۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۰۶
يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
کد خبر: ۹۷۲۶۰

جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل؛ آغاز غربالگری «اضطراب پس از حادثه» در تهران

جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل؛  آغاز غربالگری «اضطراب پس از حادثه» در تهران
مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه چند درصد افرادی که ترومای روانی را تجربه می‌کنند به سمت اختلال «اختلال اضطراب پس از سانحه» سوق داده می‌شوند، گفت: برنامه‌های غربالگری و درمان اختلال اضطراب پس از سانحه در مناطق مشخصی از استان و شهر تهران آغاز شده و طی هفته‌های آینده گسترش می‌یابد. 

دکتر محمدرضا شالبافان، در ارتباط با عوارض و اختلالات روانی ناشی از هر حادثه اظهار کرد: اصطلاح «ترومای روانی» در روان‌پزشکی و روان‌شناسی مطرح است و این عبارت را در زبان فارسی «ضربه روانی» یا «سانحه» ترجمه کرده‌اند. منظور از ترومای روانی، هرگونه استرس خارج از تجربیات رایج و معمولی انسان‌ها است؛ به طور قطع، تمام انسان‌ها با تجربه‌هایی مانند ترافیک، مشکلات  بین فردی، مشکلات اقتصادی، آلودگی هوا و مشکلاتی از این دست به صورت روزانه طی حیات خود مواجه هستند.

وی با بیان اینکه برخی استرس‌ها فراتر از تجربیات معمولی انسان‌ها است، افزود: به طور مثال، مواجهه با صحنه‌ای که یک فرد در آن دچار آسیب شدید جسمی می‌شود یا جان خود را از دست می‌دهد؛ فراتر از تجربه معمولی انسان‌ها است. همچنین اگر شرایط به نحوی باشد که هر لحظه در ارتباط با آسیب جسمی یا جانی خود احساس نگرانی کنیم، جزو استرس‌های فراتر از تجربیات معمولی انسان‌ها به حساب می‌آیند. چنین مواردی با تعریف «ترومای روانی» منطبق است. 

مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در ارتباط «اختلال اضطراب پس از سانحه» "PTSD" توضیح داد: چند درصد افرادی که ترومای روانی را تجربه می‌کنند با علائمی مواجه می‌شوند که اگر این علائم در کانون توجه قرار گیرد، احتمال دارد که قابل درمان باشند و افراد به سمت اختلال اضطراب پس از حادثه سوق داده نمی‌شوند. مجموعه علائمی که یک ماه پس از سانحه ایجاد می‌شود، با عنوان «اختلال استرس حاد» "ASD" شناخته می‌شود. 

شالبافان درباره علائم اختلال استرس حاد توضیح داد: ترس مداوم برای تکرار سانحه، احساس حضور پیوسته در صحنه سانحه، تجربه حضور مکرر در سانحه، برهم خوردن خواب و بروز کابوس‌های شبانه، حس تعلیق و تنش و بروز مشکل در عملکرد جزو علائم اختلال استرس حاد هستند. در چنین شرایطی، اغلب افراد تلاش می‌کنند از موقعیت‌هایی که هرگونه ارتباط با موقعیت استرس‌زا دارد، اجتناب کنند؛ به طور مثال، از محلی که حادثه در آن اتفاق افتاده گذر نمی‌کند یا اگر یک خودرو سبب موقعیت استرس‌زا است از حضور در خودرو یا رانندگی اجتناب می‌کند. 

وی ادامه داد: اجتناب از موقعیت استرس‌زا می‌تواند سبب مزمن شدن اختلال استرس حاد شود و این اختلال را به اختلال اضطراب پس از سانحه تبدیل می‌کند. اگر افراد با علائم اختلال استرس حاد در خود مواجه شدند، می‌بایست به روان‌پزشک یا روان‌شناس مراجعه کنند. مداخلات غیردارویی اولیه در بسیاری از موارد کافی است و به بهبود وضعیت فرد کمک می‌کند، اما گاهی‌اوقات به مداخلات دارویی نیاز است.

مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره مداخلات درمانی گفت: افراد با مراجعه به مراکز جامع سلامت می‌توانند خدمات مورد لزوم را دریافت کنند و در صورت نیاز به خدمات تخصصی با ارجاع مراکز جامع سلامت می‌توانند خدمات تخصصی را از مراکز «سراج» (مراکز سلامت روانی-اجتماعی) دریافت کنند. 

شالبافان درباره ارائه خدمات برای پیشگیری از اختلال اضطراب پس از حادثه در جنگ ۱۲ روزه گفت: برنامه‌های غربالگری و درمان اختلال اضطراب پس از سانحه در مناطق مشخصی از استان و شهر تهران آغاز شده براساس جلسات هماهنگی با دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شهر تهران، برنامه غربالگری و درمان اختلال اضطراب پس از سانحه طی هفته‌های آینده گسترش می‌یابد. 

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
پیشنهاد سردبیر
زندگی