۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۱۲
شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
کد خبر: ۹۴۸۶۷

توضیحات معاون وزیر کشاورزی درباره دلایل عدم توزیع روغن

توضیحات معاون وزیر کشاورزی درباره دلایل عدم توزیع روغن
 معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه روغن در انبارها موجود است اما به مقدار کافی در بازار توزیع نمی‌شود، گفت: واردکنندگان به دلیل بلاتکلیفی در قیمت‌گذاری و عدم تعیین مالیات بر ارزش افزوده از عرضه این کالا به بازار خودداری می‌کنند.

اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در مورد کمبود روغن در بازار و دلایل آن، گفت: بازار روغن مشکل ارزی ندارد، بلکه مشکل به عدم تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده برمی‌گردد که فکر می‌کنم هفته آینده در صحن مجلس شورای اسلامی طرح و مشخص خواهد شد که مالیات ارزش افزوده آن در سال ۱۴۰۴، یک درصد یا ۱۰ درصد است.

عرضه قطره‌چکانی روغن به بازار

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش عرضه روغن در بازار، گفت: روغن مورد نیاز کشور تامین است؛ اما واردکنندگان روغن به دلیل عدم تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده و تاثیر آن بر قیمت نهایی محصول، عرضه روغن به بازار را با مشکل مواجه کرده‌اند.

به گفته فتحی، روغن‌هایی که در حال حاضر به بازار به صورت قطره‌چکانی عرضه می‌شود، تولیدات قبلی است.

وی افزود: روغن در بازار هست؛ اما نه به وفور؛ ولی ان‌شاءا... از هفته آتی که مالیات ارزش افزوده آن تعیین تکلیف شد، مشکل کمبود آن حل می‌شود.

تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده روغن؛ هفته آینده

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در واردات روغن مشکلی وجود ندارد، گفت: ثبت سفارش‌های روغن‌های خام و دانه‌های روغنی که پیش از این انجام شده بود، به بنادر وارد شده است.

فتحی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «قرار است چه تغییراتی در مالیات بر ارزش افزوده روغن لحاظ شود؟» گفت: مالیات بر ارزش افزوده روغن در سال گذشته یک درصد بود؛ ولی قرار است امسال براساس قانون بودجه ۱۰ درصد شود؛ اما با توجه به اینکه سفره مردم برای دولت خط قرمز است و دولت قصد گرانی‌های بیشتر را ندارد، یک لایحه دو فوریتی داد تا مالیات بر ارزش افزوده را به همان یک درصد برگرداند.

وی افزود: این لایحه متاسفانه در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس رای نیاورد. به همین دلیل، دولت درصدد برآمد تا آن را در صحن مجلس طرح کند، فکر می‌کنم این لایحه در هفته آینده در صحن مجلس طرح و تکلیف آن مشخص خواهد شد و مالیات بر ارزش افزوده یا یک درصد می‌ماند یا به ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

تاکید قانون بر حرکت به سمت خوداتکایی تولید روغن

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وابستگی ۹۰ درصدی بازار به روغن وارداتی، گفت: متاسفانه ما به روغن وارداتی وابستگی حدود ۹۰ درصدی داریم زیرا تولید داخل بسیار کم است. البته تولید دانه داخلی امسال در حال ورود به بازار است و در محل کارخانه‌جات تبدیل می‌شود.

فتحی در مورد راهکار افزایش تولید داخلی دانه‌های روغنی، گفت: علاوه بر الگوی کشت، کشاورز براساس هزینه فایده‌ای که می‌کند و عایداتی که از یک محصول استحصال می‌کند، تصمیم می‌گیرد چه محصولی کشت کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عملکرد دانه‌های روغنی قابل رقابت با سایر محصولات کشاورزی نیست، یا باید قیمت خرید تضمینی آن را افزایش زیادی داد که عملا آن هم قابلیت رقابت با سایر محصولات مشابه را از دست می‌دهد یا باید حمایت‌های جدی دولتی از این صنعت کرد و یارانه‌های آشکار و پنهان به کشاورز داد تا انگیزه و جذابیت برای کشت این محصول برای کشاورز ایجاد شود. البته وزارت جهاد کشاورزی براساس قانون برنامه هفتم توسعه تکلیف دارد که میزان سطح زیر کشت دانه‌های روغنی را توسعه دهد. هرچند قیمت‌گذاری دانه‌های روغنی در حال حاضر از قیمت‌های جهانی بالاتر است تا انگیزه برای کشت برای کشاورز به وجود بیاید.

وی افزود: اقداماتی برای تامین روغن مورد نیاز از طریق تولید در حال انجام است تا بتوانیم قسمتی از واردات را تامین و به سمت خوداتکایی حرکت کنیم. چون تکلیف قانونی است که بتوانیم حداقل از واردات ۹۰ درصدی فاصله بگیریم و حداقل ۲۰ درصد به میزان تولید داخل اضافه کنیم. 

منبع:ایلنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی