۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۵:۲۲
يکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴
کد خبر: ۸۸۰۵۷

وزیر ارشاد: ما چالش سرمایه اجتماعی داریم | اعتماد مردم به حاکمیت با حکمرانی در دهه‌های اخیر به شدت کاهش پیدا کرده

وزیر ارشاد: ما چالش سرمایه اجتماعی داریم |  اعتماد مردم به حاکمیت با حکمرانی در دهه‌های اخیر به شدت کاهش پیدا کرده
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح روز یکشنبه، ۲۳ دی‌ماه در مجموعه باغ زیبا میزبان خبرنگاران رسانه‌ها شد|

به گزارش فراز، صالحی در این نشست در سخنانی اظهار کرد: همانطور که آقای حسینی‌پور اشاره کرد، رسانه می‌تواند بینا، بیدار و رصدگر بر فضای دولتمردان باشد. باید خوشحال باشیم که در خدمت شما باشیم و نگاه شما و پیشنهاد‌های شما به ما در مسیر کمک کند. به عنوان کسی که از جنس رسانه هستم، این حس را دارم، اگر رسانه به عنوان رکن چهارم درست عمل کند و ما دولتمردان به ان احترام بگذاریم و توجه داشته باشیم، مسیر بهتری برای عدالت پدید می‌آید. بخشی از مشکلات به نقص ارتباط دولتمردان و رسانه باز می‌گردد.

به نوشته ایسنا، او ابتدا درباره برنامه‌های چهارگانه‌ای که به مجلس داده است، گزارشی ارائه و بیان کرد: اصلاح بنیادی فرایند مجوز‌ها انجام می‌شود و در این مسیر باید به تسهیل گری فکر کرد که امیدواریم تا پایان سال شرایط در بخش صدور مجوز بهتر باشد. مورد دوم شفاف سازی بود که در این دوره کمیته آن راه افتاده و تاکنون ۲۰۰ سند بارگذاری شده و اگر تلاش کنیم پشت این دیوار شیشه‌ای قرار بگیریم ایمن‌تر هستیم.

وی به بحث عدالت اشاره کرد و گفت: به دنبال این هستیم که در این بخش نگاه عدالت گرایانه قومیتی، جنسیتی، مذهبی و ... اجرا شود. همچنین معتقدیم سامانه دسترسی به اطلاعات آزاد بسیار مهم است و الآن به شکل جدی‌تری پیگیری می‌شود.

اقتصاد فرهنگ موضوع بعدی مورد اشاره صالحی بود و سپس گفت که بحث شهر‌های خلاق فرهنگ را جدی دنبال می‌کنیم.

او یادآور شد که گذر‌های فرهنگ و هنر در دولت دوازدهم در برخی شهر‌ها کلید خورده بود و در این راستا در نیشابور تفاهم‌نامه‌ای در همین سفر استانی جدید به مشهد امضا خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهارم در حوزه فناوری نوین، گفت: طرح استفاده از هوش مصنوعی در حوزه فرهنگ در حال انجام است. سند نظام محتوا و خدمات محتوا آماده و در حال ارائه آن، هستیم. دولت الکترونیک به صورت جدی در حال تداوم است، اقداماتی صورت گرفته، اما کار قابل توجه داریم.

او با اشاره به هویت فرهنگی ایران، گفت: هویت ایرانی و اسلامی دو روی سکه هویت فرهنگی ماست و امکان ندارد یک‌رو شود. این سکه با دو رو معنا دارد و در یک فضای فرهنگی و هنری باید بتوانیم از این سکه دو رو با سابقه طولانی صیانت کنیم و بتوانیم تکامل بدهیم.

او یادآور شد: نقشه فرهنگی استان‌ها در شورای عالی انقلاب تهیه شده بود و این نقشه فرهنگی را به جد دنبال می‌کنیم که نظام‌نامه و روش خاص خود را دارد که بتوانیم هویت ایرانی اسلامی را در جغرافیای کشورمان پیش ببریم.

او در ادامه نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره قانون حجاب و عفاف و راهبرد‌های وزارتخانه گفت: این قانون با تاخیر در ابلاغ مواجه شده، یکی از پیشنهاد‌ها ارائه لایحه جایگزین است و به نظر می‌رسد معاونت حقوقی در این مسیر جایگزینی پیش می‌رود.

وی درباره طرح‌های پرحاشیه دولت قبل که هنوز در سایت وزارتخانه است و آیا قرار است آنها را دنبال کند گفت: ما در شرایط ویژه‌ای آمدیم ولی با وزارت فرهنگ آشنا بودم و این آشنایی پیشین سبب شد برای من وضعیت متفاوت باشد. وزارت فرهنگ پس از شهادت رئیسی و بعد انتخابات در حالت نیمه مستقر حضور داشت و در این مدت رویداد‌هایی که برگزار شده بی نقص نبوده، اما تلاش شد قابل دفاع باشند. اما اینکه افق‌های جدید را بخواهیم طرح بریزیم به تثبیت احتیاج دارد و برای خط زدن نباید عجله کنیم. اگر به نتیجه برسیم حتما اصلاح می‌کنیم.

بنابر گزارش خبرگزاری دانشجو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: در کل حاکمیت ما چالش سرمایه اجتماعی داریم یعنی اعتماد مردم به حاکمیت با حکمرانی در دهه‌های اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: روندی و سرعت نزول این سرمایه اجتماعی اعتماد مردم به حکمرانان نظام حو کمرانی نهاد‌های حکمرانی و ... کاملا روشن است.

صالحی ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر قالب‌های مختلفی دارد قهر بود فاصله بود اعتراض بود نفرت بود. کل جامعه گرفتار اغتشاشات ذهنی و معرفتی و وجودی هست و در اصحاب فرهنگ و هنر این اتفاق مضاعف شده است.

وی گفت: جامعه ایران یک جامعه قابل اعتماد و قابل احترام است، اما باید پاره‌ای از سوء تفاهم‌ها را با برخی از تغییر روش‌ها و منش‌ها برطرف کرد و این اعتماد‌های از دست رفته را برگرداند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی