۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۳۰
يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۸۵۴۰۸

ادعاهای جدید درباره تابعیت فرزندان ظریف؛ لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس خوب است اگر ظریف در دولت نباشد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس می گوید: این لایحه باید وقتی در صحن مطرح شود که یک فرد از این قضیه انتفاع نبیند و یا ضرر نکند. برای مثال اگر ظریف کنار می رفت و بعد این لایحه می آمد و اگر رهبری در این مورد توصیه ای نداشتند، این اصلاح رای می آورد چراکه لایحه خوبی است.

ادعاهای جدید درباره تابعیت فرزندان ظریف؛ لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس خوب است اگر ظریف در دولت نباشد

 کینه پایداریچی ها علیه ظریف بالا گرفته، چنانچه ظریف و حضور او در دولت تبدیل به محور اصلی نطق ها و تذکرات پیروان این طیف در مجلس شده است. آنها حتی کمیسیون امنیت ملی را به سمتی برده اند که گزارشی از این حضور ظریف در دولت تهیه کنند و ...

احمد بخشایش اردستانی که عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی است،  این اقدام نمایندگان را برحق دانست و همان ادعاهای رسایی درباره اظهارات پزشکیان در مورد ظریف را تکرار کرد و وقتی با تکذیب فرزند پزشکیان مواجه شد گفت که این موارد را خود پزشکیان به او گفته است.

بخشایش اردستانی می گوید نقل قول رهبری درباره تابعیت قهری مشمول حال ظریف نمی شود چرا که اساسا تابعیت فرزندان ظریف قهری نبوده است.

او این نکته را هم می گوید که اگر ظریف در دولت نبود و لایحه ای در شرایطی دیگر به صحن می آمد نمایندگان با آن موافقت می کردند چون لایحه خوبی است.

در ادامه گفتگو با احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی را می خوانید:

***

*آقای بخشایش اردستانی! شما از جزئیات گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره حضور ظریف در دولت، اطلاع دارید؟

گزارش خیلی مفصلی نیست، این سوالی بود که جمعی از نمایندگان مطرح کردند و سوالشان این بود که با توجه به قانون مشاغل حساس که اگر اعضای خانواده شامل همسر و فرزندان تابعیت قطعی دارند، آقایان نباید در مشاغل حساس نصب شوند، بنابراین ظریف بر مبنای استعلام ها از وزارت اطلاعات چنین وضعیتی دارد و چرا پزشکیان، ظریف را بر این منصب گذاشته است؟ توضیحات معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به این سوال اقناع کننده نبود، لذا گزارش مبنی بر اینکه این سوال حق است و آقای رئیس جمهور تخلف کرده یا خیر، تنظیم شده است.
لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس خوب است اما زمان بدی به مجلس آمد

این گزارش به صحن می آید، در صحن بررسی و رای گیری می شود و اگر صحن هم رای بدهد که معمولا هم رأی می دهد، به قوه قضائیه می رود. صحن به این دلیل به گزارش کمیسیون امنیت ملی رأی می دهد که معاون رئیس جمهور به سرعت لایحه ای به مجلس آورده که این لایحه خوبی بود اما در وقت بسیار بدی مطرح شد.

لایحه از این قرار بود که تابعیت همسر و فرزند تاثیری در به کارگیری افراد در مشاغل حساس نداشته باشد و اگر خود فرد تابعیت مطلق اعم از قهری و غیرقهری داشته باشد، نتواند به شغل حساس برسد، به این معنی که همسر و فرزندش استثناء می شوند. اما در مجموع مجلس رأی منفی داد و براساس ۲۰۷ رأی منفی با فوریت این لایحه مخالفت کرد، بنابراین باید این گزارش کمیسیون امنیت به صحن بیاید، در آنجا رأی گیری شود و اگر رأی آورد، طبق ماده ۲۰۸ تخلف رئیس جمهور از قانون به قوه قضائیه ارسال می شود.
فرزند ظریف تابعیت مطلق دارد

*بنابراین محور گزارش کمیسیون امنیت ملی پاسخ به سوال جمعی از نمایندگان است.

بله به همین ترتیب است و سوال از رئیس جمهور هم به این صورت است که چرا فردی را در شغل حساسی گذاشته که فرزند او تابعیت مطلق دارد.
پزشکیان گفت معاون راهبردی خیلی تاثیرگذار نیست و اگر افراد را از قطار پیاده کنیم شاید اپوزیسیون شود

*پس براساس پیش بینی شما گزارش کمیسیون امنیت ملی رأی نمایندگان را می گیرد و به قوه قضائیه ارجاع می شود؟

بله، باید به این ترتیب باشد. یکبار که از پزشکیان سوال پرسیدیم نظرش این بود که اشتباهی نشده، تخلفی صورت نگرفته چراکه معاون راهبردی خیلی معاونت تاثیرگذاری نیست. ضمن اینکه نباید افراد را از قطار انقلاب پیاده کنیم، شاید اگر پیاده کنیم، ظریف اپوزیسیون شود.

یکی از دوستان گفت هر کسی از حکومت کنار می رود برای مثال نمایندگان که ۴ سال اول آنها تمام می شود، که نباید اپوزیسیون شوند. استدلال بعدی پزشکیان این بود که گفت من با رهبری هم هماهنگی کردم اما ایشان فرمودند به مجلس لایحه ای بدهید که این مسئله قانونی اصلاح شود. لذا لایحه به مجلس آمد اما اصلاح نشد یعنی با آن موافقت نشد.
ظریف در این پُست باقی بماند حتی لایحه عادی هم رأی نمی آورد

*البته فوریت اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس رأی نیاورد.

بله، فعلا فوریت لایحه رأی نیاورد و فکر می کنم اگر باز هم ظریف در پست فعلی باشد، حتی لایحه به صورت عادی هم رأی نمی آورد کما اینکه فوریتش رأی نیاورد.
در دنیا هیچکسی تابعیت قهری نمی گیرد زیرا...

*با توجه به اینکه نقل قولی از طرف رهبری درباره لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس گفته شده، بازهم معتقدید که یک فوریت لایحه مذکور در مجلس رأی نمی آورد؟

رهبری فرمودند اگر تابعیت قهری وجود داشته باشد، آن را اصلاح می کنیم یعنی بنده یا یکی از سردارها یا ظریف به آمریکا برود، در آنجا درس بخواند یا برای ماموریت  در آنجا حضور داشته باشد، اگر در زمانی که آنجاست خداوند فرزندی به آن فرد بدهد، این فرزند طبق قانون آمریکا شناسنامه آمریکایی و تابعیت قهری به او می دهند، این اشکال ندارد اما وقتی فرزند کسی در خارج از کشور به دنیا می آید، تابعیت قهری دریافت نمی کند، چرا؟

چون اول در بیمارستانی که فرزند به دنیا آمده، گواهی تولد صادر می شود که این گواهی را باید به اداره تابعیت و مهاجرت ببرند که از طریق تابعیت بگیرد، در نتیجه تابعیت در هیچ کشوری قهری نیست. رهبری در این مورد فرموده بودند که من به مجلس توصیه می کنم که بفرمایید تابعیت قهری اشکال نداشته باشد.  واقعیت امر این است که در دنیا هیچکس تابعیت قهری نمی گیرد.
لایحه اصلاح مشاغل حساس برای سردارهایی که در سوریه و لبنان هستند، خوب است

در هر صورت مطمئنا نمایندگان به صحبت های رهبری گوش می دهند و به این ترتیب نیست که گوش ندهند اما لایحه باید وقتی در صحن مطرح شود که یک فرد از این قضیه انتفاع نبیند یا ضرر نکند. برای مثال اگر ظریف کنار می رفت و بعد این لایحه می آمد و اگر رهبری در این مورد توصیه ای نداشتند، این اصلاح رأی می آورد چراکه لایحه خوبی است و از طرفی بسیاری از سردارهای ما در سوریه و لبنان هستند که همسران آنها هم آنجا حضور دارند و امکان دارد بچه ای متولد شود یا اینکه خیلی از دانشجویان ما خارج از کشور هستند و امکان دارد بچه ای متولد شود، امکان دارد که علاقه دارند تابعیت آن کشور را بگیرند، حتی غیرقهری، بعد پدر همین فرزندان به ایران بر می گردد و می خواهد خدمت کند، آن وقت ما اجازه ندهیم، در این صورت این لایحه بد نیست اما به دلیل اینکه این لایحه برای فرد آمده بود و اسمش در مجلس لایحه ظریف شده بود، نباید صورت بگیرد.

ادعاهای جدید درباره تابعیت فرزندان ظریف /لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس خوب است اگر ظریف در دولت نباشد /در دنیا تابعیت قهری نداریم

*منظور شما این است که تابعیت فرزندان ظریف قهری نیست؟

خیر، تابعیت قهری یعنی آمریکا به صورت اتومات به فرزند فلانی این تابعیت را بدهد، در صورتی که به این ترتیب نیست خود فرد به همراه همسرش به اداره مهاجرت رفتند و خواستند که این تابعیت به آنها داده شود.

منظور این است که سیستم استرالیا، اسپانیا و کانادا به نوعی است که خود به خود تابعیت نمی دهد بلکه باید مراجعه کرد، در نتیجه باید اراده کرد، خواست خود فرد است و قهری نیست اما فرد این شانس را دارد که وقتی به اداره مهاجرت می رود، این تابعیت را می گیرد، بنابراین باید درخواست کرد و اگر درخواست شد، تابعیت را به فرد می دهند، اگر درخواست نشود که تابعیت نمی  دهند. تابعیت قهری مربوط به زمانی است که فرد چه مراجعه کند و چه نکند، تابعیت را به او می دهند، لذا در اینجا اراده وجود ندارد.
پزشکیان گفت مگر ظریف کجا را گرفته؟ معاون راهبردی است

*در مورد نکته ای که اشاره کردید مبنی بر اینکه پزشکیان گفته اگر ظریف خارج از دولت می ماند تبدیل به اپوزیسیون می شد، پیش از این فرزند پزشکیان این ادعا که توسط رسایی مطرح شده بود را رد کرد و ....

خیر، خودم این سوال را پرسیدم اصلا آقای رسایی نبود. قضیه به این ترتیب بود که وقتی پزشکیان استدلال  می کرد به این ترتیب بود که چرا ما افراد را از قطار انقلاب پیاده کنیم تا آنها را به اپوزیسیون تبدیل کنیم؟ حالا مگر ظریف کجا را گرفته است؟ معاون راهبردی است...

این موارد را به من می گفت و در کمیسیون امنیت ملی این موارد را از او پرسیدیم، آقای نبویان هم سوال پرسید و رسایی نبود. ما خودمان بودیم که گفت.

*در نهایت پیش بینی می کنید توصیه رهبری درباره اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس بر روی گزارش هم تاثیرگذار خواهد بود؟

کمیسیون گزارش را داده و باید در صحن قرائت شود، نمی تواند گزارش را مجددا تکرار کند اما رهبری فرمودند که منظور تابعییت قهری است و من می گویم اصلا تابعیت قهری وجود ندارد.

*سخنگوی هیئت رئیسه گفت گزارش به کمیسیون ارجاع داده شده است؟

بنده از این قضیه اطلاع ندارم اما احتمال دارد که بخواهند مانند قضیه آقای حسین زاده که مجلس به او رأی نداد ولی با گذشت یک ماه درباره او استمزاج کردند، چنین رویه ای را شکل بدهند.

منبع:خبرآنلاین

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی