۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۳۰
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۸۹۲۸۹

علی مطهری: چه ضرورتی هست که مردم ایران همیشه با تحریم زندگی کنند؟

علی مطهری: چه ضرورتی هست که مردم ایران همیشه با تحریم زندگی کنند؟
 نائب رئیس مجلس دهم سیاست دولت چهاردهم برای پیگیری مذاکره و گفت و گو با کشورها از جمله آمریکا را تصمیمی عاقلانه دانست و گفت: ادعای بی نیازی به مذاکره، شعاری بیش نیست.

علی مطهری با بیان این که تصمیم به «مذاکره» یک تصمیم «عاقلانه» است، گفت: دولت جدید آمریکا علامت‌هایی داده که حاکی از ابراز علاقه آن‌ها به «مذاکره» و احتمالا «توافق جدید» با ایران است. مثلا رئیس‌جمهور آمریکا افراد تندروی دولت قبلی خود مانند مایک پمپئو، جان بولتون، برایان هوک (مسئول پرونده ایران) را در دولت جدیدش به کار نگرفته است. علاوه بر این آمریکا در اجلاس ژنو، اعتراض حقوق بشری نسبت به ایران نکرد و ترامپ نیز تا ۳ ماه کمک‌ها به مخالفان جمهوری اسلامی ایران را قطع کرده است.

مطهری در ادامه تصریح کرد: طبیعی است که ایران باید از این فرصت‌ها استفاده کند زیرا نیازمند رفع تحریم‌ها و حل مشکلات و بحران های کشور هستیم و این فرصت خوبی برای مذاکره است. از سخنان مقام رهبری در مراسم عید مبعث نیز مشخص بود که ایشان نیز با اصل مذاکره موافق هستند زیرا گفتند در معامله‌ای که با دیگران دارید، باطن آن‌ها را در نظر بگیرید و هوشمندانه رفتار کنید که ممکن است ظاهر و باطن یکسانی نداشته باشند. توصیه‌ای که ایشان کردند نشان می‌داد با اصل مذاکره موافق هستند. بنابراین انشاءالله بتوانیم از این فضایی که ایجاد شده استفاده کنیم و یک گشایشی در فضای اقتصاد کشور بوجود آوریم.

وی درباره راهکار مواجهه با اشکال‌تراشی جریان افراطی در برابر مذاکرات تاکید کرد: مخالفت‌هایی که با دولت از جمله در زمینه مذاکره می‌شود از جانب قشر خاصی است و فکر نمی‌کنم مانع مهمی باشد. البته باید با مخالفان و منتقدان نیز برخورد خوبی شود به این معنی که دولت به آن‌ها اجازه بدهد حرف‌هایشان را بزنند و حتی در صدا و سیما حاضر شوند و نظراتشان را بیان کنند و البته دیگران هم پاسخ بدهند و طوری نباشد که بخواهیم این‌ قشر را سرکوب کنیم زیرا ما اصول و استدلال داریم.

مطهری در پاسخ به این پرسش که آیا روابط با همسایگان و نیز کشورهایی مانند چین و روسیه و حضور در پیمان‌هایی مانند شانگهایی و بریکس ما را بی‌نیاز از مذاکره با غرب نمی‌کند؟ گفت: در چندین سال گذشته ما همه راه‌ها را رفته ایم و دیده‌ایم تا زمانی که تحریم‌ها وجود داشته باشد و تا زمانی که از لیست سیاه FATF خارج نشویم، اقتصاد سالمی نخواهیم داشت و وضعیت معیشت مردم سر و سامان پیدا نخواهد کرد. اگر بخواهیم به دور زدن تحریم‌ها دلخوش کنیم، برای همگان روشن است که در این شیوه چه رانت‌هایی وجود دارد و باعث گران‌تر شدن کالاهای وارداتی و ارزان‌تر صادر کردن کالاهای داخلی می‌شود و همه این‌ها ضررهایی است که به جیب مردم وارد می‌شود.

وی در ادامه افزود: این ادعا که چون به شانگهای و بریکس پیوسته ایم پس دیگر نیازی به مذاکره، رفع تحریم‌ها و پیوستن به FATF نداریم، شعاری بیش نیست و با شعار هم نمی‌شود کشور را اداره کرد. اساسا چه ضرورتی هست که مردم ایران همیشه با تحریم زندگی کنند؟ بعد از چهل و اندی سال باید به نقطه‌ای برسیم که مردم احساس یک رفاه نسبی داشته باشند و این رفاه را از ناحیه جمهوری اسلامی ببینند نه این که احساس کنند هر روز زندگی برای آن‌ها سخت‌تر می‌شود و هیچ افق روشنی پیش رو وجود ندارد. البته باید گفت برای مدت موقت کشوری مانند ایران که دارای آرمان‌های بزرگی است ممکن است با سختی‌هایی مواجه ‌شود و مقاومت ‌کند اما به این معنی نیست که این وضعیت باید همیشگی باشد پس زمانی که امکان برطرف کردن تحریم‌ها وجود دارد نباید آن را از دست بدهیم.

نائب‌رئیس مجلس دهم درباره انگیزه مخالفان مذاکره و بی‌اعتنایی احتمالی آن‌ها به شرایط کشور و تحولات بین المللی، گفت: مدت‌ها است که به مخالفان مذاکره تزریق شده است که مذاکره و توافق مساوی با «تسلیم» و «خیانت» به انقلاب و فراموش کردن آرمان‌های آن است. عده‌ای از روی حسن نیت واقعا به چنین چیزهایی معتقد هستند، با این افراد باید گفتگو کنیم و مسئله را برای آن‌ها روشن کنیم که هر مذاکره‌ای حتی با آمریکا به معنی تسلیم و خیانت نیست و گاهی مذاکره برای تامین «منافع ملی» ضروری است.

مطهری درباره انگیزه گروه دیگری از مخالفان مذاکره نیز تصریح کرد: دسته دومی از مخالفان وجود دارند که از تحریم‌ها بویژه دور زدن آن منافعی بدست می‌آورند و برای حفظ منافع خودشان با مذاکره مخالف هستند و البته به موضع‌گیری این افراد نباید توجه شود و دولت باید مصالح مردم را بر هر امر دیگری ترجیح دهد.

وی درباره چشم‌انداز مذاکرات در دولت چهاردهم،گفت: مذاکرات در گذشته مصادف با حوادث غزه شد و بنابراین به توقف کشیده شد اما حالا دیگر فضا تغییر کرده و شرایط جدیدی بوجود آمده است بنابراین احتمال توافق بیشتر است. البته این احتمال به رفتار ما نیز بستگی دارد یعنی این‌که کل نظام پشت مذاکره هوشمندانه با در نظر گرفتن منافع ملی قرار گیرد و بعضی جریان‌ها کارشکنی نکنند و همه متحد شوند، در این صورت احتمال این که به یک توافق قابل قبول برسیم بالاست.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی