۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۰۷
چهارشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۹۰۶۸۴

عارف: در دولت وفاق، نگاهمان راهبردی است نه نمایشی

عارف: در دولت وفاق، نگاهمان راهبردی است نه نمایشی
معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه «امنیت غذایی» که با حضور تولیدکنندگان، واردکنندگان و مدیران شبکه‌های تامین و توزیع حوزه‌ غذایی برگزار شد،گفت: تامین پایدار مواد غذایی و معیشت مردم، ‌از مهم‌ترین اهداف دولت چهاردهم است.

در نشست «امنیت غذایی» که در دفتر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی فعال در حوزه تامین و توزیع کالاهای اساسی خوراکی، به بیان نظرات خود درباره چگونگی تامین پایدار این کالاها پرداختند.

 در این جلسه، پس از ارائه توضیحات از سوی مدیران بزرگترین شرکت‌های صنعت ‌مواد غذایی کشور و واردکنندگان بین‌المللی این حوزه، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه «بزرگان زنجیره غذا از نهاده‌ها تا کالاهای اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز برای معیشت مردم در این جلسه حضور دارند» گفت:‌ راهبرد دولت چهاردهم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای رسیدن به امنیت غذایی کشور است، اکنون زمان است که کنارهم بنشینیم و ببینیم که چه‌ می‌توانیم بکنیم تا به شرایطی برسیم که هیچ نگرانی‌ای درباره تامین کالاهای مورد نیاز مردم کشور نداشته باشیم.

عارف در ادامه با بیان اینکه ‌متاسفانه برخی از افراد ناسالم، در دهه‌های گذاشته دائما در تلاش بوده‌اند تا به بهانه‌های مختلف، ‌شرایطی را فراهم آورند که ‌از ایجاد تلاطم در بازارها سودجویی کنند گفت: اما با تامین پایدار این کالاها در دولت چهاردهم، در برابر آنها می‌ایستیم. ‌

وی افزود: در دولت وفاق ملی تلاش می کنیم تا در تعامل با بخش خصوصی، «وفاق» و «رفاقت» و نه برخورد و تقابل حاکم باشد، احساس ما این است که ما و بخش خصوصی ایران و نخبگان جامعه، یک مسئله، مشکل و یک هدف داریم و آن هم رسیدن به راه حل‌های پایدار و ماندگار برای تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در چند ماهی که از استقرار دولت گذشته، می توانستیم اقدامات‌ نمایشی مختلفی ‌انجام دهیم، ‌اما ما نگاه نمایشی به این حوزه نداریم و نگاهمان راهبردی و درازمدت است تا مواد غذایی مورد نیاز مردم را برای آنها تامین کنیم. ‌

عارف در ادامه گفت: متاسفانه یک عده سودجو تلاش می کنند تا از هر موضوعی به صورت غیرطبیعی بهره‌برداری کرده و سود ببرند، در حالی که آمدن و رفتن‌ها طبیعی است و بازار باید راه خودش را برود.

وی ادامه داد: در این جلسه، بزرگان زنجیره غذا از تامین نهاده‌ها تا کالاهای اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز مردم حضور دارند که از حضور آنها تشکر می‌کنم، خوشبختانه در ماه‌های گذشته، با بخش خصوصی تعاملات خوبی داشته‌ایم و اکنون از شما می‌خواهیم که با تمام توان برای تامین امنیت غذایی کشور پای کار بیایید و نقش خود را به درستی نشان دهید و با همکاری تلاش کنیم که اقلام راهبردی به ویژه برای ماه رمضان، عید نوروز و ماه‌های آغازین سال آینده تامین شده و به فراوانی در دسترس همه مردم باشد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آماده‌ایم تا پیشنهادات بخش خصوصی را در زمینه اصلاح ‌رویه‌های موجود در زمینه تامین اقلام و قیمت‌گذاری‌ها را پذیرا باشیم و از آن برای ‌خدمت‌رسانی بهتر به مردمی که پای انقلاب اسلامی ایستاده اند بهره ببریم.


تامین پایدار کالاهای اساسی

عارف در ادامه با بیان اینکه هدف دولت وفاق این است که به وضعیت پایدار در تامین کالاهای اساسی برسیم‌ ‌و شما مشاوران مورد اعتماد بخش خصوصی به نمایندگی از مردم هستید گفت: در جلسه با شما می‌خواهیم بررسی کنیم که چه کار می‌توان کرد تا امنیت غذایی تحت هر شرایطی حفظ شود. همکاری با بخش خصوصی سالم، از تاکیدات دکتر پزشکیان است و ایشان هر چه که می‌گوید با اعتقاد بیان می‌کند و در این دولت، مهم‌ترین مسئله، تامین عزتمندانه معیشت مردم است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه با وجود کم آبی در کشور، می توان به راه‌های جایگزینی برای تولید برخی اقلام کشاورزی فکر کرد گفت: برای تامین پایدار مواد غذایی‌لازم است طرح های مختلفی داشته باشیم و از جمله به سراغ کشت فراسرزمینی برویم و بخشی از نیازهایمان را از این طریق تامین کنیم و چنین شرایطی مثلا در آفریقا فراهم است و مسئولان این کشورها خودشان برای همکاری پیشنهاد می‌دادند و می گفتند که در کشور ما زمین حاصل‌خیز و آب فراوان وجود دارد و ما باید بررسی کنیم که چگونه می‌توان در این زمینه فعالیت کرد.

وی تأکید کرد: این واقعیت وجود دارد که ‌در بخشی از اقلام غذایی مانند روغن، با وجود تلاش‌های فراوان برای کشت کلزا و دانه‌های روغنی، هنوز هم به سایر کشورها وابسته هستیم ‌اما این وابستگی نباید به وادادگی تبدیل شود، ما با عزت، همه کالاها را تامین می‌کنیم.

عارف در ادامه گفت: شما به عنوان بزرگان این حوزه، به دولت کمک کنید تا شیوه‌های مشارکت بخش خصوصی را اصلاح کرده و به کمک بخش خصوصی بیاید اما هر راهکاری که پیشنهاد می شود باید این ویژگی را داشته باشد که در آن، تمامی راه‌های رانت‌خواری مسدود شده باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توزیع عادلانه کالاها در سراسر کشور، دغدغه مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت، مدیران برخی زنجیره‌های خوشنام توزیع ‌مواد غذایی در این جلسه حضور دارند و می‌توانند به دولت راهنمایی بدهند که چگونه می توان بیشتر و بهتر از ظرفیت ‌اتحادیه‌ها، ‌زنجیره‌ها و شبکه‌های توزیع، تعاونی‌ها و اصناف ‌کمک گرفت که در این زمینه پیشنهادم، تشکیل یک کارگروه است.
با احتکار و گرانفروشی قاطعانه برخورد می کنیم

عارف در ادامه سخنان خود گفت: ستاد تنظیم بازار دوباره فعال شده است و اگر پای منافع مردم در میان باشد، ابایی از استفاده از ظرفیت‌های این ستاد نداریم، با آنکه دوست نداریم که از ‌حربه برخورد ‌استفاده کنیم اما هر کجا که احتکار و گرانفروشی وجود داشته باشد با قدرت برخورد می کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور سخنان خود را اینگونه ادامه داد: متاسفانه افراد سودجو و منفعت‌طلبی وجود دارند که برای رسیدن به سود بیشتر، حتی دست به احتکار مایحتاج مردم می‌زنند، یک مغازه ممکن است در یک مدت زمان چند روزه، ۵۰ کیلو برنج بفروشد اما گاهی به روش‌های مختلف، ‌۵۰۰ تن برنج دولتی را در انبارش احتکار می‌کند و با روش‌های متقلبانه و فاکتورهای صوری، قیمت را بالا می برد اما ما در دولت چهاردهم‌ با جدیت با چنین کارهایی و از جمله احتکار برخورد می‌کنیم.

عارف افزود: ما نسبت به اصلاح روش‌ها تعصبی نداریم و از شما می‌خواهیم که با اشراف و آگاهی‌ که دارید به دولت برای اصلاح روش‌ها کمک کنید.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و سازمان‌های مرتبط، کمیته‌هایی تشکیل شده است تا سریع‌تر کارهای مربوط به تولید، خرید، واردات و توزیع کالاهای اساسی را سامان بدهن،گفت‌: تامین پایدار ملزومات معیشتی مردم از مهم‌ترین اهداف دولت چهاردهم است و برای رسیدن به این هدف، دست یاری به سوی بخش خصوصی دراز می‌کنیم.

 

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی