جمعه ۱۴ شهريور ۱۴۰۴ 05 September 2025
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۰
کد خبر: ۹۳۹۷۲

افزایش ۲ درصدی کرونا در کشور؛ پای سویه جدید در میان است؟

افزایش ۲ درصدی کرونا در کشور؛ پای سویه جدید در میان است؟
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تاکید بر رصد مستمر عفونت‌های تنفسی در کشور، درباره آخرین وضعیت بروز کووید-۱۹ و برخی اخبار در این باره، توضیح داد.

دکتر قباد مرادی در ارتباط با رصد عفونت‌های تنفسی در کشور اظهار کرد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از نظام مراقبت و دیده‌بانی برخوردار است و همواره نسبت به رصد عفونت‌های تنفسی در کشور اقدام می‌کند. به عبارت دیگر، عفونت‌های تنفسی به صورت مستمر و پیوسته مورد رصد قرار می‌گیرند. نتایج رصد و دیده‌وری عفونت‌های تنفسی به طور معمول هر هفته یا دو هفته یکبار استخراج و اطلاع‌رسانی می‌شود.  

اهداف اطلاع‌رسانی عفونت‌های تنفسی در گردش

وی درباره هدف از اطلاع‌رسانی دیده‌وری و رصد عفونت‌های تنفسی توضیح داد: براساس اطلاعات به دست آمده،  توصیه های لازم به پزشکان و کارکنان نظام سلامت درباره شایع‌ترین عفونت های تنفسی در گردش به ترتیب برای درمان و مراقبت بهتر داده می‌شود. همچنین این اطلاعات به منظور هوشیاری و آمادگی بیشتر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در اختیار این مراکز قرار می‌گیرد و هدف دیگر از انتشار نتایج، آگاهی مردم است.  

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: اطلاع‌رسانی درباره عفونت‌های تنفسی در گردش به بازه زمانی کنونی محدود نمی‌شود؛ به طور مثال، اطلاعات مربوط به فراز و فرود عفونت‌های تنفسی در گردش طی زمستان گذشته در اختیار آنها قرار می‌گرفت.  

افزایش ابتلا به کووید-۱۹ طی هفته‌های گذشته

مرادی با بیان اینکه ابتلا به کووید-۱۹ افزایش یافته تصریح کرد: آخرین یافته‌های نظام مراقبت و دیده‌بانی عفونت‌های تنفسی بیانگر این است که نسبت ابتلا به کووید-۱۹ طی چند هفته گذشته افزایش یافته و نسبت ابتلا به این بیماری از دو درصد به چهار درصد رسیده است. افزایش دو درصدی از نظر میزان و سویه نگران‌کننده نیست.  

نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی گفت: معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وظایف و ماموریت‌های بسیاری بر عهده دارد و در راستای «دیده‌بانی زیستی» که یکی از وظایف این معاونت به حساب می‌آید، تغییرات عوامل عفونت‌های تنفسی در گردش و توصیه‌های لازم را به نظام بهداشتی و درمانی کشور ارائه می‌دهد. نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در راستای همین وظایف و به منظور حفظ آمادگی و هوشیاری نظام سلامت برای مواجهه با بیماری‌ها است.  

سویه‌های در گردش، سویه‌های معمول هستند

مرادی با بیان اینکه هیچ سویه جدید و خطرناکی از کووید-۱۹ در جریان نیست، توضیح داد: سویه جدید و خطرناکی از کووید-۱۹ در کشور و دنیا در گردش نیست. سویه‌های در گردش، سویه‌های معمول هستند. کووید-۱۹ به یک بیماری بومی در سطح جهان تبدیل شده و رصد این بیماری به منظور شناسایی تغییر رفتار  از برنامه‌های معمول وزارت بهداشت است. سویه‌های در گردش هم از سویه های معمولی هستند که شرایط اضطرار را ندارند. همچنین نگرانی چندانی در خصوص ایجاد سویه جدید و یا تغییر رفتار ویروس وجود ندارد.  

تاکید بر شست‌وشوی دست‌ها و رعایت آداب بهداشتی

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: رعایت آداب بهداشتی به مردم تصویه می‌شود. شست‌وشوی دست‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و از مردم می‌خواهم که دست‌های خود را مرتب بشویند. اگر به عفونت‌های تنفسی مبتلا هستید، استفاده از ماسک ضروری است.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

راه‌انداری مجدد پروازهای باکو-تهران، پس از چندین سال وقفه

محمد فاضلی درباره فعال‌شدن مکانیسم ماشه: وظیفه سیاست‌مدار ایرانی یافتن راه‌حل است؛ نه مرثیه‌سرایی یا لاف زدن درباره بی‌اثر بودن!

قرارداد نجومی اسرائیل با گوگل با چه هدفی انجام شد؟

حزب‌الله در حال بررسی همه گزینه‌های مناسب درباره طرح خلع سلاح مقاومت

قطعنامه پیشنهادی ایران در کنفرانس عمومی آژانس ارائه می‌شود

جانشین بیرانوند در تراکتور بالاخره مشخص شد؟

اولین تابستان بدون گشت ارشاد چگونه گذشت؟

بایدن تحت عمل جراحی سرطان پوست قرار گرفت

استرداد ۱۳ اثر باستانی از ایتالیا به ایران +تصاویر

توصیه محمد مهاجری به وزیر ارشاد: برگزاری کنسرت شجریان که خار چشم سلطنت‌طلب‌ها بود، از معاون هنری وزیر ارشاد بر نمی‌آمد

عراقچی: هیستری غرب درباره گسترش تسلیحات هسته‌ای در منطقه ما، کاملا تصنعی است

بیانیه سازمان جهانی بهداشت درباره خروج یک بیماری از وضعیت اضطراری

مهراب قاسم‌خانی: بدون آنکه بدانیم چرا، «شب‌های برره» تمام شد

پیشنهاد سردبیر
زندگی