۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۲:۱۶
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۳
کد خبر: ۹۷۹۰۰

هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه: عواقب آن به عهده خودتان

هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه: عواقب آن به عهده خودتان
کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، در نشست ویژه‌ای با حضور سفرای کشورهای عضو گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد، به تشریح ابعاد تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

به گزارش فراز، این نشست که با استقبال گسترده کشورهای عضو همراه بود، شاهد حمایت قاطع دیپلمات‌های ارشد از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و محکومیت شدید اقدامات غیرقانونی و یک‌جانبه رژیم اشغالگر قدس بود.

غریب‌آبادی با تقدیر از حمایت‌های مستمر این گروه به‌ویژه در دوران جنگ اخیر، با استناد به مفاد حقوق بین‌الملل، حملات اخیر را نقض صریح منشور ملل متحد و مغایر با تعهدات دولت‌ها ذیل معاهدات بین‌المللی و مصوبات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توصیف کرد.

وی با مردود دانستن ادعاهای مضحک و بی‌اساس «دفاع مشروع» و «حمله پیش‌دستانه» از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا، تأکید کرد: «برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز بوده و تحت شدیدترین نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته است و ایران برخلاف متجاوزین، به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده است.»

 معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین ضمن هشدار نسبت به تبعات حقوقی و سیاسی سکوت و جانبداری سه کشور اروپایی و مدیرکل آژانس و شورای امنیت، این سکوت را عامل خدشه به اعتبار سازمان ملل، حقوق بین الملل و رژیم عدم اشاعه دانست و خواستار پاسخ‌گویی فوری و شفاف نهادهای ذی‌ربط شد.

به نوشته ایرنا؛ غریب‌آبادی با اشاره به اظهارات اخیر سه کشور اروپایی در خصوص مکانیسم ماشه، آن را فاقد وجاهت حقوقی دانست و هشدار داد: «هرگونه اقدام برای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت قطعنامه های مختومه شده شورای امنیت، تنها موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع خواهد شد و مسئولیت آن بر عهده طرف‌های غربی است.»

دیپلمات ارشد کشورمان در عین حال، تصریح نمود: «ایران در برابر هرگونه تجاوز، با قاطعیت از حاکمیت، استقلال و منافع ملی خود دفاع خواهد کرد.»

هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه: عواقب آن به عهده خودتان

در ادامه نشست، نمایندگان کشورهای مختلف به ایراد سخنرانی پرداخته و به‌طور گسترده از مواضع ایران حمایت کردند:

روسیه حمله به ایران را «خائنانه، بدون تحریک قبلی و ناقض فاحش منشور ملل متحد» خواند و هشدار داد این حمله می‌توانست منجر به فاجعه‌ای هسته‌ای در منطقه شود. مسکو از دبیرکل سازمان ملل خواست طبق اختیارات خود به شورای امنیت گزارش دهد و مانع تکرار چنین فجایعی شود.

چین نیز با محکومیت شدید تجاوز اخیر، آن را ناقض حقوق بین‌الملل و قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت دانست و بر حمایت کامل از حق ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تأکید کرد. پکن همچنین خواستار نقش سازنده اروپا به‌جای تشدید تنش شد.

فلسطین با یادآوری نشست وزرای خارجه عرب و سازمان همکاری اسلامی، حمله به ایران را محکوم کرد و گفت: «ما درد شما را می‌فهمیم؛ ما هر روز آن را زندگی می‌کنیم.» نماینده فلسطین از مواضع دیپلماتیک ایران تقدیر و بر لزوم عمل‌گرایی در مواجهه با تجاوزات تاکید کرد.

ونزوئلا که ریاست دوره‌ای گروه را بر عهده دارد، اعلام کرد رئیس‌جمهور این کشور تحولات مربوط به ایران را لحظه‌به‌لحظه دنبال می‌کند و خواهان برگزاری نشستی در سطح سران شده است. نماینده این کشور با اشاره به عضویت ونزوئلا در شورای امنیت در زمان تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، مشروعیت مکانیسم ماشه را رد و از حق مسلم ایران برای انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز حمایت کامل کرد.

بلاروس نیز ضمن محکومیت قاطع تجاوز، با اشاره به فاجعه چرنوبیل، نسبت به عواقب انسانی و زیست‌محیطی حمله به تأسیسات هسته‌ای هشدار داد و بر پایبندی به کنوانسیون‌های ژنو تأکید کرد.

 اریتره این حمله را «جنایتکارانه و بدون تحریک قبلی» خواند و آن را بخشی از الگوی خطرناک قانون‌گریزی دانست. این کشور نیز بر حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تأکید نمود.

نیکاراگوئه با اعلام همبستگی کامل با مردم ایران، حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای را نقض آشکار منشور ملل متحد دانست و هشدار داد که این‌گونه اقدامات، سابقه خطرناکی در توسل به زور ایجاد کرده و تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است. نماینده این کشور با انتقاد از رفتار دوگانه برخی کشورها و سوءاستفاده از سازوکارهای سازمان ملل، خواستار همکاری جمعی برای دفاع از منشور و استقرار نظم بین‌المللی عادلانه شد.

هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه: عواقب آن به عهده خودتان

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی