۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۶:۱۰
سه‌شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۰
کد خبر: ۹۲۳۷۱

رئیس‌جمهور لبنان: خلع سلاح حزب‌الله و انحصار سلاح در دست دولت، یکی از مطالباتی است که پیگیر آن هستیم

رئیس‌جمهور لبنان: خلع سلاح حزب‌الله و انحصار سلاح در دست دولت، یکی از مطالباتی است که پیگیر آن هستیم
 رئیس جمهور لبنان «جوزف عون» امروز در برابر یک هیئت آمریکایی مدعی شد که خلع سلاح حزب الله و انحصار سلاح در دست دولت یکی از مطالباتی است که مسئولان لبنان پیگیر آن هستند.

به گزارش فراز؛ عون دیروز  میزبان یکی هیئت آمریکایی به ریاست «ادوارد گابریل» بود. گابریل با بیان اینکه حامل  پیامی از واشنگتن است، گفت: ما بر لزوم خلع سلاح حزب الله و انجام اصلاحات تاکید داریم و در صورت انجام این کارها لبنان خواهد توانست از آمریکا کمک مالی دریافت کند.

وی همچنین مدعی شد: واشنگتن امیدوار است این اقدامات هرچه سریع‌تر توسط مسئولین لبنانی انجام شود. ما از اقدامات ارتش لبنان و فعالیتهای خوبی که شما نیز انجام دادید،  بسیار سپاسگزاریم. من می‌دانم که مشارکت شما در این مسئله بسیار مهم است ولی همچنان بسیاری از مسائل هست که باید حل شود و به سرعت اجرایی گردد تا ما نیز سریعتر بتوانیم به شما کمک کنیم.

عون نیز ضمن استقبال از این هیئت و تشکر از حمایت‌هایی که هنوز صورت نگرفته است، گفت: اصلاحات و خلع سلاح مطالبات مسئولان لبنانی هستند؛ همانگونه که جامعه بین‌الملل و آمریکا نیز در این زمینه مطالباتی دارند. ما تلاش خواهیم کرد این مسئله محقق شود.

عون با بیان اینکه هفته گذشته قانون را در زمینه بانکداری امضا کرده است گفت: قرار است مطالعات و تحقیقات در زمینه تکمیل شود. اعتمادسازی گامی است که ما عملا آن را آغاز کرده‌ایم.

به نوشته فارس، وی گفت: لبنان به صورت کامل به  قطعنامه 1701  پایبند است. ما از فعالیت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان یونیفل در بخش جنوب رود لیتانی قدردانی می‌کنیم.

بر اساس این قطعنامه، رژیم صهیونیستی باید از اراضی اشغالی لبنان خارج شود. مسئولان این رژیم حتی مدعی شدند که این قطعنامه هم دیگر «نگرانیهای» آنان را مرتفع نمی‌کند. لذا بارها تأکید کرده‌اند که در خاک لبنان باقی خواهند ماند.

عون با اشاره به اینکه در شمال رود لیتانی نیز ارتش لبنان سلاح گروه‌های فلسطینی را که در این منطقه حضور داشتند خلع کرده است، مدعی شد: اولویت کنونی ما کاهش تنش در جنوب است. این اراده وجود دارد و نیروهای یونیفل به بهترین نحو به فعالیت خود ادامه می‌دهند، ولی ما باید بدانیم که مسئولیت سنگینی بر دوش داریم.

وی با اشاره به اینکه لبنان نیازمند زمان است تا این مسائل را به آرامی حل کند، تصریح کرد: باقی ماندن اسرائیل در ۵ نقطه اشغالی، هیچ سودی به حال لبنان ندارد بلکه وضعیت را پیچیده‌تر خواهد کرد. ما از آمریکا می‌خواهیم به اسرائیل فشار وارد کند تا از این منطقه خارج شود.

رئیس جمهور لبنان با اشاره به اینکه ۴۵۰۰ سرباز اضافی در جنوب مستقر خواهد شد در خصوص خلع سلاح مقاومت مدعی شد: ما در این زمینه باید به گفتگو روی بیاوریم و همانگونه که در سخنرانی مراسم سوگند ریاست جمهوری خود گفتم هیچ جایی برای سلاح یا گروه مسلح وجود ندارد، مگر اینکه در چارچوب دولت باشند. لذا این مسئله با تماس و گفتگو حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه حزب الله یکی از اقشار لبنان است گفت: ما به زودی تدوین استراتژی امنیت ملی را آغاز خواهیم کرد و موضع لبنان در این زمینه واحد است هرچند شاهد اختلافات اندکی در این زمینه باشیم که این مسئله بسیار طبیعی است. به هر حال ما باید در این زمینه گفتگو کنیم.

عون در پایان ضمن قدردانی از هیئت آمریکایی مدعی شد ما بر روی شما حساب باز کرده‌ایم. شما نیز تلاش کنید پیام درستی به مسئولان آمریکایی برسانید و تلاش کنید که واقعیت وضعیت داخلی لبنان را بفهمید.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی