۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۳۸
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
کد خبر: ۹۰۱۱۵

سوالات و ابهامات روزنامه اصولگرا درباره قتل امیرحسین خالقی

سوالات و ابهامات روزنامه اصولگرا درباره قتل امیرحسین خالقی
روزنامه دانشگاه آزاد در گزارشی درباره زوایای مختلف قتل دانشجوی دانشگاه تهران نوشت: از سال قبل دانشگاه تهران چند نوبت موضوع تامین نیروی کافی در کوچه جنت را از شهردار منطقه ۶ ، شهردار ناحیه ۴ پیگیری کرده است؛ موضوعی که هم عامل ایجاد ناامنی در این محیط محسوب می‌شود و امکان سرقت را برای خلافکاران مهیا می‌کند و هم امکان ردگیری آنها را با دردسر مواجه می‌کند.

 

روزنامه فرهیختگان نوشت: پنج روز از پایان غمناک زندگی یک دانشجوی دانشگاه تهران به دنبال یک سرقت خشن، واکنش‌ها به این موضوع در سطوح و جنبه‌های مختلف ادامه دارد.

این واقعه تلخ که برای امیر محمد خالقی افتاد تلنگر محکمی برای توجه بیشتر به چالش‌های تامین امنیت دانشجویان شد و توجه دستگاه‌های مختلف را برای بهبود شرایط آن جلب کرد اما سوالات و ابهاماتی در اظهارنظر روزهای اخیر درخصوص این قتل غم‌انگیز کوچه جنت وجود دارد که نباید به‌سادگی از کنار آن عبور کرد.

۱- کوی دانشگاه کیوسک نیروی انتظامی داشت؟ چرا جمع‌ شد؟

نبود یک کانکس یا محل ویژه حضور نیروهای انتظامی در نزدیکی یکی از پرترددترین معابر و محل‌های دانشگاهی پایتخت سوال بزرگی برای بسیار از کسانی ایجاد کرد که قلبشان از شنیدن خبر این واقعه به درد آمد. سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در گفت‌وگوی ویژه خبری از جمع‌آوری کیوسک این مجموعه به درخواست دانشگاه در سال ۱۴۰۱ خبر داد. او گفته « در این منطقه قبلا یک کیوسک انتظامی بود که در سال ۱۴۰۱ به درخواست خود مسئولان دانشگاه جمع‌آوری شد. علاوه بر این ۱۹ دی ۱۴۰۳ مسئولان و دانشجویان به پلیس درخواست دادند که این موضوعات امنیتی حل شود و گشت ویژه برای این منطقه ایجاد شد.‌ همچنین درخواست جلسه‌ای به پلیس رسید و قرار بود ۱۵ بهمن‌ماه جلسه تشکیل شود اما دو ساعت قبل از زمان جلسه، این جلسه از سوی دانشگاه لغو شد و علی‌رغم اینکه قرار بود تا ۴۸ ساعت، روز بعدی جلسه تعیین شود، هنوز تاریخ این جلسه از سوی مسئولان دانشگاه مشخص نشده که اگر این جلسه برگزار شده بود و در پی آن اقدامات انتظامی افزایش یافته بود این جوان جانش را از دست نداده بود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد.» 

پس از این اظهارات سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در گذشته هیچ کیوسکی متعلق به نیروی انتظامی در محوطه یا خیابان‌های اطراف کوی دانشگاه وجود نداشته ادعای جمع‌آوری کیوسک را رد کرد. رئیس سابق دانشگاه تهران هم وجود کیوسک در این منطقه را تکذیب کرده و گفته قطعا در دوره مدیریت اینجانب نیروی انتظامی در این محدوده دارای کیوسک نبوده است. با این حال انجمن دانش‌آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران اظهارات فرمانده انتظامی تهران بزرگ را تایید و اعلام کرده «متأثر از قضایای سال ۱۴۰۱ و وجود التهابات اجتماعی برخی استادان محترم در دانشکده‌های علوم انسانی به‌خصوص دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در یک ارزیابی اشتباه معتقد بودند وجود هرگونه نماد امنیتی و انتظامی به‌خصوص نمادهای پلیس در حوالی اماکن تردد دانشجویان باعث حساسیت و تحریک دانشجویان خواهد شد و لذا با فشارهای متعدد به بخش‌های اجرایی وزارت علوم خواستار جمع‌آوری هرگونه تحرک عوامل پلیس در این منطقه شدند.» در کشاکش این اظهارات ضد ونقیض، حتی پس از انتشار نامه‌های پیگیری ماجرای افزایش امنیت محدوده کوی هنوز هم مشخص نیست کیوسک نیروی انتظامی بوده یا خیر و از چه زمانی و به چه دلیلی جمع‌آوری شده است؟


۲- مقصر تاریکی معبر کیست؟

نامه‌های منتشرشده نشان می‌دهد لااقل از سال قبل دانشگاه تهران چند نوبت موضوع تامین نیروی کافی در کوچه جنت را از شهردار منطقه ۶ ، شهردار ناحیه ۴ پیگیری کرده است؛ موضوعی که هم عامل ایجاد ناامنی در این محیط محسوب می‌شود و امکان سرقت را برای خلافکاران مهیا می‌کند و هم امکان ردگیری آنها را با دردسر مواجه می‌کند. در همین واقعه غم‌انگیز چهارشنبه شب گذشته، فرمانده انتظامی تهران بزرگ معتقد است تاریکی محل وقوع کار را سخت کرده است. او گفته «متاسفانه تصاویر به‌دست‌آمده تاریک است که این مسئله شناسایی افراد را سخت‌تر می‌کند.»  با وجود اینکه در روزهای اخیر صحبت از اقدام اداره برق برای افزایش روشنایی محیط پیرامونی کوی مطرح شده اما هنوز این ابهام بی پاسخ مانده که چرا به گواه نامه‌های بیش از یک سال گذشته، معبر پرترددی مثل کوچه جنت با وجود مزاحمت‌های ایجادشده برای ساکنان و البته پیگیری‌های دانشگاه تاریک مانده بود؟

۳- دوربین‌ها چرا نصب نشدند؟

نخستین تصاویر منتشرشده پلیس از فاجعه گیشا نه از دوربین‌های دانشگاه بلکه از دوربین‌های اهالی محل است. اخیراً سرپرست جدید اداره کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران خبر از نصب دوربین‌های مداربسته‌ای داده که در جلسه صبح شنبه هیئت‌رئیسه دانشگاه تهران مصوب شده بود. اگر در حل چالش‌های مربوط به عوامل بیرونی مثل استقرار کیوسک یا تامین روشنایی، دانشگاه را از کم‌کاری تبرئه کرد در ماجرای دوربین‌ها این اتفاق شدنی نیست و به نظر می‌رسد مدیران امروز و دیروز مهم‌ترین مجموعه دانشگاهی کشور باید نسبت به علت عدم نصب به‌موقع آن پاسخگو باشند.


۴- دانشجویان کارشناسی چرا به کوی برگشتند؟

امیرمحمد خالقی، دانشجوی رشته مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی بود. سوال و ابهام دیگر این ماجرا مربوط به حضور دانشجویان کارشناسی در کوی دانشگاه است. کوی، خوابگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران بوده و قرار بوده تا به دلایل مختلفی دانشجویان کارشناسی در آن اسکان پیدا نکنند. نامه مدیرکل حراست دانشگاه نیز در توضیحاتش به حضور ۴ هزار و ۵۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این محل تصریح دارد اما با این تفاسیر مشخص نیست پای دانشجویان کارشناسی چه زمانی و چرا به کوی بازشد؟ شاید اگر امیرمحمد در کوی ساکن نبود، این اتفاق فجیع هم رخ نمی‌داد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی