۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۲۸
سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
کد خبر: ۹۱۴۱۱

یک کارشناس: اوضاع آب تهران بد است

یک کارشناس: اوضاع آب تهران بد است
 یک کارشناس حوزه آب گفت: با کاهش هدررفت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب صرفه‌جویی می‌شود که عدد بزرگی است و کمبود آب تهران را حل و درواقع کسری را رفع می‌کند.

محمدابراهیم رئیسی درباره اوضاع سدهای تهران و پیش‌بینی برای تامین آب در فصل تابستان ۱۴۰۴ اظهار داشت: باید تدابیر لازم  برای سرمایه‌گذاری روی منابع آب اتخاذ می‌شد و به این موضوع فکر می‌کردیم که اگر تنوانیم از آبهای سطحی استفاده کنیم چگونه از آب‌های زیرمزینی و سایر منابع بهره ببریم در این رابطه غیر از وزارت نیرو سایر ارگان‌ها و حکمرانی را نیز نمی‌توانیم بی‌تاثیر بدانیم. 

وی ادامه داد: جمعیت پیشران مصرف آب است؛ وقتی کلیه امکانات در تهران جمع شده مثلا بیشترین وام و تسهیلات به شهروندان تهران داده می‌شود، بخش عمده جی‌دی‌پی کشور در تهران تولید می‌شود، بیشترین اشتغالزایی در تهران است، بنابراین وقتی جذابیت ایجاد می‌کنیم توقع نداشته باشیم مشکل آب حل شود.

این کارشناس حوزه آب تاکید کرد: وقتی صرفا وظیفه‌مان تامین آب باشد قطعا یک جایی به چالش می‌خوریم، اکنون به صورت ۲۴ ساعته آب با کیفیت مطلوب در اختیار داریم اما هیچوقت فکر نکردیم با همان آبی که برای شرب استفاه می‌کنیم نباید برای استحام و بهداشت مصرف شود.

وی بیان داشت: موضوع دیگر در حوزه آب تهران آب بدون درآمد و نشت از خطوط لوله است، ما باید این هدررفت را کم کنیم، اکنون حدود بیش از ۲۰ درصد آب از لوله‌های انتقال در تهران نشت می‌کند و به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد، علاوه بر آن هشدارهای وزارت نیرو نه تنها به کاهش مصرف کمک نمی‌کند بلکه مصرف را افزایش می‌دهد جدا از آن بر مصرف برق نیز تاثیر دارد، مثلا یکی از راهکارهایی که وزارت نیرو برای بهبود وضعیت آب در نظر گرفته کاهش فشار آب شبکه است این کاهش فشار می‌تواند نشتی آب را کم کند اما معنی آن این است که در کوچه و خیابان تهران جنگ آب راه افتاده است، به این معنا که فشار کم شده و آب به طبقات بالای ساختمان‌ها نمی‌رسد و مردم در هر ساختمانی اقدام به نصب پمپ و مخزن ذخیره آب کرده‌اند در نتیجه نه تنها مصرف کم نمی‌شود بلکه افزایش می‌یابد کما اینکه تغییر کیفیت آب نیز سبب شد مردم نسبت به نصب فیلتر تصفیه اقدام کنند که این خود مصرف را افزایش داد.

رئیسی خاطرنشان کرد: مهم‌تر اینکه پمپ‌های آب ۱۰۰ مگاوات نیز مصرف برق در تهران را افزایش  داده و این به ناترازی اضافه شده و درواقع ما خواستیم با یک راه‌حل مدیریتی یعنی کم کردن فشار آب مسئله را حل کنیم اما مسائل دیگر را موجب شدیم و کسی هم پاسخگو نیست.

وی اظهار داشت: در هر حال هنوز برف‌های بالادست سدها آب نشده‌اند که بتوان برای اوضاع آب تابستان پیش‌بینی دقیق داشت، باید بارش بهاری و آب شدن برف را در نظر بگیریم، اما در کل شکی نیست که وضعیت بحرانی است اگر همین وضعیت باشد چاره‌ای جز جیره‌بندی آب وجود ندارد زیرا بعید است منابع جدید آبی وجود داشته باشد، باید مدیریت جیره‌بندی عرضه صورت گیرد و این اتفاق خواهد افتاد.

این کارشناس حوزه آب در ادامه با اشاره به موضع راهکارهای گفت: بحث اساسی اینکه دولت و سیاست‌گذار باید با ترکیبی از روش‌های مدیریت عرضه و تقاضا آب مورد نیاز مردم را تامین کند، تاکنون تنها به سمت مدیریت عرضه رفته‌ایم و مدیریت تقاضا را کنار گذاشته‌ایم نتیجه اینکه چون پول نداریم و نزولات جوی کم می‌شود؛ نمی‌توانیم آب را تامین کنیم. اصل داستان اینکه ما اطلاع داشتیم که بارندگی کم است و با سد قرار است کنترل کنیم اما چرا اوضاع کنترل نشد و ما چالش داریم؟ راهکار مهم اینکه منابع مالی بخش آب باید تقویت شود و تنوع‌بخشی آب داشته باشیم، منابع را به سمت کاهش هدررفت آب و اصلاح شبکه‌های توزیع در داخل شهر ببریم و بعد سایر موارد را اعمال کنیم.

وی یادآور شد: بطور مثال اگر ۲۰ درصد هدررفت داشته باشیم و ۸ میلیارد متر مکعب مصرف آب تهران باشد با کاهش هدررفت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب صرفه‌جویی می‌شود که عدد بزرگی است و کمبود آب تهران را حل  و درواقع کسری را رفع می‌کند.

منبع:ایلنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی