۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۳۳
سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۹۱۴۱۰

عارف: فرهنگ ایرانی سراغ سلاح اتمی نمی‌رود

عارف: فرهنگ ایرانی سراغ سلاح اتمی نمی‌رود
معاون اول رئیس جمهور گفت: فرهنگ ایران و فرهنگ اسلام را جدا نمی‌کنیم. کلمه ایران یعنی ایران اسلامی. نتیجه تمدن غرب می‌شود غزه. نتیجه تمدن ایران یعنی افتخار و غرور.

محمدرضا عارف صبح سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ در مراسم تکریم و معارفه رئیس بنیاد ایران شناسی پس از گرامیداشت یاد مرحوم دکتر حسن حبیبی خاطر نشان کرد: در فرمایشات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم بر مرجعیت زبان فارسی تاکید شده است. مرجعیت زبان فارسی یعنی اعتلای ایران. به کشورهای منطقه که سفر می‌کنیم از ایرانی بودن احساس غرور می کنیم. افتخار می‌کنند که با ایران تمدن مشترک دارند. باید هم در زبان فارسی که راهبرد کشور مرجعیت علمی است یکی هم بحث ایران کار شود.

وی بیان کرد: ما بحث های مفصلی در خصوص موسسه ایران شناسی داشتیم. امروز ما با مسئله ایران هراسی روبه رو هستیم. که ظلم به تمدن است. تمدن ایرانی و فرهنگ ایرانی راه نجات بشریت در کنار اسلام است. فرهنگ ایران و فرهنگ اسلام را جدا نمی‌کنیم. کلمه ایران یعنی ایران اسلامی. نتیجه تمدن غرب می‌شود غزه. نتیجه تمدن ایران یعنی افتخار و غرور.

وی ادامه داد: این ایران هراسی به صورت کاذب توسط مدعیان تمدن تحمیل شده است. ما راهی نداریم جز این‌که با زبان آنان و با استفاده از افرادی که این تمدن را می شناسدگند مسئله را حل کنیم. توصیه ما عموما این بود که چند چهره شاخص برجسته بین المللی را دعوت کنیم به ایران بیایند. تجربه خود من در کنفرانس هایی که از اساتید به نام دعوت می کردیم، عموما وقتی از ایران می رفتند بالای ۹۰ درصد نظر آنان عوض می شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که «این تمدن و فرهنگ ما است» ادامه داد: ما چون با آن زندگی می‌کنیم خیلی حس نمی‌کنیم. من صادقانه سؤال می‌کنم که از کارشناسانی که از ایران رفتند بعد از یکسال زندگی در خارج از کشور نظرشان را بپرسید. آنان که صادق هستند می گویند از رفتن پشیمان هستیم. ما خیلی مشکل داریم. در زمینه نخبگان و دانشمندان نمی‌توانیم معیشت مناسب برای آنان و ابزار لازم برای آنان را فراهم کنیم. خارج که می روند این دو مشکل را ندارند اما با مشکل فراتر روبه رو می شوند. این مشکل  نبود تمدن ایرانی است.

وی افزود: باید قدر نخبگان در جامعه دانسته شود. کشورهای اوراسیا و کشورهای اکو و کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی اولویت اول هستند که ایران را به آنان معرفی کنیم. گاهی کشورها عربی تحت تاثیر فرهنگ تحمیلی هستند و واژه ایران‌هراسی را به صورتی در آن حس می‌کنیم. گاهی در مذاکرات خصوصی حس می‌کنیم تحت تاثیر آن واژه هستند. وقتی یک کشور اسلامی می‌پرسد که آیا دنبال سلاح هسته‌ای هستید قابل تعجب است. برای ما یک قطره خون هم ارزش دارد. این فرهنگ ایرانی نمی‌تواند به سراغ سلاح هسته‌ای برود. در ذات فرهنگ ایرانی است که باید کسب علم کند و از فناوری پیشرفته حداکثر استفاده را کند. فناوری هسته‌ای را در جهت اعتلای انسانیت و رفع مشکلات جامعه باید استفاده کنیم. در این زمینه نه با کسی مشورت می کنیم و نه دستور می‌گیریم. هر چه به دست آوردیم در اختیار همه قرار می‌دهیم.

وی تاکید کرد: غربی‌ها باید توجه کنند که اسناد بالادستی ما به تایید یک مرجع دینی می‌رسد. غربی‌ها مرجعیت را در اسلام و شیعه درک نمی‌کنند. باید دیپلماسی ایران‌ شناسی را جلو ببریم. آقای دکتر صالحی این مسئولیت با شماست. یکی از اولویت‌های ما دیپلماسی ایران‌شناسی است. این یعنی ارتقای اخلاق و معرفت در دنیا. این یعنی حاکمیت صلح. تمدن ایرانی همواره با سلح عجین بوده است.

عارف بیان کرد: در طول این ۵۰ سال هم همواره نشان دادیم. با هیچ کس دعوایی را شروع نکردیم اما با هیچ احدی که کوچک‌ترین نگاهی به یک سانتی از زمین ما دارد کنار نمی‌آییم. مدافعین قدری هستیم. یک جوان ۱۴ ساله ما می‌تواند با یک دسته نیروهای سازمان یافته و آموزش یافته غرب روبه رو شود. این تمدن ایران است.

وی تاکید کرد: ما اهل صلح هستیم. دنبال توسعه دانش خود در همه جوانب هستیم. این هم در سند چشم انداز آمده است. برای این وظیفه ملی باید دیپلماسی ایران شناسی به کمک دیپلماسی سیاسی بیاید. هم عرض این دوتا دیپلماسی علمی است. دکتر صالحی فارغ تحصیل بهترین دانشگاه دنیاست. هر جایی هم کاری را پذیرفت موفق شد. اینجا هم خیلی ناز ایشان را کشیدیم تا پذیرفت. حضور ایشان در فرهنگستان علوم نعمتی است. رویکرد علمی و دراز مدت دارند. این چهره امروز به موسسه ایران شناسی آمده است. ما چیزی نمی‌خواهیم اختراع کنیم وظیفه ما حفظ این امانت است که به دست ما رسیده است. تا به امروز کوتاهی کردیم.

وی ادامه داد: ارتقای ایران شناسی یعنی ارتقای جایگاه علمی کشور. شما زمانی که به کشورهای حوزه تمدن ایران سفر می کنید احساس نمی‌کنید در یک کشور خارجی هستید. باید این سرمایه را حفظ کنیم. باید غفلت‌ها را جبران کنیم. خواهش می‌کنیم دکتر علی اکبر صالحی برنامه راهبردی کیفی را تدوین کند. ما دو مسئله داریم. یکی رسیدن به مرجعیت علمی زبان فارسی است. مزیت ما نیروی انسانی برجسته و عالمی است که باید در همه امور محل مشورت و تصمیم‌گیری باشند. اِن شاالله  این موسسه با یک برنامه جامع حرکت خواهد کرد. امیدوارم به اتفاق چهره‌های فعالی که در کشور و دانشگاه داریم موفق خواهیم شد. امیدوارم خداوند توفیق دهد در مسیر ارتقای نظام خود و حاکمیت ارزش های خود و اعتلای ایران و زبان فارسی موفق باشیم.

وی در ابتدای سخنان خود با یادآوری ویژگی‌ مسئولیت‌پذیری دکتر حسن حبیبی بنیانگذار بنیاد ایران‌شناسی بود اظهار کرد: هر جا که مشکلی بود ایشان مسئولیت می‌پذیرفت اما به این بنیاد علاقه ویژه داشت. در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث ریاست فرهنگستان زبان بود خیلی همه اصرار کردند که ایشان ریاست فرهنگستان را بپذیرد. برای اولین بار دیدم امتناع کرد. آخرش خسته شد و دلیل مخالفت را گفت؛ طبق قانون اساسی یک فرد نمی‌تواند دو شغل داشته باشد. ایشان چون رئیس بنیاد ایران شناسی بود از پذیرفتن مسئولیت فرهنگستان زبان فارسی امتناع کرد. گفت به شرطی که شورای عالی انقلاب فرهنگی دو شغلی مرا بپذیرند قبول می‌کنم. شورا به اتفاق آرا تصویب کرد دو شغلی بودن ایشان منعی ندارد. ایشان هر دو مسئولیت را پذیرفت. یاد این استاد برجسته و تاثیر گذار در انقلاب را گرامی می‌داریم.

وی ادامه داد: ان‌شاالله راه ایشان در این موسسه مهم و کلیدی ادامه پیدا کند. من صمیمانه از زحمات دکتر رجبی تشکر می‌کنم. اصولا کار فرهنگی کار مشکلی است. در موسسه‌ای حرف می زنیم که شاخص‌ها کیفی است. به همین دلیل توقع گزارش سالانه نداریم. آن‌چه که کشور ما نیاز دارد روند کارهاست. روند فعالیت این بنیاد نشان می‌دهد در خصوص رسالت این موسسه و اساسنامه این موسسه جلو رفتیم. هم تبریک می‌گویم و هم تشکر می‌کنم از دوست ۴۰ ساله خودم دکتر صالحی که این مسئولیت را پذیرفتند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: دکتر صالحی یک چهره علمی، آرام و اخلاق مدار است. در طول این ۴۰ سال در آموزش عالی ایشان مسئولیت پذیری بالایی داشت. ایشان مسئولیت یکی از دانشگاه های برتر کشور و منطقه را در سال های ابتدایی انقلاب فرهنگی داشتند. از سوی دیگر ایشان یک دیپلمات اخلاق مدار است‌ برای ما دانشگاهیان افتخار بود که یک دیپلمات اخلاق مدار را تحویل دادیم. شناختی که از فرهنگ‌ها و زبان‌ها دارند و تعصبی که به ایران دارند خیلی مهم است.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی