۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۴۶
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۹۷۹۶۸

پزشکیان: اگر شرایط فراهم بود، تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم

پزشکیان: اگر شرایط فراهم بود، تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم
رئیس جمهور با بیان اینکه تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و همه طرح‌های توسعه‌ای به سواحل جنوبی منتقل شوند، گفت: اگر شرایط فراهم بود بنده تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم؛ بالاخره باید یکی در این عرصه پیش‌قدم شود.

 
مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در جمع رئیس و معاونین سازمان حفاظت محیط زیست، با طرح این سوال که مسئله اصلی این است که چگونه می‌توانیم معضلات متراکم و انباشته شده از جمله در حوزه محیط زیست را حل و فصل کنیم، اظهار کرد: اگر بخواهیم همچنان راهکارهایی را که تا امروز اجرا می‌کردیم، دنبال کنیم، قطعا نمی‌توان بر مشکلات غلبه کرد، چرا که اگر این راهکارها راهگشا بودند، حداقل مشکلات اینگونه روی هم انباشته نمی‌شدند.
 
رئیس جمهور افزود: یک نکته اساسی در این زمینه این است که حل و فصل بسیاری از معضلات محیط زیستی، نیاز به لایحه و قانون جدید ندارد و با اختیارات دستگاه‌های اجرایی قابل حل و فصل شدن است؛ باید رویکردها در سیاست‌گذاری‌ها و اجرا تغییر کند.
 
 پزشکیان با تاکید بر اینکه هر اقدام توسعه‌ای آسیب‌رسان به محیط زیست، قطعا ضد توسعه است، تصریح کرد: در موضوع تفویض اختیار به استانداری‌ها نیز تاکید شده که هیچ برنامه و اقدامی، تحت هیچ عنوانی اعم از توسعه‌ای و خدماتی و غیره نباید باعث آسیب به محیط زیست شود.
 
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه مسائل هر منطقه باید در همان منطقه از سوی کارشناسان، اهالی فن و ذینفعان بومی، بررسی شده و برای آن راهکار تدوین شود، گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی راهکارها این است که عده‌ای در پایتخت می‌نشینند و بدون شناخت و ارزیابی دقیق میدانی از مسائل، راهکاریی ارائه می‌کنند که قرار نیست خودشان هم آن را اجرا کنند.
 
پزشکیان توسعه پایدار را در گرو تناسب میان منابع و مصارف دانست و خاطرنشان کرد: اگر این اصل مهم را در نظر نگیریم، هر قدمی که به اسم توسعه برداریم، گامی به سوی نابودی خودمان است. اتفاقی که امروز در کشور به اسم توسعه در حال رخ دادن است، کشور را با بحران‌های متعدد و متنوع در زمینه آب، برق، انرژی، فرونشست زمین و امثال آن مواجه کرده است.
 
رئیس جمهور از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست خواست، مباحث آموزشی در زمینه پیشگیری از وقوع بحران‌های محیط زیستی را به شکلی که مناسب ارائه در کارگاه‌های آموزشی باشد، تهیه و آماده کنند و اظهار کرد: همچنین تلاش کنید با اطلاع‌رسانی کاربردی، مردم را در موضوع جلوگیری از آسیب‌رساندن بیشتر به محیط زیست پای کار بیاورید.
 
پزشکیان بر ضرورت بهره‌گیری از تکنولوژی‌ها و روش‌های نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست چشمان بیدار و مسئول می‌خواهد نه لزوما نیروی انسانی؛ با استفاده از تکنولوژی‌های جدید می‌توان به شکلی موثر بر سراسر فضای کشور نظارت کرد.
 
رئیس جمهور همچنین بر تقدم پیشگیری از تجاوز به حریم محیط زیست بر برخورد با متجاوزان تاکید و تصریح کرد: قلع و قمع کردن ساخت و سازها در عرصه‌های طبیعی اقدامی است که آسیب به محیط زیست را تشدید می‌کند، لذا ضروری است که از تجاوز به حریم طبیعت و محیط زیست جلوگیری شود. همه دستگاه‌ها در این زمینه مکلف به همراهی و همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست هستند و به عنوان مثال دستگاه‌های متولی آب و برق و گاز نباید به متجاوزان به حریم محیط زیست خدمات ارائه دهند. همچنین ایجاد عرصه‌های جدید زراعی در مناطق فاقد آب کافی باید متوقف شود.
 
پزشکیان با بیان اینکه تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و همه طرح‌های توسعه‌ای به سواحل جنوبی منتقل شوند، گفت: اگر شرایط فراهم بود بنده تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم؛ بالاخره باید یکی در این عرصه پیش‌قدم شود.
 
رئیس جمهور همچنین در این نشست از همه تلاشگران و به خصوص شهدای حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور قدردانی و تاکید کرد که سازمان حفاظت محیط زیست به طور جدی پیگیر رفع مشکل کسانی باشد که در حین انجام ماموریت خود دچار مشکل شده‌اند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی