آیین بهرهبرداری از فاز دوم تصفیهخانه خلیج فارس منطقه ۱۹ در قالب یکصدوسیوسومین پویش امید و افتخار صبح امروز با حضور حسین نظری؛ معاون خدمات شهری شهرداری تهران، اصغر عطایی؛ سرپرست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران و حسین اخگرپور؛ شهردار منطقه ۱۹ برگزار شد.
حسین اخگرپور؛ شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به اینکه تصفیهخانه خلیج فارس به منظور تکمیل طرحهای مدیریت منابع آبی و مصرف بهینه آب به بهرهبرداری میرسد، اظهار کرد: تصفیهخانه منطقه ۱۹ در بزرگراه آزادگان محدوده صالحآباد غربی واقع شده که فاز اول آن با ظرفیت تصفیه روزانه ۲ هزار متر مکعب پساب در سال ۱۴۰۲ راهاندازی شد.
وی افزود: فاز دوم ظرفیت تصفیه ۵ هزار مترمکعب پساب در شبانهروز را دارد که با بهرهبرداری از این فاز ظرفیت تصفیهخانه به ۷ هزار مترمکعب در شبانهروز افزایش پیدا میکند.
به گفته شهردار منطقه ۱۹، بهرهمندی از منابع پایدار آب و استفاده از پساب تصفیه شده برای تامین بخشی از نیاز آبی منطقه، حفظ منابع آب زیر زمینی، جلوگیری از نشستهای دشت تهران و کمک به رفع بخشی از مشکل فاضلاب ناحیه سه از اهداف راهاندازی فاز دوم تصفیهخانه خلیج فارس است.
اخگرپور با تاکید بر افتتاح این پروژه تصریح کرد: مزیت تصفیه بیولوژیکی SBR در فاز دوم، حذف مخازن تهنشینی، حذف خط برگشت لجن و صرفهجویی در هزینهها، فراهم شدن امکان تصفیه آلایندهها و تولید پساب با کیفیت بالاتر و مصرف میزان کمتر برق و انرژی است.
وی افزود: فاز اول پروژه تصفیهخانه خلیج فارس به همت مدیریت شهری در این دوره افتتاح شده و همزمان با بهرهبرداری از فاز اول آن، فاز دوم این پروژه سال گذشته کلنگزنی و امروز شاهد بهرهبرداری آن هستیم.
شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به معضلات زیست محیطی پایتخت جهت راهاندازی این تصفیهخانه افزود: بازچرخانی آب برای آبیاری فضای سبز و استفاده از آن در فضای سبز از دلایلی است که برای راهاندازی این تصفیهخانه میتوان به آن اشاره کرد.
حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران در حاشیه آیین افتتاح فاز دوم تصفیهخانه خلیج فارس در قالب یکصدوسیوسومین پویش امید و افتخار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال قبل فاز نخست این تصفیهخانه با ظرفیت دو هزار متر مکعب به بهرهبرداری رسید و همزمان کلنگزنی فاز دوم آن با حضور شهردار تهران به زمین زده شد.
وی با اشاره به فاز دوم تصفیهخانه خلیج فارس با ظرفیت ۵ هزار متر مکعب خاطر نشان کرد: با همراهی شهرداری منطقه ۱۹ امروز فاز دوم آن با ظرفیت اشاره شده و حداکثر تا هفت هزار متر مکعب به بهرهبرداری خواهد رسید و انشاءالله از این پساب برای آبیاری فضای سبز بهره خواهیم برد.
نظری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ پروژه در مناطق مختلف در حوزه تصفیهخانهها در حال انجام است گفت: برنامه ریزی که صورت گرفته باید تا سال ۱۴۱۰، ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب جهت آبیاری فضای سبز تامین شود که با اجرای این پروژهها به ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب خواهیم رسید و در واقع ۵۰ درصد از آب فضای سبز از محل پساب تصفیهخانهها تامین خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت پارکهای جنگلی پایتخت گفت: ما در بخش کمربند سبز شهر تهران مشکلی نداریم و در ارتباط با پارک جنگلی سرخه حصار و چیتگر مشکلاتی را جهت تامین آب فضای سبز داشتهایم که اخیرا جلسهای را با وزارت نیرو جهت تامین آب برای آبیاری درختان چیتگر برگزار کردهایم و انشاءالله برای سرخهحصار نیز بتوانیم این شرایط را داشته باشیم.
وی در ادامه درخصوص آخرین وضعیت احداث آرامستانهای جدید در پایتخت افزود: در این ارتباط بنا بر اعلام شهرداری تهران چند نقطه پیشنهاد شده که با جدیت روند تملک زمینها در حال انجام است و به محض تملک زمین یا زمینها فرایند احداث آرامستان انجام خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر در کدام نقطه از تهران به صورت جدی برای تملک زمین برای احداث آرامستان پیگیری میشود گفت: در شرق تهران به صورت جدیتر این موضوع پیگیری و به محض تملک زمین انشاءالله امسال شاهد یکی از آرامستانها خواهیم بود.
چندی پیش مهدی پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران درباره مکان احداث آرامستانهای جدید در پایتخت گفته بود که زمین "گود آبعلی" در مجاورت منطقه ۴ به مساحت ۳۵۰ هکتار همچنین "زمینی در ابتدای جاده ساوه" به مساحت ۲۰۰ هکتار، زمینی در محدوده وردآورد با مساحتی ۳۰۰ هکتار در منطقه ۲۲، زمینی در خاوران سهراه سیمان در منطقه ۱۵ با مساحت ۲۰۰ هکتار و همچنین زمینی در بیبی مریم با ۳۰۰ هکتار از جمله مکانهایی هستند که به عنوان پیشنهاد برای احداث آرامستانهای جدید مدنظر قرار دارند.
وی در ارتباط با مکانهای پیشنهادی از سوی شهرداری تهران برای احداث آرامستانهای جدید در پایتخت گفته بود زمین "گود آبعلی" در مجاورت منطقه ۴ به مساحت ۳۵۰ هکتار همچنین "زمینی در ابتدای جاده ساوه" به مساحت ۲۰۰ هکتار، زمینی در محدوده وردآورد با مساحتی ۳۰۰ هکتار در منطقه ۲۲، زمینی در خاوران سهراه سیمان در منطقه ۱۵ با مساحت ۲۰۰ هکتار و همچنین زمینی در بیبی مریم با ۳۰۰ هکتار از جمله مکانهایی هستند که به عنوان پیشنهاد برای احداث آرامستانهای جدید مدنظر قرار دارند.
منبع:تسنیم
این خبر تکمیل میشود
بررسی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۳ چه میگوید
گفتوگوی فراز با مهدی ملکمحمد روانشناس:
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک