شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ 09 August 2025
شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸
کد خبر: ۹۹۲۰۲

با مقدسات علناً بازی می‌کنند تا به مقدس‌سازی یاران خود بپردازند؛ انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از "شهیدِ آبرو" خواندن کاظم صدیقی

با مقدسات علناً بازی می‌کنند تا به مقدس‌سازی یاران خود بپردازند؛ انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از
با مقدسات علناً بازی می‌کنند تا به مقدس سازی یاران خود بپردازند. با این کار معلوم نیست حرمتی بر یار خود بیافزایند اما حتما اعتبار از مقدسات می‌برند. مشابهت سازی هاشان با شخصیت‌ها و رویدادهای تاریخی و دینی هم فقط ذمه خودشان را زیر بار می‌برد.

 

 روزنامه جمهوری اسلامی در انتقاد از شهیذخواندن امام جمعه مستعفی تهران نوشت: آدم معتقد، جان خود را فدای مقدسات می‌کند چنان که شهدا به انجام رساندند و به توفیق سعادت رسیدند. اما برخی‌ها با شعار اعتقاد، مقدسات را قربانی خود می‌کنند و به موفقیت هم نمی‌رسند. برخی‌ها هم به همین کلمه مقدس شهید هم رحم نمی‌کنند.فلان فرد را "شهیدِ آبرو" می‌خوانند.

آیا این برای شهید آبرو می‌افزاید؟ آیا این مفهوم متعالی و سازنده را در نگاه نسل پرسشگر و مشرف به رویدادها نمی‌شکند؟ تشابه افراد یک جریان به مالک و عمار و شعیب بن صالح و... آیا برای آنان حرمتی در خور آورد یا حرمتی در خور را از شخصیت‌های دینی و تاریخی برداشت؟ تجربه همه ما می‌گوید هزینه‌ای که داشت و برداشتی که از ذخیره اعتباری آن بزرگان داشت صدچندان آورده احتمالی بود که شاید برای اینان داشته باشد. آیا نباید اینان را هشدار داد و هوشیار کرد که مقدسات را چنین زیرپای یاران خود نریزند؟ راستی اسم کار و بازی که حاصل جمع آن جز صفر نمی‌تواند باشد و این افرادِ بازیگر را چه باید گذاشت؟

کلمات معنای خود را دارند. ولو گوینده حواسش نباشد. آن که ذهنیتش از وطن، شکل "آغل" می‌شود و این را به زبان می‌آورد، ضربه خود را زده است حتی اگر قصدی نداشته باشد. فصدِ رگ‌های تعلق ملی کرده است هرچند نخواسته باشد.
کلمات مثل تیرند چون از زبان رها شوند، کار خود را می‌کنند و به هدف می‌خورند. حالا فرد بعد از فشردن ماشه پشیمان شود هم فایده‌ای ندارد. مراقب زبان خود باشیم. مراقب زبان خود باشند آنان که صدای بلندتری دارند. امروز باید سنجیده‌تر از همیشه سخن گفت. بیشتر مراقب باشیم.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

امضای تفاهم‌نامه همکاری راهبردی میان پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان نقشه‌برداری کشور

کشف ۳۴ کیلو تریاک جاساز شده در اجاق گاز در فرودگاه امام

۲ شرط عبور زائران اربعین از مرز

اخراج صدها کارمند در دولت جولانی

آتش‌سوزی در مجتمع تجاری کاسپین منطقه آزاد انزلی +ویدیو

معاون سازمان هواپیمایی: در ایام اربعین از ۳۲ شهر پرواز مستقیم به عراق داریم

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴

پیام وزیر خارجه ونزوئلا به سید عباس عراقچی

بلومبرگ از یک پیروزی بزرگ برای پوتین خبر داد

تخطی فعالان رسانه‌ای از قوانین، به‌ویژه در شرایط حساس کنونی که کشور در وضعیت جنگی قرار دارد، به هیچ وجه قابل تحمل نیست | در صورت نیاز، قوه قضائیه با همکاری بخش‌های مختلف، طرح‌های لازم برای مقابله با انتشار اخبار جعلی را به مجلس ارائه خواهد کرد

سخنگوی دولت: نام و آثار استاد فرشچیان برای همیشه در تاریخ هنر ایران جاودان خواهد ماند

هوای ۹ شهر خوزستان در وضعیت «قرمز»

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه: حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است

توافق صلح باکو و ارمنستان | مخالفت با تاسیس زنگزور، ایران را با ناتو درگیر می‌کند؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی