يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ 27 July 2025
چهارشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
کد خبر: ۹۰۶۹۷
جانسون، نخست‌وزیر پیشین انگلستان:

توافق پیشنهادی آمریکا به اوکراین اخاذی است

توافق پیشنهادی آمریکا به اوکراین اخاذی است
نخست وزیر پیشین انگلیس درخواست رئیس جمهور آمریکا برای منابع معدنی اوکراین را «اخاذی» خواند اما از کی‌یف خواست که آن را بپذیرد.

«بوریس جانسون» نخست وزیر پیشین انگلیس گفت که توافق پیشنهادی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای بهره‌مندی از منابع معدنی اوکراین به‌عنوان بازپرداخت کمکی که واشنگتن در طول جنگ به این کشور داده، «اخاذی» است، اما بهترین گزینه کی‌یف برای تامین حمایت بلندمدت ایالات متحده است.

واشنگتن ادعا می‌کند که در طول سه سال جنگ روسیه و اوکراین ارزش کمک‌های نظامی و مالی که به کی‌یف ارائه کرده است حدود ۵۰۰ میلیارد دلار است. رئیس جمهور آمریکا نیز به اوکراین پیشنهاد داده است که برای جبران این کمک‌ها مالکیت ۵۰ درصد از منابع طبیعی حیاتی اوکراین را به دست آورد.

بنا بر گزارش شبکه راشا تودی، این پیشنهاد به منبع تنش بین کی‌یف و واشنگتن تبدیل شده است، به‌طوری که «ولودیمیر زلنسکی» پیشنهاد اولیه را رد و تاکید کرد که چیزی را امضا نمی‌کند که ۱۰ نسل از اوکراینی‌ها آن را پرداخت می‌کنند. با این حال، خبرگزاری رویترز گزارش داد آمریکا و اوکراین بر سر شرایط توافق منابع معدنی حیاتی به تفاهم رسیده‌اند.

بوریس جانسون در سخنرانی خود در کنفرانس «استراتژی اروپایی یالتا» در کی‌یف با اذعان به ایرادات این توافق از اوکراین خواست تا آن را قبول کند و گفت که این، مشابه وابستگی بریتانیا به کمک آمریکا در طول جنگ جهانی دوم است.

او تصریح کرد: بله، از یک جهت اخاذی است اما در سال ۱۹۴۱ نیز چنین بود، این‌طور نیست؟ شما آمریکایی‌ها کاملا ما را خفه کردید. شما پایگاه‌های ما را در دریای کارائیب، در نیوفاندلند گرفتید. شما یک محموله از ناوشکن‌های کاملا بی‌فایده به ما دادید و ما همچنان تا سال ۲۰۰۶ هزینه آن را پرداخت می‌کردیم.

با این حال، جانسون تاکید کرد که جنبه‌های مثبتی در توافق می‌بیند، چراکه قرارداد مواد معدنی، ایالات متحده را به یک اوکراین آزاد، مستقل و امن متعهد می‌کند. او گفت، این ایالات متحده را به حمایت مالی بلندمدت برای ثبات و توسعه اقتصادی اوکراین متعهد می‌کند. این، در مورد تقسیم سود صحبت می‌کند اما یک پنی به آن (آمریکا) تعلق نمی‌گیرد، مگر اینکه یک اوکراین آزاد، مستقل و امن داشته باشید.

نخست وزیر پیشین انگلیس در ادامه خاطر نشان کرد که این توافق در نهایت از چرخه بسیار منفی کنونی خارج خواهد شد. او استدلال کرد که توافق در عین حال، به ترامپ کمک می‌کند تا برخی از متحدان جمهوری‌خواه خود را در مورد لزوم ادامه حمایت از اوکراین متقاعد کند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

خداحافظی هافبک پرتغالی محبوب از هواداران تراکتور

جهاد اسلامی: واشنگتن شریک تجاوز به غزه است | ویتکاف میانجی بی‌طرفی نبوده

مدارس کشور از دانش‌آموزان ضعیف ثبت‌نام نمی‌کنند؟

پزشکیان: آماده سفر به افغانستان برای گشودن صفحه‌ای جدید هستم

بالاخره سیاستِ رسمی جمهوری اسلامی در این ۴۷ سال، نابودی اسرائیل بوده یا نه؟

فیدان: پیام‌هایی را به اسرائیل ارسال کرده‌ایم | به عراقچی گفتم استانبول خانه شماست

ناگفته‌های پزشک انگلیسی از کودکان سوخته غزه

رازهای مگوی «جفری اپستین» در دست این زن است! | گیسلاین مکسول کیست؟

درگیری تایلند و کامبوج از کجا آب می‌خورد؟

مولوی عبدالحمید حمله به دادگستری زاهدان را محکوم کرد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: ما غیر از اتباع افغان، مهاجر دیگری در ایران نداریم | دولت سیزدهم وقتی دید افرادی از کشور رفتند، گفت جای شما را از کشورهای دیگر پر می‌کنیم

رایزنی ماکرون با استارمر و مرتس درباره ایران

خلاف گویی مسوولان مجازات ندارد؟!

اعتراف تکان‌دهنده رسانه صهیونیستی از قتل‌عام کودکان در غزه

پیشنهاد سردبیر
زندگی