن پست» منتشر گردید و این درحالیست که تنها ۲ هفته به مراسم تحلیف ترامپ باقی مانده است.

جو بایدن در این خصوص نوشت: «فکر می‌کنم آنچه او (ترامپ) انجام داد تهدیدی واقعی علیه دموکراسی بود و من امیدوارم که از آن عبور کرده باشیم. البته می‌خواهم آمریکایی‌ها این مسئله را فراموش نکنند و فکر نمی‌کنم چیزی باشد که باید فراموش شود. از طرفی، ما باید به انتقال عادی و اساسی قدرت بازگردیم. مشکلی از سمت ما وجود ندارد و فکر می‌کنم مشکلی داخلی از سوی جمهوری‌خواهان باشد. ما خودمان را بدون ارائه تاریخ خاصی آماده کرده‌ایم.»

بایدن در ادامه این مطلب با مقایسه انتقال قدرت فعلی که خودش شاهد آن است با چهار سال گذشته که ترامپ شاهد آن بود، نوشت: «در بسیاری از دوران‌ها در تاریخ ما، این روند به عنوان یک عمل عادی و متداول تلقی می‌شد اما پس از آنچه در ششم ژانویه ۲۰۲۱ مشاهده کردیم، می‌دانیم که هرگز نمی‌توانیم چنین چیزی را مسلم و قطعی فرض کنیم. کشور باید افتخار کند که چهار سال پیش در برابر حمله‌ای ایستادگی کرد و انتقال قدرت اکنون مسالمت‌آمیز بوده است اما با این حال، باید تلاش شود تا آنچه رخ داده، فراموش نشود.»

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه هر سال شهروندان این کشور باید ششم ژانویه ۲۰۲۱ را به خاطر داشته باشند، طوریکه در آن روز کشور دچار روزهای غم‌انگیز دیگری مانند ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ شده بود، گفت: «تلاش بی‌وقفه‌ای برای بازنویسی یا حتی زدودن تاریخ آن روز است تا به ما بگویند ندیده‌اید آنچه را که خود با چشمانمان مشاهده کرده‌ایم.»

او در ادامه این مقاله برای واشنگتن پست درباره مراسم تحلیف دونالد ترامپ نوشت: «انتخابات به‌طور مسالمت‌آمیز تایید خواهد شد و من، رئیس‌جمهور بعدی را به کاخ سفید دعوت کرده‌ام و صبح روز بیستم ژانویه در مراسم تحلیف حضور خواهم داشت.»

بایدن در پایان مجددا با اشاره به ششم ژانویه ۲۰۲۱ افزود: «حالا این وظیفه شماست که حقیقت را بگویید، به یاد داشته باشید که چه اتفاقی افتاده است و اجازه ندهید ششم ژانویه بازنویسی شود یا حتی پاک شود. این یکی از سخت‌ترین روزهای تاریخ آمریکا بوده است.»

در ششم ژانویه ۲۰۲۱، گروهی از حامیان دونالد ترامپ در اعتراض به تایید نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ به سمت کنگره آمریکا یورش بردند و تعدادی هم توانستند وارد ساختمان شوند. در جریان این اعتراضات، قانونگذاران آمریکایی پا به فرار گذاشتند و پنج تن از جمله یک افسر پلیس حین این شورش کشته شدند.

اکنون با گذشت دقیقا چهار سال از آن زمان، کنگره آمریکا باید روند تایید نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را برگزار کند که طی آن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ تایید و او بار دیگر راهی کاخ سفید خواهد شد. جلسه تایید کنگره، امروز (دوشنبه) مصادف با ششم ژانویه ۲۰۲۵ برگزار می‌شود.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی