شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ 04 October 2025
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
کد خبر: ۸۲۶۰۷

دولت سیزدهم، رکورد دار گرانترین هزینه مسکن برای تهرانی‌ها

دولت سیزدهم، رکورد دار گرانترین هزینه مسکن برای تهرانی‌ها
براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از جزئیات هزینه- درآمد خانوارهای شهری کشور، سهم مسکن از کل هزینه‌های خانوارهای شهری کشور در سال 1402 درحالی به‌طور میانگین در کشور 42.4 درصد بوده که این میزان در استان تهران با سهم 55.8 درصد، در رتبه اول قرار گرفته است.

روزنامه فرهیختگان نوشت: استان البرز با سهم 44.7 درصدی، با اختلاف بسیار زیاد دوم است. فارس با 44.2 درصد سوم و گیلان و همدان به ترتیب با 42.4 و 40.5 درصد چهارم و پنجمند. اصفهان با 38.9 درصد و قزوین با 38.6 درصد در رتبه‌های ششم و هفتم قرار داشته و پس از آنها، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، مازندران، زنجان و یزد قرار دارند که سهم مسکن در این استان‌ها از کل هزینه‌های خانوار شهری بین 35 تا 37 درصد بوده است.

این آمارها نشان می‌دهد استان‌های بوشهر با 20.8 درصد، چهارمحال‌وبختیاری با 24.5، خراسان جنوبی با 25.4، خوزستان با 25.8، خراسان شمالی با 25.9، کهگیلویه‌و بویراحمد با 26، مرکزی با 28.7، لرستان با 29.3، کرمانشاه با 29.6 و ایلام با 29.8 درصد؛ به ترتیب 10 استانی‌اند که سهم مسکن در آنها کمتر از سایر استان‌ها بوده و همچنین در این استان‌ها سهم مسکن از هزینه‌های خانوار زیر 30 درصد و کمتر از نرخ فقر مسکن یا نرخ استطاعت مسکن است.


نکته قابل تامل دیگر، جهش عجیب‌وغریب سهم مسکن از هزینه‌های خانوارهای شهری استان تهران است. طبق داده‌های مرکز آمار ایران، در سالهای 1380 تا 1384 سهم مسکن از هزینه‌های خانوارهای شهری استان تهران بین 34 تا 35 درصد بوده است، عددی که در سال‌های 1389 تا 1392 به 47 تا 48 درصد می‌رسد اما در سال‌های 1393 تا 1396 کاهش جزئی داشته و به حول و حوش 44 درصد کاهش می‌یابد. این عدد در سال‌های اخیر با جهش‌های شدید قیمت مسکن، عدد 50 درصدی را در سال‌های 1398 و 1399 به ثبت می‌رساند، سپس در سال 1401 به حدود 51 درصد رسیده و در سال 1402 عدد عجیب 55.8 درصد را به خود دیده است. 

دولت سیزدهم، رکورد دار گرانترین هزینه مسکن برای تهرانی‌ها

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

پلیس طالبان به دنبال جایگزینی برای خودرو‌های آمریکایی است

فاکتورهای مراسم‌های لاکچری را چه کسی پرداخت می‌کند؟

کیفرخواست متهمان پرونده قاچاق یکی از برند‌های لوازم خانگی صادر شد

اخراج نزدیک به پنج هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان در یک روز

اردوغان: غزه مهمترین موضوع در دستور کار تماس تلفنی ما با ترامپ بود

آخرین وضع تأمین سوخت زمستان بررسی شد

آموزش سگ‌های روباتیک برای رفتن به ماه!

علم الهدی: فضاهای کوچک و کم‌هزینه می‌تواند آغاز یک زندگی خانوادگی باشد

این عوامل ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد

بازی «صبر و انتظار» ترامپ در قبال ایران

فاکس‌نیوز: ایرانی‌ها با صبر به‌ دنبال اخراج آمریکا از خاورمیانه هستند

پزشکیان در پاسخ به مجری فاکس‌نیوز: اجباری بودن حجاب را اجرایی نمی‌دانم

وزیر دفاع درباره انتقال تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه: مرتب از احتمال حمله دوباره می‌گویند تا جنگ روانی ایجاد کنند | مردم حواسشان به این جنگ شناختی باشد | اگر جنگی تحمیل شود، وظیفه ما نظامی‌هاست دفاع کنیم؛ برایش آمادگی کامل هم داریم

پولیتیکو: رئیس ستاد نیروی دریایی آمریکا برکنار شد

پیشنهاد سردبیر

پیامدهای پر مخاطره تصمیم بانک مرکزی

خدمات بانکی در گرو سامانه املاک!

احمد شیرزاد در گفتگو با فراز بررسی کرد

اسنپ بک چقدر شانس موفقیت دارد؟

زندگی