۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۷:۴۵
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۹
کد خبر: ۹۲۸۶۲

واکنش عضو شورای سیاسی حزب‌الله به اظهارات درباره خلع سلاح این جنبش

واکنش عضو شورای سیاسی حزب‌الله به اظهارات درباره خلع سلاح این جنبش
عضو شورای سیاسی حزب‌الله لبنان به اظهارات درباره خلع سلاح این جنبش واکنش نشان داد.
 
«محمود قماطی» عضو شورای سیاسی حزب‌الله لبنان در واکنش به اظهارنظرها درباره خلع سلاح این جنبش و محدود شدن سلاح در دولت لبنان، گفت: همه دنیا امروز اعم از اجانب، عرب‌ها و صهیونیست‌ها، مشکل دیگری به جز سلاح (حرب‌الله) ندارند. سلاح نماد هزاران شهیدی است که از لبنان در برابر دشمن خارجی دفاع کردند. حزب‌الله عزت و سربلندی لبنان است و کسی را که به دنبال تضییع این جنبش باشد، نخواهد پذیرفت.
 
قماطی گفت: حزب‌الله با گفت‌وگو و راهبرد امنیت ملی موافقت کرده است اما در سخنان خود پیشنهاد تسلیم سلاح را نداد.
 
وی گفت که یک میلیون لبنانی برای مراسم تشییع پیکر شهید «سید حسن نصرالله» دبیرکل سابق حزب الله ببه خیابان‌ها آمدند و اعلام کردند که به عهد خود پایبند هستند و اولین بند این میثاق حفظ مقاومت بود و اولین حفظ مقاومت، سلاح بود.
 
وی افزود که شیخ «نعیم قاسم» دبیرکل حزب‌الله لبنان تأکید کرد: موضوع امنیت کشور، انحصاری بودن سلاح و دستیابی به امنیت لازم است و ما موافق آن هستیم. اما بحث مقاومت، در بند دوم مربوط به راهبرد دفاعی قرار می‌گیرد و مقاومت پایه‌ای در این استراتژی است و این موضوع منوط به گفت‌وگو است.
 
قماطی در مورد اظهارات «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان درباره ادغام حزب‌الله در ارتش تاکید کرد این جنبش نمی‌خواهد در مورد راهبرد دفاعی در رسانه‌ها بحث کند.
 
وی افزود: رئیس‌جمهور عون حق ارائه ایده‌های خود را دارد، اما این باید قبل از گفت‌وگو انجام شود. حزب‌الله نمی‌خواهد نظرات خود را در رسانه‌ها اعلام کند، به ویژه اینکه دشمن به تجاوزات خود ادامه می‌دهد و هرگونه صحبت با وجود اشغالگری زودهنگام است.
 
رئیس‌جمهور لبنان در مصاحبه با العربی الجدید گفته بود:‌ حزب‌الله به دنبال ورود به یک جنگ جدید نیست. نیروهای حزب‌الله در نهایت لبنانی هستند و می‌توانند به ارتش بپیوندند و دوره‌هایی را ببینند مثل اتفاقی که در پایان جنگ در لبنان در سال ۱۹۹۰ درباره احزاب مختلف اتفاق افتاد.
 
وی گفته بود: من تلاش می‌کنم تا سال ۲۰۲۵ سال محدود شدن سلاح به دولت باشد. من و «نبیه بری» رئیس پارلمان درباره تمام مسائل به ویژه محدود شدن سلاح به دولت توافق داریم.
 
عضو حزب‌الله در خصوص تبادل پیام با عون توضیح داد که «ارتباط و پیامی وجود دارد، اما در مورد راهبرد دفاعی هیچ جلسه بحث و گفت‌وگویی برگزار نشده است».
 
وی همچنین تصریح کرد: هیچ درگیری بین ارتش و مقاومت وجود ندارد و این یک موضوع حل شده است. پیام دوم همکاری همه جانبه با ارتش برای آزادسازی سرزمین و اسرا و توقف تجاوز به لبنان است.
 
او این امر را مقدمه‌ای برای آغاز گفت‌وگو دانست.
 
قماطی در پایان با تاکید بر اینکه «هنوز بر سر زمان و جدول زمانی مشخصی برای گفت وگو توافق نشده است»، گفت: صحبت از «قطع دستی که به سمت سلاح‌های مقاومت می‌رسد» متوجه صهیونیست‌ها، تکفیری‌ها و یهودیان صهیونیستی است.
 
همچنین «احمد قبلان»، مفتی اعظم جعفری در لبنان اعلام کرد: مقاومت ضامن حاکمیت یک کشور است و هرگونه اشتباه در مقاومت، سلاح یا موقعیت آن، لبنان را منفجر خواهد کرد. از آنجایی که موضوع لبنان، حاکمیت و قدرت ضامن آن است، ما باید به صراحت بگوییم که مقاومت و ارتش، هر دو نیروی قانونی تضمین کننده حفاظت از لبنان در میان زرادخانه و تروریسم صهیونیستی و ​​حمایت آشکار آمریکا از اسرائیل هستند. این معادله امنیت استراتژیک است و هر کس به آن ضربه بزند، به لبنان ضربه وارد کرده است و استراتژی دفاع ملی در گرو بهره‌مندی از قدرت مقاومت و قدرت ارتش به عنوان مبنایی ساختاری برای واقعیت امنیت ملی لبنان است و در گرو برچیدن وزن قدرت ملی و قرار دادن لبنان در برابر تروریسم صهیونیستی نیست. آنچه در جنوب رودخانه (لیتانی) اتفاق می‌افتد، بهترین شاهد آن است.
 
وی ادامه داد: ناتوانی از کشور محافظت نمی‌کند و ضعف نمی‌تواند سرزمین‌های اشغالی را پس بگیرد، باید به یاد داشته باشیم که وقتی صهیونیست‌ها بیروت را اشغال کردند و دولت، نهادها و بخش‌های مختلف آن را در دست گرفتند، این مقاومت بود که دولت و نهادهای آن را باز پس گرفت. اگر مقاومت، قیام ۶ فوریه و رهبر تاریخی مقاومت «نبیه بری» نبود، همه لبنان با همه چیز، صهیونیستی می‌شد. از نظر تاریخی، اعراب جبهه مقاومت لبنان را باز کردند، اما امروز برخی از آنها به مخالفت برخاسته‌اند و می خواهند از شر آن خلاص شوند، خلاصی از مقاومت به معنای خلاص شدن از لبنان، سلاخی کردن مردم جنوب و آواره کردن آنهاست. دست کشیدن دولت از وظایف خود، ما را وادار به دست گرفتن اسلحه کرد و این سلاح همان چیزی است که لبنان را آزاد کرد.
 
منبع:ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
حمایت ترامپ از نتانیاهو: آیا ایالات متحده طرح حمله جدیدی به ایران را با اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کند؟
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
پیشنهاد سردبیر
زندگی