جمعه ۲۴ مرداد ۱۴۰۴ 15 August 2025
شنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶
کد خبر: ۸۸۷۵۶

درخواست دولت عراق از حشدالشعبی برای تحویل سلاح‌هایشان

درخواست دولت عراق از حشدالشعبی برای تحویل سلاح‌هایشان
 «عبداللطیف رشید» رئیس جمهوری عراق روز جمعه درباره سیاست خارجی عراق و روابط با ایران تأکید کرد که این بغداد اهمیت زیادی به روابط همسایگی با تهران قائل است.

 رشید که در حاشیه نشست اقتصادی داووس سوئیس با شبکه اسکای نیوز عربی سخن می گفت، افزود که عراق به استقلال و حاکمیت خود اهمیت بسیاری می‌دهد.
 
رشید ادامه داد: در عراق ثبات خود را مهم‌تر از هر چیز می‌دانیم و هیچ دخالت خارجی در امور داخلی خود را نمی‌پذیریم.
 
وی همچنین بر اهمیت روابط حسن همجواری با ایران تأکید کرد اما یادآور شد که عراق اجازه هیچ‌گونه دخالتی در امور داخلی خود را، چه از سوی ایران و چه از سوی هر کشور دیگری، نخواهد داد.
 
رشید در بخش دیگری از سخنانش به دخالت‌های ترکیه و اسرائیل در منطقه نیز پرداخت.
 
وی گفت عراق با دخالت‌های ترکیه در خاک خود روبرو است، در حالی که برخی مناطق کشورهای عربی شاهد مداخلات اسرائیل هستند.
 
رئیس جمهوری عراق اظهار کرد: امید ما این است که میان کشورهای منطقه تفاهم ایجاد شود و همگی به حاکمیت یکدیگر احترام بگذارند.
 
وضعیت داخلی عراق
 
رشید درباره وضعیت داخلی عراق و موضوع الحشد الشعبی نیز گفت: دولت عراق از این گروه‌ها خواسته سلاح‌های خود را تحویل دهند.
 
وی افزود:بیشتر این گروه‌ها خود را بخشی از الحشد الشعبی می‌دانند که با قانون صادره از سوی پارلمان عراق تأسیس شده است.
 
رشید اشاره کرد که برخی از این گروه‌ها پیش‌تر به دلیل دخالت‌های خارجی فعالیت‌هایی نامطلوب از دید دولت عراق انجام داده بودند.
 
وی در عین حال گفت: فعالیت‌های نظامی این گروه‌ها اکنون به طور کامل متوقف شده است، زیرا آن‌ها به توصیه دولت مبنی بر خودداری از هرگونه فعالیت نظامی علیه هر طرفی پایبند بوده‌اند.
 
وضعیت در سوریه
 
رشید در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه پس از تغییراتی که در این کشور رخ داده است، به ویژه سقوط حکومت اسد در دسامبر ۲۰۲۴ پرداخت و گفت: عراق از آرمان‌های مردم سوریه برای تغییر حمایت می‌کند.
 
وی ابراز امیدواری کرد که این تغییرات به سوی دموکراسی و با مشارکت تمامی اقشار مردم سوریه پیش برود.
 
وی اظهار کرد: امیدواریم این تغییرات برای مردم سوریه مثبت باشد و آرزوی ما این است که این تغییرات به شکلی دموکراتیک صورت گیرد.
 
رشید بر اهمیت جلوگیری از دخالت‌های خارجی در امور داخلی سوریه تأکید کرد.
 
رئیس جمهوری عراق در پایان به نگرانی‌های عراق درباره اوضاع امنیتی در مرزهای خود و سوریه اشاره کرد و گفت که گروه‌های تروریستی ممکن است از وضعیت امنیتی ناپایدار سوءاستفاده کرده و عملیات‌های تروریستی در مرزها انجام دهند.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ترامپ از وزیر دارایی نروژ «جایزه صلح نوبل» خواست!

شجاع خلیل‌زاده: به خاطر پنجره بسته پرسپولیس به االسد نرفتم

مصرف حبوبات منجر به فشار خون بالا می‌شود؟

دیده‌بان حقوق‌بشر: حمله اسرائیل به زندان اوین، جنایت جنگی آشکار بود

تصاویر؛ حضور علی لاریجانی بر سر مزار سیدحسن نصرالله

قرارداد بازیکنان جدید پرسپولیس ثبت نشد!

پوتین: مذاکرات در آلاسکا می‌تواند راهی برای دستیابی به پیمان استارت جدید باشد

عبور ۶.۳ میلیون زائر اربعین از ورودی و خروجی مرزها

باکو و ایروان به‌دنبال کاهش نگرانی‌ها؛ مزایای ملموس «مسیر ترامپ» برای ایران از نگاه پاشینیان و علی‌اف

احتمال سفر «ترامپ» به اسرائیل در ماه آینده میلادی

دستاوردهای سفر علی لاریجانی به لبنان؛ اظهارات سفیر ایران در بیروت در این خصوص

دیدار رئیس موساد با نخست‌وزیر قطر در دوحه؛ چارچوب این گفت‌وگو چیست؟

ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع غیرمجاز در مدارس متوقف شد

تشکیل یک نیروی جدید در ارتش پاکستان

پیشنهاد سردبیر

در گفت وگوی محمد منظرپور با مازیار خسروی بررسی شد

پیامدهای اقتصادی بازگشت افغان‌ها

در گفت‌و‌گو با سیدهادی میرعلمی مطرح شد

سالگرد دوشنبه سیاه | قفس بورس 5 ساله شد!

یارانه سوخت هواپیما؛ چاهی بی‌انتها از جیب فقرا به کام ثروتمندان

پول بلیط‌ هواپیمای شما را ما می‌دهیم!

زندگی