۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۰۹
دوشنبه ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۴
کد خبر: ۹۵۹۴۶

عراقچی: با پوتین درباره مقابله با تهدیدهای مشترک صحبت می‌کنیم | اقدام ما در قبال حمله آمریکا، دفاع مشروع خواهد بود

عراقچی: با پوتین درباره مقابله با تهدیدهای مشترک صحبت می‌کنیم | اقدام ما در قبال حمله آمریکا، دفاع مشروع خواهد بود
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه درباره مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک به ویژه پس از تحولات اخیر گفت‌ وگو خواهد کرد.

به گزارش فراز، عراقچی شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران در بدو ورود به مسکو، در پرسش به خبرنگار ایرنا که پرسید «رئیس‌جمهور روسیه روزهای اخیر گفتند که ایران و روسیه با دشمنان مشترک در حال جنگیدن هستند، در این شرایط انتظار ایران از طرف روسی چیست؟»، گفت: ما و روسیه همیشه نگرانی‌های مشترک، دغدغه‌های مشترک و دشمنان مشترک داریم و همواره با همدیگر همفکری، همراهی و رایزنی‌های نزدیک برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک داریم و این کاری است که روز دوشنبه در دیدار با رئیس‌جمهور روسیه انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد:‌ در این شرایط خطیر جدید که نظام بین‌الملل در حقیقت دارد تهدید می‌شود، حتما مشورت‌های ما و روسیه می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد و ما تلاش می‌کنیم که مواضع یکدیگر را هماهنگ کنیم.

مشورت‌های دقیق‌تر، جدی‌تر و نزدیک‌تر ایران و روسیه در شرایط خاص منطقه

عراقچی خاطرنشان کرد: اکنون که شرایط خاصی بر منطقه حاکم است، اقتضا می‌کند مشورت‌های ایران و روسیه، دقیق‌تر، جدی‌تر و نزدیک‌تر باشد.


سفر به مسکو از قبل تنظیم شده بود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد که سفر وی به مسکو از قبل تنظیم شده بود و اینکه بعد از (شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی در) استانبول، به مسکو بیایم و با رئیس‌جمهور روسیه درباره تهاجم رژیم صهیونیستی و مسائلی که منطقه را تهدید می‌کند، دیداری داشته باشم.

وی ادامه داد: این سفر پس از حمله آمریکا به جمهوری اسلامی ایران و تهاجم جدید از سوی این کشور انجام می‌شود؛ طبیعی است که بحث‌های ما اکنون، جدی‌تر خواهد بود و ابعاد گسترده‌تری را در بر خواهد گرفت.


امیدواری به گام عملی شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت حمله آمریکا

عراقچی گفت: حمله آمریکا (به تأسیسات اتمی ایران)، حمله و تجاوزی است که قطعا باید محکوم شود، ما از موضع روسیه که روز یکشنبه با شدیدترین شکل ممکن این تهاجم را محکوم کرد، قدردانی می‌کنیم.

وی اظهار کرد:‌ امیدوار هستیم که با گام‌های عملی در شورای امنیت و دیگر مجامع بین‌المللی نیز همراه شود.

وزیر امور خارجه با اشاره به ملاقات روز دوشنبه خود با رئیس‌جمهور روسیه گفت: به هر حال، بحث‌های جدی و مهمی را در دیدار با پوتین خواهیم داشت که مطمئن هستم در جهت منافع دو کشور خواهد بود.
حمله به ایران، حمله به حقوق بین‌الملل و ان‌پی‌تی

عراقچی درباره مواضع مقامات روس مبنی بر اینکه حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران،‌ حمله به ان‌پی‌تی است، نیز گفت:‌ این نکته‌ای است که در مصاحبه مطبوعاتی‌ روز یکشنبه خود در استانبول گفتم که این حمله‌ای که آمریکا انجام داد، حمله به منشور ملل متحد و کاملا خلاف منشور است.

وی ادامه داد: حمله آمریکا به ایران، همچنین حمله به قوانین و حقوق بین‌المللی و از همه مهمتر، حمله به ان‌پی‌تی‌ و نظام عدم اشاعه محسوب می‌شود.

وزیر امور خارجه افزود: به هرحال، نظام عدم اشاعه که نقش مهمی در امنیت بین‌الملل دارد، یک نظام منسجم و بسیار جدی است که کشورهایی که از سلاح هسته‌ای صرف‌نظر می‌کنند، مورد حمایت قرار می‌گیرند هم به لحاظ استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و هم از جهت اینکه اطمینان پیدا کنند که برنامه‌های صلح‌آمیز آنها می‌تواند در سلامت ادامه پیدا کند.

عراقچی ادامه داد: وقتی اینگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای کشوری صورت می‌گیرد و با افتخار از آن یاد می‌شود و شورای امنیت و نهادهای بین‌المللی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عاجز هستند از این که این حمله را پیشگیری که هیچ، حتی حداقل محکوم کنند، طبیعی است که این پرسش بزرگ را ایجاد می‌کند که اصولا ان‌پی‌تی چه نقشی در حفاظت از منافع کشورهایی که علاقه‌مند هستند وارد حوزه انرژی صلح آمیز هسته‌ای شوند، ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از این لحاظ، حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، به شدت ان‌پی‌تی را زیر سؤال برده و نظام عدم اشاعه را متزلزل کرده است و تبعات سوء بر امنیت بین‌المللی خواهد داشت. این موضوع کاملا روشن است و در پی این اقدامات، بسیاری از کشورها درباره اقدامات خلاف منشور ملل متحد ابراز نگرانی کردند.

اقدام ما در قبال حمله آمریکا، دفاع مشروع خواهد بود

وزیر امور خارجه تصریح کرد: حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران در حالی صورت گرفت که هیچ رخدادی اتفاق نیفتاده بود که اقتضا کند آنها مثلاً دفاعی از خود انجام دهند.

وی اظهار کرد: این حمله کاملاً جدی آمریکا، عنوانی جز تهاجم ندارد و البته در مقابلش، کاری که ما انجام می‌دهیم دفاع از خود است؛ دفاعی کاملا مشروع است در مقابل یک تجاوز نامشروع.

عراقچی در ادامه با بیان اینکه اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، نظام بین الملل را دچار چالش می کند، خاطرنشان کرد: پیامدهای این اقدامات، تنها برای ایران نیست بلکه برای منطقه، جامعه بین الملل، قوانین و حقوق بین الملل نیز پیامدها و چالش های بزرگی را ایجاد کرده است که تبعات و نتایج خود را در آینده نشان خواهد داد.

به گزارش ایرنا، ایالات متحده آمریکا بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) با تجاوز به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ نتانیاهو علیه ایران پیوست. در پی این اقدام، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.

سازمان انرژی اتمی نیز در بیانیه‌ای با اعلام اینکه سایت‌های هسته‌ای کشور در فردو، نطنز و اصفهان طی اقدامی وحشیانه و مغایر با قوانین بین‌المللی، به ویژه معاهده عدم اشاعه سلاح‌های اتمی(NPT)، مورد تهاجم دشمنان ایران اسلامی قرار گرفت، تاکید کرد: اجازه‌ نخواهیم داد که مسیر توسعه این صنعت ملی متوقف شود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم از آغاز دور بیستم حملات ترکیبی موشکی - پهپادی علیه اهداف نظامی و مراکز صنعتی وابسته به صنعت نظامی در شهرهای حیفا و تل آویو خبر داد.

بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.

وزارت امور خارجه روسیه که پیش از با صدور دو بیانیه رسمی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم و توقف حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران را خواستار شده بود، روز یکشنبه ، ساعاتی پس از تجاوز نظامی آمریکا نیز بیانیه‌ای در محکومیت شدید حمله واشنگتن به کشورمان صادر کرد.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی