۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۴۳
شنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
کد خبر: ۸۸۸۲۷

خسروپناه: وزیر علوم به تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم و دوازدهم رای داد

خسروپناه: وزیر علوم به تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم و دوازدهم رای داد
 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر نیاز باشد، می‌توانم اسامی کسانی که به مصوبه تاثیر معدل در کنکور رای دادند را اعلام کنم تا همه بدانند. 

عبدالحسین خسروپناه امروز در حاشیه اجلاس معاونان آموزشی وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران در مورد مصوبه تاثیر معدل در کنکور و اینکه آیا تصمیم جدیدی در شورا گرفته خواهد شد یا خیر، گفت: ما پیشنهاداتی از همه دستگاه ها از جمله وزارت علوم، سازمان سنجش و سایر دستگاه‌ها مثل وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش داشتیم، حتی پیمایش مردمی، نظر دانش‌آموزان، خانواده‌ها و معلمان نقش مهمی در این تصمیم داشت.

وی با بیان اینکه از بین دستگاه‌های مختلف سه دیدگاه نهایی در این زمینه مطرح شد، ادامه داد: یک دیدگاه این بود که کماکان تاثیر معدل پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم بماند و تغییر نکند. دیدگاه دیگر این بود پایه دهم حذف شده و تاثیر قطعی معدل یازدهم و دوازدهم بماند. نظر سوم این بود که تاثیر پایه دهم حذف، پایه یازدهم مثبت و دوازدهم تاثیر قطعی داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: این نظرات طی یک گزارش دقیق در چندین جلسه در ستاد علم و فناوری و در دو جلسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شد. پس از بحث و گفتگوهای مفصل نظرات مختلف مطرح شد ولی وزارت علوم وزیر علوم هیچ سخنی در این زمینه مطرح نکردند و وقتی برای صحبت در جلسه نگرفتند.

وی اظهار کرد: در جلسه در نهایت رای‌گیری شد و تقریباً جمع کثیری به این مصوبه رای دادند. در واقع کسانی به این مصوبه رای ندادند که معتقد بودند سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم باید تاثیر قطعی داشته باشند. ولی اکثر اعضا تقریباً بخشی از اعضای حقیقی و فکر می‌کنم همه اعضای حقوقی از جمله وزیر علوم هم به همین مصوبه رای داده باشند که پایه یازدهم و دوازدهم تاثیر قطعی داشته باشند.

خسروپناه افزود: پیشنهاد اینکه که پایه دوازدهم تاثیر مثبت داشته باشد، توسط رئیس سابق سازمان سنجش مطرح شده بود، بعد از تغییر ایشان از سوی جانشین یک نامه به شورا ارسال شد که قبلاً چنین پیشنهادی مطرح شده بود ولی نه رئیس فعلی سازمان سنجش، نه رئیس قبل چنین پیشنهادی به ما ندادند.

وی تاکید کرد: از سوی وزارت علوم هم اصلاً چنین پیشنهادی مطرح نشده بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اهمیت شفاف سازی این موضوع گفت: اگر نیاز باشد، می‌توانم اسامی کسانی که به این مصوبه رای دادند را اعلام کنم تا همه بدانند. مصوبه ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ ابهامی ندارد، رکن حکمرانی نیز شفاف سازی است. به نظر من اخلاق هم اقتضا می‌کند اگر عزیزی چه از اعضای حقیقی یا سایر اعضا، پیشنهاد دیگری دارد در صحن شورا مطرح کنند که مورد بحث قرار بگیرد و شاید رای به آن بدهند.

وی افزود: ولی اینکه اصلاً مطرح نشود و بعد از مصوبه اعلام بشود که همچین نظری بوده به نظرم خیلی اخلاقی نیست.

به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ در مورد اینکه مصوبه از چه تاریخی اجرا شود، اینکه آیا این مصوبه شامل حال افرادی که متقاضی شرکت در المپیادها هستند خواهد شد یا خیر، مسائلی است که در جلسه بعد شورا بحث خواهد شد.

خسروپناه در مورد افزایش ظرفیت پزشکی گفت: این موضوع از مسائلی بود که بحث‌های مفصلی در مورد آن انجام شد ولی زیرساخت لازم برای آن تامین نشد و بودجه لازم به خاطر مشکلات دولت‌ها چه دولت شهید رئیسی و چه دولت دکتر پزشکیان تخصیص داده نشد.

وی با بیان اینکه تعمدی در مورد این موضوع نبوده است، افزود: واقعاً هیچ تعمدی در کار نبوده است، امکانات و تجهیزات کم بوده به این جهت تصمیم اعضای شورا بر این است که سال چهارم که سال آینده است، افزایش ظرفیت با کاهش ظرفیت اضافی که در سال اول و دوم سوم انجام شده، صورت بگیرد. بنابراین سال چهارم یعنی سال آینده، افزایش ظرفیت ۲۰ درصد نخواهد بود و بعد از این دوره دیگه این مصوبه فعلاً اجرا نخواهد شد.

خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت بهداشت نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه نوشته هم شورا نوشته‌اند و امیدواریم با حمایت و تامین زیرساخت‌ها افزایش ظرفیت پزشکی عمومی و پزشکی تخصصی انجام گیرد تا عدالت در سلامت تحقق پیدا کند.

وی به پیشنهاد رئیس جمهور درخصوص بازنگری سهمیه‌ بندی پذیرش در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: بر اساس این پیشنهاد قرار شد در وزارت علوم کار کارشناسانه جامعی صورت بگیرد و این بازنگری صرفا برای سهمیه بندی پذیرش در استان ها نخواهد بود.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از سهمیه ها قانون مجلس شورای اسلامی و بخشی نیز بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است، امیدوار هستیم طرح سهمیه بندی ها بر اساس عدالت آموزشی طراحی و در صحن شورا مطرح شود اگرچه نمی توانیم قانون مجلس در خصوص سهمیه ها را لغو کنیم اما پس از جمع بندی نهایی در صورت همراهی مجلس می توانیم به تصمیم گیری عادلانه در این زمینه دست یابیم.

خسروپناه همچنین درخصوص فرصت دوماهه رئیس جمهور برای بازنگری سهمیه پذیرش در دانشگاه ها گفت: فکر می کنم با توجه به تلاشی که وزیر علوم داشته اند این طرح دوره پایانی سهمیه هع را سپری می کند تا به زودی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.

منبع:مهر

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
رضایی: حتی یک ذره از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نمی‌شود
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی