۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۳۵
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
کد خبر: ۹۷۷۲۴

«کوچ اجباری» مردم غزه اجرایی شد؟

«کوچ اجباری» مردم غزه اجرایی شد؟
 به نقل از دو منبع آگاه، رئیس موساد در هفته جاری برای درخواست از آمریکا جهت اقناع کشورها در پذیرش صدها هزار فلسطینی ساکن غزه به واشنگتن سفر کرده است. اگرچه نتانیاهو این انتقال را «داوطلبانه» خوانده است، اما بسیاری از کارشناسان آمریکا و اسرائیلی آن را مصداق «جنایت جنگی» می‌دانند.

 

 یورونیوز به نقل ز این گزارش، نوشت: دیوید بارنئا، رئیس موساد در دیدار با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید گفته است که اسرائیل برای پذیرش فلسطینیان غزه به صورت ‌ویژه با اتیوپی، اندونزی و لیبی در حال گفتگو است.

برنامه دولت اسرائیل برای خارج‌کردن بخش بزرگی از جمعیت غزه، به‌شدت بحث‌برانگیز است. اگرچه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ادعا می‌کند که این «انتقال» به‌صورت «داوطلبانه» انجام خواهد شد، اما کارشناسان حقوقی اسرائیلی و آمریکایی این اقدام را «کوچ اجباری» و مصداق «جنایت جنگی» دانسته‌اند.

بنابر این گزارش، بارنئا در اوایل هفته جاری در جریان دیدار با استیو ویتکاف گفته است که اتیوپی، اندونزی و لیبی برای پذیرش شمار زیادی از فلسطینیان غزه اعلام آمادگی کرده‌اند.

 بارنئا از آمریکا خواسته است که به این کشورها مشوق‌هایی ارائه دهد و به اسرائیل برای قانع‌کردن آن‌ها کمک کند.

به گفته یک منبع، ویتکاف در برابر این درخواست موضع مشخصی اتخاذ نکرده و هنوز مشخص نیست آیا ایالات متحده تصمیم دارد در این موضوع نقش فعالی ایفا کند یا خیر.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه فوریه ایده خروج همه دو میلیون فلسطینی ساکن غزه از این منطقه را باهدف ایجاد امکان بازسازی مطرح کرده بود.

با این حال، به گفته مقامات آمریکایی، کاخ سفید پس از واکنش منفی شدید کشورهای عربی، از این ایده عقب‌نشینی کرد و طرح آقای ترامپ به‌جایی نرسید.

به گفته مقامات اسرائیلی، دولت ترامپ به آن‌ها گفته بود که اگر بنیامین نتانیاهو بخواهد این ایده را دنبال کند، باید کشورهایی را بیابد که مایل به پذیرش فلسطینی‌ها از غزه باشند. نتانیاهو هم مسئولیت یافتن این کشورها را به موساد واگذار کرده است.

تقریبا همه فلسطینیان ساکن غزه در طول جنگ آواره و بسیاری چندین‌بار جابه‌جا شده‌اند. همچنین، در اثر حملات گسترده اسرائیل بیشتر ساختمان‌های این منطقه یا آسیب دیده و یا به کلی ویران شده‌اند.

به گزارش اکسیوس، اسرائیل در حال تهیه طرحی برای انتقال تمامی دو میلیون ساکن نوار غزه به یک «منطقه بشردوستانه» کوچک در نزدیکی مرز مصر است.

مصر و بسیاری از کشورهای غربی از این طرح اسرائیل ابراز نگرانی‌ کرده‌اند و آن را در واقع در راستای تمایل دیرین ائتلاف بنیامین نتانیاهو و راستگرایان افراطی بر انتقال دست‌جمعی فلسطینیان به خارج از نوار غزه می‌دانند.

به گفته یک مقام‌ ارشد اسرائیلی، بنابر تفاهمات با سه کشور مذکور، این انتقال‌ها «داوطلبانه و نه اجباری» خواهند بود و اسرائیل متعهد می‌شود که هر فلسطینی که این منطقه را ترک کند، بتواند هر زمان که بخواهد به غزه بازگردد. با این حال، ادعای داوطلبانه بودن این کوچ گسترده در چنین شرایطی با تردید جدی روبه‌رو شده است.

در جریان ضیافت شام هفته گذشته بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در کاخ سفید، رئیس‌جمهوری آمریکا پاسخ پرسش خبرنگاران در مورد انتقال فلسطینیان را به نخست‌وزیر اسرائیل واگذار کرد. نتانیاهو گفت که اسرائیل برای یافتن کشورهایی که با پذیرش فلسطینیان غزه موافقت کنند، در همکاری نزدیک با ایالات متحده عمل می‌کند. او تاکید کرد: «ما به یافتن چند کشور نزدیک شده‌ایم.»

 نتانیاهو افزود: «فکر می‌کنم رئیس‌جمهور ترامپ دیدگاه درخشانی با عنوان انتخاب آزاد دارد. اگر مردم بخواهند بمانند، می‌توانند بمانند. ولی اگر بخواهند بروند، باید بتوانند بروند. نباید اینجا یک زندان باشد.»

یک مقام‌ اسرائیلی پس از این ضیافت شام گفت که ترامپ علاقه خود را به ادامه پیگیری طرح «انتقال» فلسطینی‌ها از غزه ابراز کرده است.

منبع:خبرآنلاین

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی