۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۳۹
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۷
کد خبر: ۹۷۹۰۲
کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه:

این سکوت خطرناک، به کشورهایی نظیر ایران این پیام را نمی‌دهد که اگر عضو معاهده عدم اشاعه نباشید، از امتیاز و مصونیت نیز برخوردار خواهید شد؟!

این سکوت خطرناک، به کشورهایی نظیر ایران این پیام را نمی‌دهد که اگر عضو معاهده عدم اشاعه نباشید، از امتیاز و مصونیت نیز برخوردار خواهید شد؟!
کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی توجیهی با نمایندگان بیش از ۱۱۰ کشور در سازمان ملل گفت: حمله به ایران جنایت آشکار و آزمونی تاریخی برای شورای امنیت است

به گزارش فراز؛ کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه در جریان برگزاری یک نشست توجیهی (بریفینگ) با حضور نمایندگان بیش از ۱۱۰ کشور عضو سازمان ملل متحد در نیویورک، به تشریح ابعاد تجاوز رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به خاک جمهوری اسلامی ایران و پیامدهای آن بر صلح و امنیت جهانی پرداخت.

غریب آبادی در این نشست، رژیم صهیونیستی را عامل اصلی ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه طی هشت دهه گذشته دانست و تأکید کرد: «این همان رژیمی است که تاکنون بیش از ۳۰۰۰ عملیات تروریستی انجام داده، افزون بر هفت میلیون فلسطینی را آواره ساخته، صدها هزار نفر را به شهادت رسانده و بیش از یک میلیون فلسطینی را بازداشت کرده است.»

بنا بر گزارش ایرنا، معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به ماهیت خطرناک زرادخانه‌های اتمی رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «رژیم اشغالگر قدس عضو هیچ‌یک از معاهدات خلع سلاح و عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی نیست و صدها کلاهک هسته‌ای را در زرادخانه‌های خود نگهداری می‌کند.»

غریب‌آبادی در ادامه خاطرنشان ساخت: «در حالی که برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز بوده و تحت نظارت‌های سخت‌گیرانه و مستمر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد، رژیم صهیونیستی بیش از سی سال است با ادعای واهی درباره بمب اتمی ایران، افکار عمومی و دولت آمریکا را فریب داده است. سؤال اینجاست: این بمب اتمی ادعایی کجاست؟! آیا واقعاً مضحک نیست که رژیمی با کارنامه‌ای سراسر آغشته به تجاوز، جنایت و وحشیگری و دارنده انواع سلاح‌های کشتار جمعی، به کشوری که عضو معاهده عدم اشاعه است، اتهام وارد می‌کند؟!»

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واکنش‌های بین‌المللی به حمله اخیر به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران افزود: «اکثریت قریب به اتفاق کشورها تجاوز رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به خاک جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند، اما متأسفانه سه کشور اروپایی، شورای امنیت، شورای حکام آژانس و حتی مدیرکل آژانس، نه‌تنها به وظایف حقوقی و اخلاقی خود عمل نکردند، بلکه با سکوت یا مواضع جانبدارانه، در برابر جنایتی آشکار چشم فروبستند.»

غریب‌آبادی هشدار داد: «ایران مورد تجاوز دو رژیم دارنده سلاح هسته‌ای قرار گرفته است، اما آمریکا و حامیان آن مانع از صدور قطعنامه محکومیت در شورای امنیت و شورای حکام شدند. حال این سؤال مهم مطرح است: اگر شورای امنیت از انجام وظایف خود عاجز است، چه نهادی مسئول حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است؟!»

معاون وزیر امور خارجه ایران حمله به تاسیسات صلح‌آمیز و تحت پادمان ایران را «جنایتی بزرگ و بی‌سابقه» خواند و افزود: «عدم صدور قطعنامه محکومیت در شورای حکام و شورای امنیت، و سکوت مدیرکل آژانس و برخی اعضای دائم شورا، چه پیامی برای دیگر اعضای معاهده عدم اشاعه دارد؟! چرا همان کشورهایی که درباره فعالیت‌های شفاف و قانونی ایران سروصدا به راه می‌اندازند، در برابر خروج رژیم صهیونیستی از چارچوب‌های حقوق بین‌الملل و توسعه تسلیحات هسته‌ای سکوت کرده‌اند؟!»

معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه در پایان با طرح یک هشدار جدی خاطرنشان کرد: «آیا این سکوت خطرناک، به کشورهایی نظیر ایران این پیام را نمی‌دهد که اگر عضو معاهده عدم اشاعه نباشید، نه‌تنها مؤاخذه نخواهید شد، بلکه از امتیاز و مصونیت نیز برخوردار خواهید گردید؟!»

این نشست با استقبال گسترده نمایندگان بیش از ۱۱۰ کشور برگزار شد و حاضران بر لزوم حفظ اصول منشور ملل متحد، مقابله با استانداردهای دوگانه و حمایت از حق مشروع جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خود تاکید کردند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی