۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۲۴
پنجشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
کد خبر: ۹۷۰۷۹

پزشکیان شرط ادامه همکاری‌ با آژانس را اعلام کرد

پزشکیان شرط ادامه همکاری‌ با آژانس را اعلام کرد
رئیس جمهور با اشاره به سابقه همکاری‌های گسترده و مبتنی بر اصول میان ایران و آژانس در سال‌های گذشته، گفت: ادامه این همکاری‌ها، مشروط به اصلاح رفتار‌های دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است. تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطع‌تر مواجه خواهد شد.

به گزارش فراز، مسعود پزشکیان و آنتونیو کوستا رئیس شورای اروپا، شامگاه چهارشنبه در تماسی تلفنی درباره آخرین تحولات بین‌المللی، به‌ویژه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران و نیز چشم‌انداز روابط میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا به گفت‌و‌گو پرداختند.

رئیس جمهور در این تماس، ضمن تبیین مواضع اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر تعامل سازنده و گفت‌وگوی مؤثر با جهان، بر پایبندی تهران به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه در دوره جدید  تأکید کرد.

پزشکیان با تشریح اقدامات جنایت‌بار رژیم صهیونیستی و نقش مخرب این رژیم در برهم زدن صلح و امنیت جهانی، تصریح کرد: کشور ما در شرایطی هدف تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفت که در مسیر گفت‌و‌گو و مذاکره قرار داشت و هنگامی که با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند، ناگزیر به درخواست آتش‌بس شدند. بی‌تردید رژیم صهیونیستی بدون هماهنگی و اجازه آمریکا توان انجام چنین اقدامی را نداشت.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به ابراز نگرانی رئیس شورای اروپا درباره توقف  همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به اصول گفت‌و‌گو، دیپلماسی، احترام متقابل و چارچوب‌های حقوق بین‌الملل تأکید کرد و مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی را واکنشی به رفتار‌های جانبدارانه و غیرحرفه‌ای مدیرکل آژانس انرژی اتمی دانست.

پزشکیان  افزود: عدم رعایت اصل بی‌طرفی در ارائه گزارش‌ها، چشم‌پوشی از حمله آشکار به تأسیسات هسته‌ای کشورمان و سکوت در برابر نقض قوانین بین‌المللی، از جمله مصادیقی است که جایگاه و اعتبار آژانس را با تردید مواجه می‌کند و منجر به تصویب چنین قانونی در مجلس شورای اسلامی شده است. طبعا یکی از انتظارات کشور‌ها در قبال عضویت در نهاد‌های بین‌المللی نظیر آژانس انرژی اتمی، بهره‌مندی متوازن از حمایت‌ها و مزایای عضویت در آنها است؛ در غیر این صورت، عضویت یا عدم عضویت در این نهادها، فاقد ارزش و توجیه خواهد بود.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به سابقه همکاری‌های گسترده و مبتنی بر اصول میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس در سال‌های گذشته، تصریح کرد: ادامه این همکاری‌ها، مشروط به اصلاح رفتار‌های دوگانه در قبال پرونده هسته‌ای ایران است. تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطع‌تر و پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد.

پزشکیان ضمن قدردانی از تلاش‌های رئیس شورای اروپا در مسیر تقویت دیپلماسی و تعامل سازنده، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط و حل‌وفصل مسائل فیمابین با اتحادیه اروپا از طریق گفت‌و‌گو‌های سازنده و محترمانه تأکید کرد.

در این گفت‌وگوی تلفنی، آنتونیو کوستا نیز با اشاره به تمایل اتحادیه اروپا به یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک برای حل مسائل موجود و گسترش همکاری با جمهوری اسلامی ایران، گفت: با جنابعالی کاملاً موافقم که سازمان‌های بین‌المللی باید از هرگونه استاندارد دوگانه اجتناب کنند. اتحادیه اروپا احترام عمیقی برای تاریخ، تمدن و فرهنگ ملت ایران قائل است و آمادگی کامل برای گفت‌و‌گو و همکاری دارد.

رئیس شورای اروپا همچنین با ابراز تسلیت صمیمانه شهادت جمعی از هموطنان ایرانی در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی، گفت: اتحادیه اروپا همچنین نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل در غزه را محکوم می‌کند و بر لزوم توقف جنگ، ارسال کمک‌های بشردوستانه و حمایت مؤثر از مردم فلسطین تأکید دارد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی