۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۶:۰۸
سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۷
کد خبر: ۹۲۷۶۹

کارگران ۳ ساله صاحب‌خانه می‌شوند؟

کارگران ۳ ساله صاحب‌خانه می‌شوند؟
مطابق وعده وزیرکار قرار است بخشی از کارگران در بازه زمانی ۳ساله صاحب خانه شوند،آنطور که وزیرکار گفته است، ساخت ۳۰۰هزار مسکن برای کارگران در بازه زمانی ۳ساله در دستور کار است.

 

 آمارها حکایت از این دارد که حدود ۷۰درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها می شود. با توجه به سنوات قیمت دلار، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در پایان سال گذشته به محدوده ۱۱۰تا ۱۲۰میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که بانک مرکزی پس از مردادماه ۱۴۰۳، به دلیل تغییر در سامانه ثبت معاملات املاک، از انتشار رسمی آمار خودداری کرده است. در همین حال، تورم ماهانه اجاره نیز بر اساس آخرین آمار ۲.۶ درصد گزارش شده است. این در حالی‌ست که طی آخرین جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال ۱۴۰۴، حق مسکن کارگران تغییری نکرد و روی رقم ۹۰۰هزار تومان ثابت ماند!

اما محاسبات کارشناسان با نوسانات دلار بیانگر این است که میانگین قیمت مسکن در سال گذشته هر متر بیش از۱۰۰ میلیون بوده است.

در حالی با وجود تورم بالا حق مسکن کارگران در کمترین میزان ممکن ثابت مانده است که مسکن یکی از اصلی‌ترین بخش‌های سبد هزینه‌های خانوارهاست. همچنین افزایش شدید قیمت مسکن و اجاره‌بها در سال‌های اخیر، مشکلات کارگران را برای تامین سرپناه، دو چندان کرده است.

گفتنی‌ست، حق مسکن کارگران دو سال است که روی رقم ناچیز ۹۰۰هزار تومان باقی مانده و تغییری نکرده است؛ اگرچه پایه حقوق کارگران به میزان ۴۵درصد رشد کرده اما به‌نظر می‌رسد، شورای عالی کار در تعیین مزد سال ۱۴۰۴، نسبت به مسکن کارگران بی‌توجه بوده است.

احمد میدری، وزیرکار در آخرین اظهارات درباره مسکن کارگران گفته است که ساخت ۳۰۰هزار مسکن برای کارگران در بازه زمانی ۳ساله در دستور کار است.

میدری بیان کرده است: آنچه که شرکت خانه‌سازی تهیه کرده است حدود۳۰۰ هزار واحد به مدت ۳سال است.

در گذشته بارها مسئولان وقت درباره مسکن کارگران وعده هایی داده اند اما خبری از هیچ بسته و امتیازی برای مسکن کارگران نبود و این بار هم کام کارگران تنها با وعده مسکن شیرین شد. درحالی حدود ۷۰درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها می شود که تا کنون هیچ کدام از وعده های مسئولان برای حل مشکل کارگران محقق نشده است و همچنان آنان خانه به دوش منتظر وعده مسئولان برای حل مشکل مسکن هستند.

 مسکن یکی از اساسی‌ترین نیازهای انسانی است و برای کارگران، که بخشی از نیروی کار در جامعه را تشکیل می‌دهند، این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد. در بسیاری از کشورها، مشکلات اقتصادی و هزینه‌های بالای مسکن موجب شده است که کارگران قادر به تأمین مسکن مناسب برای خود و خانواده‌شان نباشند. در این راستا، تعاونی‌ها به عنوان یکی از نهادهای اقتصادی اجتماعی، می‌توانند نقش حیاتی در حل این مشکل ایفا کنند. تعاونی‌های مسکن به طور خاص به ایجاد مسکن برای کارگران و اقشار کم‌درآمد کمک می‌کنند و به آن‌ها فرصت می‌دهند تا با مشارکت در فرآیند ساخت و بهره‌برداری، به مسکن ارزان‌تری دست یابند.

بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون اواخر سال گذشته گفت: براساس ۲تفاهم با وزارت راه قرار شد ۲۰۰هزار واحد مسکن توسط تعاونی‌ها ساخته شود، الان ۵۴هزار واحد در حال ساخت است.

رئیس اتاق تعاون عنوان کرد: ۸۰۰هکتار زمین برای ساخت مسکن به وزارت راه معرفی کردیم ولی با گذشت ۲.۵ سال هنوز جوابی نداده اند. به گفته عبدالهی، اگر بانک‌ها به جای وام به افراد، آن را به شرکت‌های تولید مصالح بدهند، با پیش پرداخت و پیش خرید مصالح می توان هم تولید داخل را رونق بخشید و برای تعاون قیمت ها ثابت می ماند.

مشکل مسکن یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی و اجتماعی در کشور است و این معضل به‌ویژه برای کارگران و اقشار کم‌درآمد شدت بیشتری دارد. گرانی قیمت مسکن، ناتوانی در تأمین منابع مالی و کمبود واحدهای مسکونی ارزان‌قیمت موجب شده است که بسیاری از کارگران نتوانند برای خود و خانواده‌شان مسکن مناسب تهیه کنند. در این راستا، بسیاری از کارشناسان و نهادهای اجتماعی خواستار توجه ویژه دولت به حل این مشکل هستند.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی