۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۷:۴۸
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۹۲۹۲۱

روبیو اولین اخراجی دولت ترامپ خواهد بود؟

روبیو اولین اخراجی دولت ترامپ خواهد بود؟
وزیر امور خارجه آمریکا با یک انتقاد غیرعادی از کاخ سفید بابت به بن‌بست برخوردن مذاکرات صلح اوکراین، سیگنال اختلاف بین خودش با رئیس جمهور ایالات متحده و معاون وی را فرستاد.

 «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه ایالات متحده که ظاهرا از بابت پیشرفت نکردن مذاکرات صلح اوکراین ناخرسنده شده، روز جمعه گفت ایالات متحده «ممکن است تا چند روز دیگر از تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در اوکراین کنار برود.»

به نوشته وبسایت «دیلی بیست»، روبیو در اظهاراتش در نشستی در پاریس دست به انتقاد صریح از نحوه عملکرد «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده در مطرح کردن صحبت‌هایش زده و گفت: «وقتی شما شروع به مذاکره بر سر این مسائل از طریق رسانه‌ها کنید مذاکرات فرو می‌پاشد.»

هر چند روبیو توضیح بیشتری درباره منظور خود نداد اما ظاهرا اشاره او به تبعات نشست جنجالی است که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و معاونش «جی‌دی ونس»، با «ولودیمیر زلنسکی»،‌ رئیس جمهور اوکراین در ۲۸ فوریه گذشته مقابل دوربین‌های تلویزیونی در کاخ سفید داشتند؛ نشستی که قرار بود در نتیجه آن توافق بین واشنگتن و کی‌یف امضا شود اما این اتفاق به دلیل بالا گرفتن مشاجره بین ترامپ و ونس از یک طرف و زلنسکی در طرف مقابل اتفاق نیفتاد و بعد از آن بود که مذاکرات مربوط به اوکراین از تک و تا افتاد.

به نوشته دیلی بیست، بروز نشانه اختلاف بین روبیو و ترامپ به گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه وزیر امور خارجه آمریکا تبدیل به نخستین قربانی تغییرات در کابینه دولت دوم این رئیس جمهور ایالات متحده شود دامن زده است. روبیو سابقه مشاجره لفظی با ترامپ را در انتخابات مقدماتی سال ۲۰۱۶ حزب جمهوریخواه داشته است.

رسانه آمریکایی درباره روبیو تحلیل می‌کند: «وزیر امور خارجه آمریکا یک جمهوریخواه سنتی است و از زمانی که وارد دولت شده نظرر طرفداران جنبش "آمریکا را دوباره بزرگ کنیم" (ماگا) را به خود جلب کرده است اما به نظر می‌رسد که هر چه بیشتر دارد با دستور کار افراطی ترامپ زاویه پیدا می‌کند. رهبران جنبش ماگا از او به خاطر تلاش برای آنکه برخی برنامه‌های آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (به رغم برنامه‌های ترامپ برای برچیدن این سازمان) حفظ شوند انتقاد کرده‌اند و لورا بومر، از حامیان سرسخت ترامپ (و نظریه‌پرداز توطئه) دست به مخالفت با روبیو در رسانه‌های اجتماعی زده است.»

جی‌.دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا ساعاتی بعد از کنایه جنجالی روبیو به ترامپ‌، بعد از ورودش به شهر رُم با هدف دیدار با «جورجیا ملونی»، نخست وزیر ایتالیا، حرفهای وزیر امور خارجه آمریکا را نقض کرده و به خبرنگاران گفت: «ما قطعا خوشبین هستیم به اینکه به طرزی امیدوارانه می‌توانیم به این جنگ بی‌رحمانه پایان دهیم.»

دونالد ترامپ نیز روز جمعه در اظهاراتی در دفتر کارش در کاخ سفید گفت: «هنوز امیدوار به این که کار را به سرانجام برسانم هستم.»

ترامپ گفت: «من فکر می‌کنم شانس خوبی برای حل وفصل مساله داریم.» ترامپ گفت که با روبیو از این بابت که می‌خواهد سریعا توافقی حاصل شود موافق است اما این که «در عرض چند روز آینده» انتظارش را داشته باشد در ذهن او نیست.

ترامپ قبل از آنکه دولت دوم خود را شروع کند وعده پایان دادن به جنگ اوکراین در عرض تنها ۲۴ ساعت بعد از بازگشت به کاخ سفید را داده بود. او اما چند هفته بعد از شروع ریاست جمهوری‌اش یک گفتگوی تلفنی را با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه انجام داد که از آن به عنوان یک نقطه عطف یاد شد اما چندی بعد و در پی بالا گرفتن مشاجره بین زلنسکی و کاخ سفید، مذاکرات به بن‌بست برخورد کرد.

در این میان مذاکرات با اوکراین و مقام‌های اروپایی نیز روز جمعه به هم خورد و توافق شد که نشست مجددی هفته آینده در شهر لندن برگزار شود.

روبیو گفت که نشست بعدی ممکن است آخرین شانس برای دستیابی به صلح از طریق مذاکره باشد.

وزیر خارجه ایالات متحده عنوان کرد: «ما حالا به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باید تصمیم بگیریم آیا چنین چیزی اصلا ممکن است یا نه. چون فکر می‌کنم در صورت رسیدن به این نتیجه که چنین توافقی ممکن نیست، سپس ما مذاکرات را ترک خواهیم کرد. این جنگ ما نیست. ما اولویت‌های دیگری داریم که باید روی آنها متمرکز شویم.»

منتقدان ترامپ این حرف دولت او که مدعی است «جنگ اوکراین جنگ ما نیست» را مردود دانسته و می‌گویند که او با اولویت دادن به دستیابی به صلح در اوکراین و شروع تعامل با پوتین و بحث درباره پیشرفت مذاکرات در هر فرصتی به عکس نشان داده که این جنگ، جنگ آمریکا هم هست.

از سوی دیگر به نوشته دیلی بیست، تصمیم اخیر روبیو برای برکنار کردن «پیتر موروکو»، اولین مقام مدیریت کننده روند برچیده شدن آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در دولت ترامپ، باعث خشم محافل مرتبط با جنش «ماگا» و تعجب مشاوران کاخ سفید شد.

به نوشته روزنامه آمریکایی «پالتیکو»، اخیرا روبیو دستور به برکناری ناگهانی موروکو به دلیل «مدیریت بولدوزی» او و اختلافات میان آنها داد.

حامیان جنبش ماگا حالا معتقدند که اقدامات روبیو مخل برنامه ترامپ برای کوچک ساختن اندازه دولت تحت نظارت وزارتخانه متعلق به ایلان ماسک، مشاور میلیاردر رئیس جمهور آمریکا یعنی وزارتخانه بهره‌وری دولت بوده‌اند. یک متحد نزیک ترامپ به پالتیکو درباره روبیو گفت: «او واقعا وفادار به جنش ماگا نیست. او یک نو محافظه‌کار است. کاری که روبیو کرد به ضررش تمام خواهد شد.»

ترامپ در زمان رقابت مقدماتی ۲۰۱۶ جمهوریخواهان روبیو را به خاطر اینکه زیاد عرق می‌ریزد مسخره کرد.

اما روبیو مشاجره معروفی را با تمسخر اینکه دستهای ترامپ به طرزی غیرعادی کوچک هستند رقم زده و در یک تجمع در ویرجینیا گفت: «او همیشه به من می‌گوید "مارکوی کوچک"، و من قبول دارم که او از من قدبلندتر است. قد او تقریبا ۶.۲ اینچ است و من درک نمی‌کنم که چرا دستهای او انگار متعلق به کسی است که قدش ۵.۲ اینچ است! و می‌دانید یک گفته مشهور درباره مردانی با دستان کوچک وجود دارد؟ اینکه شما نمی‌توانید به آنها اعتماد کنید.»

ترامپ اما در مناظره بعدی با حضور روبیو تاکید داشت که هیچ ارتباطی بین دستهای او و هیچ بخش دیگری از بدنش وجود ندارد. ترامپ در آن زمان گفت: «من به شما تضمین می‌دهم که مشکلی وجود ندارد. من آن را تضمین می‌کنم.»

 دیلی بیست نوشت: «۹ سال بعد، ترامپ، روبیو را به عنوان دیپلمات ارشد دولتش برگزید شاید به این خاطر که تحت تاثیر قابلیت او برای مدیریت روابطشان قرار گرفت. اما حالا عرق روبیو دوباره به خاطر کارش درآمده است!»

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
حمایت ترامپ از نتانیاهو: آیا ایالات متحده طرح حمله جدیدی به ایران را با اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کند؟
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
پیشنهاد سردبیر
زندگی