۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۴۲
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۹۴۵۴۳

روایت مشاور عراقچی از سیر تحولات مذاکرات تهران و واشنگتن

روایت مشاور عراقچی از سیر تحولات مذاکرات تهران و واشنگتن
محمد حسین رنجبران، مشاور وزیر خارجه با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی خود نوشت: جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا هردو خط قرمزشان غنی‌سازی است اما خط قرمز آمریکایی‌ها  روی کاغذ و حداکثر با خودکار (نه با مداد) کشیده شده است؛ در حالی که خط قرمز ما ایرانی‌ها با رگ‌هایمان روی قلب‌مان حک شده است و آمریکایی‌ها آنقدر باهوش و حافظه تاریخی قوی هستند که این موضوع را بفهمند.

 
به گزارش فراز؛ متن کامل این مطلب وی به شرح زیر است:
 
آمریکایی‌ها پیش از آغاز دور سوم مذاکرات غیرمستقیم به یکباره شروع به فضاسازی رسانه‌ای کردند که ایران حق داشتن غنی‌سازی در خاک خود را ندارد و باید همه تأسیسات هسته‌ای را جمع‌آوری کند.
 
این را ابتدا روبیو وزیر خارجه ایالات متحده بیان کرد و بعد از آن، ویتکاف که پیش از این به صراحت از حق غنی‌سازی ایران سخن گفته و آن را تلویحا پذیرفته بود، به آن پیوست و حتی خود رییس جمهور آمريکا نیز در مصاحبه‌ای بر آن تأکید کرد.
 
وزیر امور خارجه که ریاست هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران و مسئولیت پرونده هسته‌ای را برعهده دارد، در مصاحبه‌ای با انتقاد از این اظهارنظر، ضمن رد آن، تأکيد کرد که موضع اصلی آمریکایی‌ها پای میز مذاکره مشخص می‌شود و همین طور هم شد.
 
آمریکایی‌ها تقریبا با همان دست فرمان قبلی در دور سوم در مسقط حاضر شدند و به‌رغم بحث‌های فراوان صورت گرفته که به صورت غیرمستقیم از سوی طرف عمانی منتقل می‌شد، پایان کار بر ادامه مذاکرات قرار گرفت و ارزیابی طرفین هم مثبت شد.
 
ظاهراً روش آمریکایی‌ها برای پیش بردن فضای مذاکرات از طریق رسانه‌ها به مذاق‌شان خوش آمده است. با وجود واکنش تلخ و جدی مذاکره‌کنندگان ایرانی در دور سوم، آنها پس از پایان این دور نیز به همین شیوه ادامه دادند و چند روز بعد، تحریم‌های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کردند. سپس، یادداشت وزیر دفاع آمریکا که در آن جمهوری اسلامی به‌دلیل حمایت از مقاومت یمن تهدید شده بود، با بازنشر سخنان ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، همراه شد.
 
این اقدام، اعتراض وزیر امور خارجه به طرف عمانی را در پی داشت مبنی بر اینکه با این رفتارهای متناقض، کار مذاکره به جایی نخواهد رسید و به‌رغم پیشنهادی که آمریکایی‌ها در همین مسیر به‌عنوان دستورکار مذاکرات دور چهارم در رم ارائه کرده بودند، با برخورد قاطع جمهوری اسلامی ایران نشست شنبه بعدی یعنی سیزدهم اردیبهشت لغو شد و البته از طرف عمانی اعلام شد که به‌دلیل مشکلات لجستیکی این دور به تعویق افتاده است.
 
آمریکایی‌ها بعد از این برخورد قاطع، پیگیری‌های بسیاری کردند تا اینکه قرار شد ۲۱ اردیبهشت در مسقط گفتگوهای غیرمستقیم ادامه پیدا کند. این گفتگوها بسیار صریح‌تر و به قول سخنگوی محترم وزارت امور خارجه، "گفتگوهایی دشوار" شد. "چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران - آمريکا دقایقی قبل پایان یافت؛ مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راه حل‌هایی معقول و واقع‌بینانه برای حل مسائل مورد اختلاف. زمان و مکان دور بعدی گفتگوها توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام  خواهد شد."
 
آمریکایی‌ها با سفر ترامپ به منطقه باز هم خباثت کردند و اظهارات ترامپ که به خیال خودش می‌خواست با آن، مردم بزر گ ایران را تحقیر کند، بلافاصله با سخنان محکم رییس جمهوری و وزیر امور خارجه پاسخ داده شد.
 
رهبرمعظم انقلاب اسلامی همچون همیشه حکیمانه با این تحرکات و اظهارات سخیف برخورد کردند و فرمودند: " ارزش پاسخ دادن ندارد ..."
 
ناگفته پیداست که رژیم صهیونیستی که نشان داده است به جای ترامپ در حال تصمیم‌گیری برای دولت آمريکاست و از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند، همچنان مشغول طراحی است تا این مذاکرات را به هر صورت که هست به شکست بکشاند و البته مسئولان آمریکایی نیز به قول معاون محترم سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، معلوم نیست که دنبال چه چیزی هستند و ساده‌ترین اصول دیپلماتیک را هم رعایت نمی‌کنند.
 
ویتکاف این هفته باز هم از غنی‌سازی صفر گفت و وزیر محترم امور خارجه نیز خیلی قاطع پاسخ او را داد و در جریان برگزاری "مجمع گفتگوهای تهران"، رییس جمهوری جناب آقای دکتر پزشکیان جوابی قاطع به این هجمه‌ها داد مینی بر اینکه آنها نمی‌توانند ما را از حق طبیعی خود محروم کنند: "مگر می‌خواهند چه کار کنند؟ تحریم کنند که ما سالیان سال است تحریم هستیم، حمله کنند که جرأت آن را ندارند و ...."
 
در این میان حتی برخی سخنان رییس جمهور محترم را تلویحا اینگونه تعبیر کردند که "پزشکیان، آمريکا را به بستن تنگه هرمز تهدید کرد." 
 
فضاسازی سیاسی و رسانه‌ای کار را به جایی رساند که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر خودشان، صراحتا به طرف مذاکره‌کننده آمریکایی تذکر دادند که یاوه‌گویی نکنند: "اینکه بگویند ما به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است. کسی منتظر اجازه این و آن نیست جمهوری اسلامی سیاست و روشی دارد و سیاست خودش را تعقیب می‌کند."
 
بلافاصله بعد از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، خبری ساختگی به سرعت در فضای مجازی به نقل از سخنگوی محترم وزارت امور خارجه دست به‌ دست شد: "ما جلسه بعدی مذاکرات را لغو کردیم؛ تا زمانی که طرف آمریکایی در خواسته‌های خود عقلانیت و منطق را بازنگرداند، ادامه مذاکرات متوقف خواهد بود."  این هم سناریویی دیگر در تکمیل جدول صهیونیست‌ها بود که به سرعت از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه خنثی و تکذیب شد.
 
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست شهدای خدمت درحسینیه امام خمینی (ره ) اعلام کرد: "برای ادامه مذاکرات تاریخی پیشنهاد شده است اما هنوز ما قبول نکرده‌ایم". 
 
جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا هردو خط قرمزشان غنی‌سازی است اما خط قرمز آمریکایی‌ها  روی کاغذ و حداکثر با خودکار (نه با مداد) کشیده شده است؛ در حالی که خط قرمز ما ایرانی‌ها با رگ‌هایمان روی قلب‌مان حک شده است و آمریکایی‌ها آنقدر باهوش و حافظه تاریخی قوی هستند که این موضوع را بفهمند.
 
چند روز پیش روزنامه یدیعوت آحارونوت در مقاله‌ای به قلم لیوربن آری نوشت: "عباس عراقچی دهه‌ها صرف تقویت مهارت‌های دیپلماتیک خود کرده است. با عملگرایی آرام و روابط عمیقش در ساختار قدرت تهران، ممکن است کلید رسیدن به توافق و جلوگیری از جنگ باشد." 
 
برخی‌ها این یادداشت صهیونیست‌ها را نوعی تهدید وزیر امور خارجه تلقی می‌کنند اما همین مطلب هم نشان می‌دهد که آنها ایرانی‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی را خوب نشناخته‌اند؛ عراقچی بیدی نیست که از این بادها بلرزد.
 
سیدعباس عراقچی در جلسه رأی اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی در فرازی از سخنانش اینگونه می‌گوید: "ما راه را گم نخواهیم کرد، حمایت بی‌دریغ، پیوسته و همه جانبه از آرمان فلسطین و مقاومت لبنان و دیگر جنبش‌های مقاومت که در مبارزه با سیاست‌های ظالمانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی هستند، در رأس برنامه‌های ما قرارخواهد داشت. عهد می‌بندم که برای ایران هر کجا لازم باشد، جان و هر کجا لازم باشد آبروی خود را در طبق اخلاص قرار دهم." 
 
آری، راهی سخت در پیش است و جز با دعای خیر مردم و هدایت‌های داهیانه رهبری معظم انقلاب و هوشیاری و همدلی مسئولان کشور به مقصود  نخواهد رسید.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
رضایی: حتی یک ذره از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نمی‌شود
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی