۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۲۱
سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
کد خبر: ۸۲۹۷۳

وزارت خارجه طالبان: دولت‌ها و مردم در ایران با افغان‌ها بدرفتاری می‌کنند

وزارت خارجه طالبان: دولت‌ها و مردم در ایران با افغان‌ها بدرفتاری می‌کنند
 شیرمحمد عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان در یک سخنرانی تند از رفتار ایران و پاکستان با افغان‌ها انتقاد و این دو کشور را به «نقض» قوانین و مراودات دو جانبه متهم کرده است.

 
ستانکزی که در مراسمی برای بازرگانان صحبت می‌کرد گفت: «برخی از روزنامه‌ها و سیاسیون ایران در رابطه با مهاجرین افغان سخنان تحریک‌آمیز می‌زنند و تلاش می‌کنند فضا را برای افغان‌ها در این کشور تنگ‌تر کنند.»
 
او از ایران خواست که با مهاجران افغان با «شفقت اسلامی و حقوق همسایگی» رفتار کنند.
 
 ستانکزی گفت افغان‌ها در ایران یارانه دریافت نمی‌کنند بلکه خودشان کار می‌کنند، مالیات می‌پردازند و در آبادانی ایران نقش مهمی را ایفا کرده‌اند، «پس نباید با آنها بدرفتاری صورت بگیرد.»
 
ایران با اتخاذ تدابیر جدیدی که گفته است اخراج «دو میلیون مهاجر افغان غیرمجاز» تا پایان سال خورشیدی جاری هدف غایی آن است، ظرف ماه‌های گذشته در تهران و شهرهای دیگر عملیات‌های گسترده‌ای را برای دستگیری و اخراج افغان‌های «غیر‌مجاز» آغاز کرده و صدها هزار از مهاجران افغان را رد مرز کرده است.
 
شیر محمد عباس ستانکزی گفت این در حالیست که حکومت طالبان با ایران روابط خوب تجاری دارد و روزانه صدها و هزاران کامیون بین دو کشور در تردد است که به نفع هر دو کشور است.
 
وی گفته است که هر دو کشور تحت تحریم‌ هستند و افغانستان یگانه راه باز در برابر ایران است و لازم است موانع در گمرکات و بازارهای ایران برای کالاهای افغانستان برطرف گردد.
 
در حال حاضر ایران سالانه به ارزش دو میلیارد دلار به افغانستان صادرات دارد و مقامات حکومت طالبان می‌گویند برای تاجران وکالاهای ایرانی تسهیلات لازم را فراهم کرده‌اند اما ایران برای محصولات و تولیدات افغانستان بازار لازم فراهم نمی‌کند.
 
ستانکزی از سیاست‌های اسلام‌آباد در قبال افغان‌ها هم انتقاد کرد و گفت: «پاکستان حدود هفتاد سال پیش متعهد شده بود که به افغانستان اجازه ترانزیت کالاهای تجاری را از طریق بندر کراچی بدهد، اما به تعهدات خود عمل نکرده است.»
 
وی گفت پاکستان ظرف دو ماه گذشته مرز‌هایش را به روی افغانستان بسته و راه صادرات میوه و سبزیجات را مسدود کرده است.
 
ستانکزی اوضاع سیاسی پاکستان را «بی‌ثبات، نگران کننده و شبیه وضعیت زمان حمله اتحادشوروی سابق و حمله آمریکا به افغانستان» توصیف کرده است.
 
پاکستان درهفته‌های اخیر شاهد اعتراضات گسترده خیابانی طرفداران حزب تحریک انصاف و هواداران جنبش تحفظ پشتون‌ها بوده و وزارت کشور پاکستان از بازداشت بیش از صد تن از شهروندان افغانستان در جریان این اعتراضات خبر داده است.
 
محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان ۱۸ میزان/مهر ۱۴۰۳ گفت در اعتراضات حامیان عمران خان در اسلام‌آباد، شهروندان افغانستان دخیل بودند و ۱۲۰ نفر از آنها بازداشت شدند.
 
حکومت طالبان از افغان‌های مقیم پاکستان خواسته است که در گردهمایی‌های جنبش تحفظ پشتون‌ها و اعتراضات حزب تحریک انصاف شرکت نکنند.
 
او در عین حال پلیس پاکستان را به «اخاذی و فساد» متهم کرد و افزود مال تجار افغان در مسیر تورخم تا بندر واگه هند به سرقت می‌رود.
 
در یک سال پسین روابط میان کابل و اسلام‌آباد به خاطر افزایش حملات انتحاری و انفجاری در پاکستان و متهم شدن حکومت طالبان از سوی مقامات پاکستانی برای میزبانی از مخالفان به سردی گراییده است.
 
وزارت خارجه پاکستان در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای که در اسلام آباد برگزار شده است، نیز از دعوت نماینده حکومت طالبان خودداری کرده است.
 
پیشتر وزارت خارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان واکنش نشان داده بود که گفتگو میان حکومت و احزاب مخالف را توصیه کرده بود. وزارت خارجه پاکستان گفته بود بهتر است حکومت طالبان به وضعیت داخلی خود متمرکز شود، مشکلات مردم افغاننستان را حل و فصل کند، به زنان و دختران حق کار و تحصیل بدهد و در امور یک کشور دموکراتیک مداخله نکند.

منبع:بی بی سی

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی