جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ 05 December 2025
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
کد خبر: ۸۹۰۲۹

پلیس با زنان و دختران موتورسوار چه برخوردی می‌کند؟

پلیس با زنان و دختران موتورسوار چه برخوردی می‌کند؟
رانندگی خانم‌ها با موتورسیکلت در خیابان‌های شهر مشهود است و مشهود بودن این رفتار، سبب گرایش شمار بیشتری از آنان برای استفاده از این وسیله نقلیه پرخطر می‌شود.

روزنامه جوان نوشت: روشن است خانم‌هایی که موتورسواری می‌کنند، فاقد گواهینامه هستند که ضرورتاً پلیس در برخورد با این دسته از متخلفان با چالش مواجه خواهد بود؛ ضمن اینکه همزمان با بروز یک سانحه رانندگی، به دلیل نداشتن گواهینامه، قانون قادر به دفاع از آنها نیست.


شاید به دلیل فراگیر شدن رانندگی خانم‌ها باشد که رئیس پلیس راهور درخواست کرده‌است، تکلیف قانونی گواهینامه موتورسیکلت بانوان معلوم شود. سردار حسینی همچنین تأکید دارد اگر این دست از موتورسیکلت سواران به ترافیک تهران و شهرهای بزرگ اضافه شوند، قطعاً با مشکل ترافیکی بیشتری روبه‌رو خواهیم شد که باید تدابیر مناسبی برای آن اندیشیده شود. 


پلیس در برخورد با راکبانی که فاقد گواهینامه هستند، تمایزی بین زنان و مردان موتورسوار قائل نیست، همان گونه که در مورد رانندگان خودرو تمایزی ایجاد نمی‌شود، با این حال بی‌تفاوتی ساختار قانونی نسبت به این رفتار نشان می‌دهد احتمالاً تصمیم‌گیری در مورد رانندگی زنان با موتورسیکلت به  مرور زمان سپرده شده‌است. 


باید در نظر داشت در حال حاضر عمده مردان موتورسوار فاقد گواهینامه هستند و آنگونه که پلیس تهران گزارش داده است ۸۴‌درصد افرادی که در زمستان سال گذشته با موتور دچار حادثه شده‌اند فاقد گواهینامه و فقط ۱۶ درصد آنها گواهینامه داشته‌اند، بنابراین فراگیر شدن تردد با موتورسیکلت سبب شده‌است کنترل مدارک راکبان عملاً از دست پلیس خارج شود، چراکه به دلیل فراوانی جمعیت موتوسوار، پلیس عملاً امکانات و تجهیزات کنترل مدارک را ندارد.


در حال حاضر ۴ میلیون و ۳۰۰ هزارموتورسیکلت در تهران تردد می‌کنند و آن گونه که پلیس تهران گزارش داده‌است، شمار استفاده‌کنندگان از موتورسیکلت از سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. تبلیغات گسترده تلویزیونی در کنار مشوق‌ها و تسهیلاتی که شرکت‌های تولید موتورسیکلت در اختیار مصرف‌کنندگان از جمله ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی قرار می‌دهند، باعث گرایش روزافزون استفاده از موتورسیکلت شده‌است. در بین این مشوق‌ها، انتشار تبلیغات دروغینی هم جریان دارد که مدعی است رانندگی با موتورهای برقی به گواهینامه نیاز ندارد. با اینکه پلیس همواره تأکید دارد داشتن گواهینامه برای رانندگی با کلیه وسایل نقلیه موتوری الزامی است، اما بسیاری از فروشندگان موتورسیکلت‌های برقی موفق می‌شوند با این حربه خریداران را ترغیب به خرید کنند. 


باور اشتباه دیگری که در جامعه وجود دارد، این است که داشتن گواهینامه بدون داشتن مهارت رانندگی به عنوان مجوزی برای رانندگی محسوب می‌شود. 


گزارش‌های پلیس نشان می‌دهد عمده راکبانی که در جریان سوانح رانندگی مصدوم یا فوت می‌شوند، از مهارت لازم برای رانندگی برخوردار نیستند. داشتن قدرت مانور زیاد موتور سبب می‌شود عمده این راکبان نتوانند در موقعیت خطر وضعیت را کنترل کنند، از همین‌رو در چنین وضعیتی حادثه به راحتی رقم می‌خورد. موضوع دیگر بی‌تفاوتی خانواده‌ها به رفتارهای پرخطری است که نوجوانان و جوانان در حال رقم زدن هستند. والدین می‌دانند داشتن گواهینامه و مهارت برای رانندگی با موتورسیکلت الزامی است، با این حال و با این تصور که با خرید موتورسیکلت برای فرزندان خود به آنها لطف می‌کنند، در واقع مرگ آنها را جلو می‌اندازند. 


در وضعیت کنونی که نهادهای تصمیم‌گیر خیابان‌های تهران را به قتلگاه موتورسواران تبدیل کرده‌اند، بی‌تفاوتی نسبت به وضعیت رانندگی زنان و دخترانی که بدون داشتن مهارت و گواهینامه در حال تردد هستند، جامعه را با آسیب‌های بیشتری مواجه خواهد کرد، خصوصاً این مسئله قابلیت این را دارد که از موضوعی اجتماعی به معضلی سیاسی تبدیل شود.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

واکنش ریاست‌جمهوری عراق به مسدودسازی اموال مقاومت در بانک مرکزی عراق

بیانیه فیفا درباره ورود قلعه‌نویی به آمریکا برای حضور در قرعه‌کشی جام‌جهانی

هشدار هلال‌احمر درباره ورود سامانه بارشی از بامداد یکشنبه

مدارس این استان روز شنبه مجازی شد

رویترز: مقامات می‌گویند ایالات متحده ضرب‌الاجل ۲۰۲۷ را برای دفاع ناتو به رهبری اروپا تعیین کرده است

رویترز: رئیس اطلاعات تبعیدی اسد و پسرعموی میلیاردر او، شورش‌های سوریه را از روسیه طراحی می‌کنند

پوتین قول داد که علیرغم تحریم‌های آمریکا، ارسال سوخت به هند «بدون وقفه» ادامه خواهد داشت

«وطن، وطن است»: ونزوئلایی‌ها خود را برای حمله احتمالی آمریکا آماده می‌کنند

نظرسنجی گالوپ: ۷۹ درصد مردم لبنان خواهان خلع سلاح حزب الله هستند

وزارت خارجه آمریکا: با صراحت درباره لزوم برچیدن «متحدان ایران در عراق» صحبت می‌کنیم

«اختلاس و کلاهبرداری»؛ فدریکا موگرینی از ریاست کالج اروپا استعفا داد

پوتین: ترامپ برای پایان جنگ اوکراین نیت صادقانه دارد

فرمانده پیشین نیرو هوایی اسرائیل: یا به ایران حمله کنید یا مذاکره را بپذیرید

رئیس جمهوری آلمان: بریتانیا و اتحادیه اروپا باید روابط آسیب دیده از برگزیت را ترمیم کنند

پیشنهاد سردبیر
زندگی