پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ 07 August 2025
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
کد خبر: ۹۸۸۷۱

آخرین وضعیت لایحه طرح ترافیک جدید پایتخت

آخرین وضعیت لایحه طرح ترافیک جدید پایتخت
مدیر عامل سازمان حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد که طرح ترافیک جدید پایتخت بر اساس پیمایش از سال آینده در تهران اجرایی می‌شود.

پوریا علیمردانی درباره آخرین وضعیت لایحه طرح ترافیک جدید، گفت: لایحه‌ای که برای اجرای طرح ترافیک جدید با رویکرد پیمایش‌محور  با استفاده از تکنولوی و هوش مصنوعی آماده شده، مراحل بررسی را در سازمان ما طی کرده و اکنون در مرحله آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم قرار دارد. مبنای این طرح، پیمایش خودروهاست و تلاش می‌کنیم با بهره‌گیری از حداکثر ظرفیت فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، آن را از سال آینده اجرایی کنیم.

وی گفت: این طرح پیش‌تر به تصویب شورای ترافیک تهران رسیده است و هم‌ اکنون در مرحله آماده‌سازی دوربین‌های متعدد برای ثبت دقیق داده‌ها در محدوده طرح ترافیک هستیم که این اقدام توسط سازمان و شرکت کنترل ترافیک تهران در حال انجام است.

علیمردانی افزود: پس از نصب و آماده‌سازی تجهیزات سخت‌افزاری، نوبت به توسعه نرم‌افزارهای مربوطه خواهد رسید تا داده‌های لازم برای محاسبه میزان پیمایش ثبت شود. نرخ‌گذاری نهایی نیز در قالب لایحه‌ای به شورای اسلامی شهر تهران ارائه خواهد شد که طبق برنامه‌ریزی‌ها این موضوع در زمان بررسی تعرفه‌های سال آینده یعنی اواخر امسال انجام می‌شود.

علیمردانی با بیان اینکه در حال حاضر طرح ترافیک بر اساس زمان ورود و خروج محاسبه می‌شود، تأکید کرد: اجرای طرح ترافیک به صورت پیمایش‌محور به این معناست که شهروندان به میزان تردد خود در محدوده طرح، هزینه پرداخت خواهند کرد. در حال حاضر نیز محاسبه نرخ طرح ترافیک با توجه به زمان ورود و خروج خودروها به محدوده انجام می‌شود، اما در مدل جدید، میزان پیمایش نیز لحاظ خواهد شد به عنوان مثال، اگر یک خودرو ۵ کیلومتر در محدوده طرح ترافیک تردد کند، نسبت به خودرویی که فقط ۲ کیلومتر در همین محدوده تردد کرده، باید هزینه بیشتری بپردازد. این رویکرد عادلانه‌تر است و سعی می‌کند مصرف واقعی از فضای ترافیکی شهر را مبنا قرار دهد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ تغییری در شرایط اجرای طرح ترافیک نسبت به سال گذشته ایجاد نشده و طرح فعلی همانند سال قبل در حال اجراست. تنها توقف دو هفته‌ای در اجرای آن به دلیل شرایط خاص جنگ ۱۲ روزه و حمله رژیم صهیونیستی و خلوتی معابر صورت گرفت و در همان مقطع، با تصمیم شورای ترافیک و شورای اسلامی شهر تهران، طرح ترافیک به‌طور موقت تعلیق شد. تعرفه‌ها نیز پس از پایان این دوره تعلیق، بدون تغییر و مطابق نرخ مصوب سال ۱۴۰۴ مجدداً اعمال شد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید، می‌توانیم در سال آینده شاهد اجرای کامل طرح‌های ترافیکی مبتنی بر پیمایش در تهران باشیم که گامی مهم در جهت مدیریت عادلانه‌تر ترافیک و کاهش آلودگی هوا خواهد بود.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

امضای تفاهم‌نامه همکاری راهبردی میان پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان نقشه‌برداری کشور

داستان ورود فوتبالیستی که به کشتی رفت و صاحب دوبنده تیم‌ملی شد!

سیبیلوهای بزک‌شده؛ مردان چرا به امور زیبایی تا این حد علاقه‌مند شدند؟

وزیر خارجه آلمان: هیروشیما و ناگازاکی نباید هرگز تکرار شوند | تروئیکای اروپایی به حل‌وفصل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد هستند

دو کلمه حرف حساب |‌ بدون هیچ دلیلی، کارنامه‌ی جلیلی!

دنیامالی: والیبال به دوران اوجش برمی‌گردد

«ترامپ» فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد

پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه

خریداران طلا در ۱۳ صفر، ۱۰۰ روز بعد چقدر سود کردند؟

«کوکاکولا» اعتیاد عجیبی مردمان این شهر شده!

گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی 

سخنگوی دولت: دولت به تناقض رفتاری آمریکا واقف است، اما منفعل نیست | بسیاری از افرادی که جذب شبکه‌های جاسوسی شده‌اند، از طریق تبلیغات فیلترشکن بوده‌ است | اگر لایحه حجاب ابلاغ شده بود، شاهد این انسجام در جنگ دوازده روزه نبودیم

لاپید: این طرح هزینه سنگینی برای اسرائیل دارد

تخلف رانندگی محبوب پایتخت‌نشینان چیست؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی