۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۲۰
پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۱
کد خبر: ۹۹۱۳۱

دیدار رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایجان با ترامپ | رویترز: فردا امضای مهمی در کاخ سفید انجام می‌شود

دیدار رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایجان با ترامپ | رویترز: فردا امضای مهمی در کاخ سفید انجام می‌شود
 مقام‌های آمریکایی که خواستار عدم افشای نامشان بودند به خبرگزاری رویترز، گفتند هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز جمعه از رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایجان در کاخ سفید استقبال کند، این دیدار با امضای چارچوبی برای صلح به اوج خواهد رسید—چارچوبی که شامل اعطای حقوق انحصاری توسعه به ایالات متحده برای یک کریدور ترانزیتی راهبردی در قفقاز جنوبی است.

به گزارش فراز؛ رویترز نوشت: ارمنستان و جمهوری آذربایجان از اواخر دهه ۱۹۸۰، زمانی که منطقه قره‌باغ کوهستانی—که بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شد اما عمدتاً جمعیت ارمنی داشت—با حمایت ارمنستان از آذربایجان جدا شد، با یکدیگر دچار منازعه شده‌اند. هر دو کشور در سال ۱۹۹۱ با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استقلال یافتند.

یک توافق صلح می‌تواند چهره قفقاز جنوبی را دگرگون کند؛ منطقه‌ای انرژی‌خیز که با روسیه، اروپا، ترکیه و ایران هم‌مرز است و اگرچه با خطوط لوله نفت و گاز درهم تنیده شده، اما همچنان گرفتار مرزهای بسته و منازعات قومی دیرینه است.

به گفته مقامات آمریکایی، رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف، و نخست‌وزیر ارمنستان، نیکول پاشینیان، قرار است به همراه ترامپ در کاخ سفید در مذاکرات و مراسم امضای این توافق شرکت کنند.

این دو رهبر قرار است چارچوبی را امضا کنند که هدف آن رسیدن به یک «مسیر مشخص برای صلح» و پرداختن به یک مسئله دیرینه‌ی ترانزیتی است.

آذربایجان خواستار ایجاد یک کریدور حمل‌ونقل از طریق خاک ارمنستان شده که سرزمین اصلی این کشور را به منطقه نخجوان—که یک منطقه جداافتاده‌ی آذربایجانی و هم‌مرز با متحد باکوی یعنی ترکیه است—متصل کند.

بر اساس بندی از اسنادی که رهبران روز جمعه امضا خواهند کرد—و به‌طور دقیق مورد مذاکره قرار گرفته است—ارمنستان قصد دارد حقوق ویژه توسعه این کریدور ترانزیتی را برای یک دوره زمانی طولانی به‌طور انحصاری به ایالات متحده واگذار کند. این کریدور «مسیر ترامپ برای صلح و رونق بین‌المللی» نام خواهد گرفت و با نام اختصاری TRIPP شناخته خواهد شد، به گفته مقامات آمریکایی.

طبق گفته مقامات، این مسیر مطابق با قوانین ارمنستان اداره خواهد شد و ایالات متحده زمین را به کنسرسیومی برای زیرساخت و مدیریت واگذار خواهد کرد.

یکی از مقامات گفت: «از طریق ابزارهای تجاری، این اقدام باعث گشایش منطقه و جلوگیری از خصومت‌های بیشتر خواهد شد.»

رهبران ارمنستان و آذربایجان همچنین اسنادی را امضا خواهند کرد که درخواست انحلال گروه مینسک را مطرح می‌کند. این گروه از سال ۱۹۹۲ به‌منظور میانجی‌گری در این منازعه تشکیل شده و ریاست مشترک آن را فرانسه، روسیه و ایالات متحده بر عهده داشته‌اند.

پیشرفت در مسئله ارمنستان و آذربایجان از ماه مارس آغاز شد، زمانی که استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا، به منطقه سفر کرد. اعضای تیم او نیز در ادامه، چندین سفر دیگر به منطقه انجام دادند تا به پیشبرد توافق کمک کنند.

مقامات آمریکایی بر این باورند که یک توافق صلح میان ارمنستان و آذربایجان می‌تواند زمینه‌ساز مذاکراتی برای پیوستن آذربایجان به «پیمان ابراهیم» شود—سلسله توافق‌هایی برای عادی‌سازی روابط که ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود میان اسرائیل و چهار کشور مسلمان‌نشین ترتیب داد.

این نشست در کاخ سفید در حالی برگزار می‌شود که ترامپ در ماه‌های ابتدایی دوره دوم خود، تلاش دارد خود را به‌عنوان صلح‌طلبی جهانی معرفی کند. کاخ سفید پیش‌تر به او اعتبار داده بود که در برقراری آتش‌بس میان کامبوج و تایلند، و توافق‌های صلح میان رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو، و پاکستان و هند نقش ایفا کرده است.

اما ترامپ در پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین و همچنین منازعه میان اسرائیل و حماس در غزه، کمتر موفق بوده است.

این نشست دقیقاً در همان روزی برگزار خواهد شد که ترامپ آن را به‌عنوان ضرب‌الاجل تعیین کرده تا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با گام‌هایی برای توقف تهاجم خود به اوکراین موافقت کند—در غیر این صورت با تحریم‌های اقتصادی بیشتر مواجه خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی